19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA ,GENÇLIK VE SPOR BAYRAMI, KUTLU OLSUN

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkması ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilmiş . Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiş. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adı altın'da kutlanan, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen .Bayram bu yılda tüm illerde olduğu gibi silivride'de çoşkuyla çeşitli Spor etkinlikleri şeklinde kutlandı.

GÜNDEM - 19-05-2024 11:03

Törene,Silivri belediye başkanı Bora Balcıoğlu ,Cumhuriyet savcısı vekili Nihat Demir, ,İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü 1.ordu komutanı temsilcisi , Silivri kaymakamı Tolga TOĞAN, Silivri Emniyet Müdürü Cemil ERİM ve Skt üyeleri ile siyasi parti protokolde yer aldı.

Milli mücadelenin başlangıç noktası sayılan bu özel gün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Silivride, büyük bir coşkuyla kutlarken ; Bizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

Günün Anlam ve Önemin'i belirten, konuşma metnin'de  Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu...Atatürk’ün şu sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır:“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir" Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak yaşatmalıyız .Diye sözlerini sonlandırdı.

HABER; Serpil Demir

 

Günün Diğer Haberleri