BASININ KALBİ ESKİŞEHİR’DE ATTI: “ANADOLU BASINI DEMOKRASİNİN SESİDİR!”

Eskişehir, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) 70. Başkanlar Konseyi ve Basın Vakfı Genel Kurulu’na ev sahipliği yaptı. 71 ilden gelen 125 gazeteciye seslenen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Gerçek belediyecilik binalardan ibaret değil, insana dokunmaktır” diyerek 2026 vizyonunu paylaştı.

GÜNDEM - 24-04-2026 11:48

ESKİŞEHİR – Gazetecilik mesleğinin yaşadığı sorunların ve Anadolu basınının geleceğinin masaya yatırıldığı “TGF 70. Başkanlar Konseyi”, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti’nin (EGC) 75. kuruluş yılı onuruna Haller Gençlik Merkezi’nde toplandı. Şehrin ilk kadın belediye başkanı Ayşe Ünlüce, milletvekilleri ve cemiyet başkanlarının katıldığı toplantıda “güç birliği” mesajı verildi.

Ünlüce: “Gazetecilik İktidarın Arka Bahçesi Değil, Halkın Sesidir”

Toplantının açılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, mesleği olan hukukçuluk ile gazetecilik arasında bir bağ kurarak önemli mesajlar verdi. Türkiye’de zor zamanlardan geçerken meslek onurunu korumanın önemine değinen Ünlüce şunları söyledi:

“Ülkemizde gazetecilik, avukatlık veya mühendislik yapmak kolay değil. Ancak bu meslekler iktidarların arka bahçesi olmak için değil, halkın yanında bir mücadele ve dayanışma sergilemek içindir. Biz de belediyecilikte bu dayanışma ruhuyla hareket ediyoruz.”

2026 Vizyonu: “Halkın Bütçesi, Halkın Projesi”

Başkan Ünlüce, Eskişehir’in gelecek vizyonunu temsil eden “2026 Eskişehir Yılı” projelerini gazetecilere tanıttı. Projelerin masa başında değil, halkla birlikte hazırlandığını vurgulayan Ünlüce, “Bi'Fikirle Eskişehir - Katılımcı Bütçe” kampanyası sayesinde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 70’ten fazla proje ürettiklerini belirtti. Ünlüce, Yılmaz Büyükerşen’den devraldığı hizmet bayrağını daha da yukarı taşıyacaklarını ifade etti.

“Anadolu Basını Kıskaç Altında”

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, cemiyetin 75. yılında rekor katılımla bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Ekonomik şartların basını ve belediyeleri zorladığına dikkat çeken Karaca, “Belediyelerimizin kıskaç altında olduğu bir dönemde bu toplantıları yapmak zor olsa da, 71 ilin desteğiyle Anadolu basınının sorunlarını haykırmaya devam ediyoruz” dedi.

Siyasetten Basına Destek Sözü

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise yaptığı konuşmada, yasaların gazeteciler aleyhine kullanılmasını eleştirdi. Anadolu basınının yaşatılmasının bir tercih değil, vatandaşlık borcu olduğunu söyleyen Çakırözer, dijital dönüşüm ve ekonomik zorluklara karşı el ele verilmesi gerektiğini vurguladı.

Geniş Katılım ve Plaket Töreni

Programa; Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Türel, TİMEF ve AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel, Basın Vakfı Mütevelli Heyeti ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen cemiyet başkanları katıldı. Tören sonunda Başkan Ayşe Ünlüce’ye katkılarından dolayı plaket takdim edilirken, konuk gazeteciler de illerinden getirdikleri yöresel hediyeleri paylaştılar.

 Bu buluşma, yerel basının sadece bir haber kaynağı değil, aynı zamanda şehirlerin hafızası ve demokrasinin en güçlü kalelerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

HABER; Murat UYGUN

Günün Diğer Haberleri