Farkındalığın adı hipertansiyon: Sakarya Büyükşehir’den örnek hareket

Sakarya Büyükşehir Tıp Merkezi, 17 Mayıs ‘Dünya Hipertansiyon Günü’ için stant kurdu. Tıp Merkezine gelen vatandaşların tansiyonları ölçüldü, hipertansiyon hakkında bilinmeyenler anlatıldı. Büyükşehir’in uzman sağlıkçıları “her şeyin başı sağlık” vurgusu yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü’nde farkındalık oluşturulması amacıyla örnek bir çalışmaya imza attı.

SİYASET - 19-05-2024 15:44

Gün boyu ‘hipertansiyon’ taraması

Büyükşehir Tıp Merkezi’nde güne özel hipertansiyon sağlık taraması hizmeti verildi.

Sağlık testine gün boyunca çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Büyükşehir’in uzman sağlıkçılarından hipertansiyonla ilgili bilgi alan, merak ettiklerine cevap bulan vatandaşlar tansiyonlarını ölçtürdü ve güncel sağlık durumuyla ilgili rapor aldı.

 

Her şeyin başı sağlık

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Bugün Tıp Merkezimize gelen birçok vatandaşımızı Hipertansiyon konusunda bilgilendirdik. Doğru tansiyon ölçümünün nasıl olması gerektiği ve tedavi şekilleri hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Tansiyonu yüksek çıkan kişilere takip kartı vererek izlemeleri gereken yolu anlattık. Unutulmamalıdır ki hipertansiyon tedavisi tamamen kişiye özel düzenlenmelidir ve her şeyin başı sağlıktır” denildi.

Hipertansiyon nedir? (Yüksek Tansiyon)

Kan dolaşımı için damarlarımızda gerekli olan kan basıncının normalden fazla olması durumunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Yüksek tansiyondan korunmak için; egzersiz yapmalı, ideal kiloyu korumalı, sağlıklı beslenilmeli, alkol-sigara kullanılmamalı, stresten uzak durulmalı ve özellikle tuz kullanımı azaltılmalıdır.

Günün Diğer Haberleri