Karbonatlı içmenin faydaları nelerdir? Karbonatlı su hangi hastalıklara iyi gelir?

Karbonat, diş beyazlatmanın en pratik yöntemi olarak sıklıkla tercih edilen bir çeşit tuzdur. Diş beyazlatmanın yanında sindirim sisteminin düzenli çalışması ve mide asidinin dengelenmesi gibi insan bedenine sayısız faydaya sahiptir. Peki karbonat nedir, ne işe yarar?

SAĞLIK - 02-09-2022 13:14

Son zamanlarda faydaları duyulmaya başlayan ve bu yüzden sıklıkla kullanılan karbonat, doğal diş macunu kullanmak isteyenlerin vazgeçilmez maddesidir. Birçok kişisinin diş macunu ya da mutfakta kabartma tozu niyetine kullandığı karbonatın aslında sağlık için çok mühim yere sahip olduğunu atlar. Özellikle sindirim sistemi bozulan ve mide problemi olan kişilerin ara ara karbonatlı su tüketmesi tavsiye edilir. İşte karbonatın faydaları...

Karpuz çekirdeği faydaları nelerdir? Karpuz çekirdeği neye iyi gelir?

Karbonatın Faydaları Nelerdir?

Mutfaklardan eksik olmayan karbonat, yemeklerin daha kolay pişmesine ve çok daha lezzetli olmasına sağlayan maddedir. Günlük hayatımızda oldukça sık kullanılan karbonat, su ile karıştırılıp tüketildiğinde tüm bedeni toksinlerden arındırarak iç organları yenilemektedir. Karbonatın faydaları şöyledir:

Mide yanmasına iyi gelir.

Ayakların temizlenmesine ve rahatlamasına yardımcı olur.

Diş ve diş etine zarar vermeden derinlemesine temizler.

Cildi temizler.

Boğaz enfeksiyonunun temizler ve boğazları rahatlatır.

Saç derisinde meydana gelen kepeklenmeleri durdurur. 

Koltuk altı kararmasına iyi gelir. 

Şiddetli ishali durdurur.

Karbonat Nasıl Kullanılır?

Karbonat mide asidini dengelemek için kullanılan en etkili maddelerin başında gelir. Mide asidini dengeleyip mide yanmasının önüne geçmek için uygulaması tavsiye edilen karbonat kürü:

Yarım çay kaşığı karbonat, 1 çay bardağı suyu eklenir ve doğrudan içilir. Bu işlem gün içinde 1-2 defa uygulayarak 3-4 gün kadar devam edilir. Hem midenin rahatlamasına hem de sindirim sisteminin normal şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır. 

Temizlik Yaparken Karbonat Kullanılır Mı?

Doğal temizlik ürünlerini araştıran ve evinde kullanmak isteyenler sirkeyi sıklıkla kullanmaktadır. En az sirke kadar doğal ve sağlıklı olan karbonat, duvar, kapı ve banyo temizliğinde kullanılır. Sıcak suyun içine eklenen 1 tatlı kaşığı karbonat, duvar ve sararan lavaboların kısa sürede temizlenmesini sağlayacaktır. Hiçbir kimyasal içermediği için de herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Karbonat ve sirke gibi doğal ürünlerle temizlik yapmak daha çok evinde küçük çocuğu olanlar tarafında tercih edilmektedir. 

Günün Diğer Haberleri