Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden Ramazan Ayında Dilencilere Sıkı Denetim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayının manevi atmosferini istismar ederek vatandaşların huzurunu bozan dilencilere karşı denetimlerini yoğunlaştırdı. Şehrin işlek noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde, dilencilik yapan kişilere cezai işlem uygulandı.

SİYASET - 14-03-2025 15:52

Vatandaşların Duyguları İstismar Ediliyor

Zabıta ekipleri, özellikle market ve cami önleri gibi halkın yoğun olduğu bölgelerde dilencilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Sivil ve resmi ekiplerin katıldığı denetimlerde, dilencilik yaparken yakalanan kişiler zabıta noktalarına götürülerek üzerlerindeki paralara el konuluyor ve Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanıyor.

"Dilenciliğin Meslek Haline Gelmesine İzin Vermeyeceğiz"

Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Ramazan ayının manevi atmosferini fırsat bilen dilencilere karşı denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Yapılan açıklamada, "Hemşehrilerimizden ricamız, dilenciliğin meslek haline dönüşmesine izin vermemeleridir" denildi.

Denetimlerin Amacı

Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak Ramazan ayının manevi atmosferinin istismar edilmesini önlemek Dilenciliğin meslek haline gelmesini engellemek

Vatandaşlara Çağrı

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların dilencilere karşı duyarlı olmalarını ve herhangi bir olumsuzluk durumunda zabıta ekiplerine bilgi vermelerini istedi.

Günün Diğer Haberleri