Sakarya Jandarması Uyuşturucuya Geçit Vermiyor: Üç Operasyonda Kenevir, Esrar, Kokain ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi!

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu suçlarıyla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla zehir tacirlerine darbe vurdu. Dün (29 Temmuz 2025) yapılan eş zamanlı baskınlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, üç şüpheliden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ASAYİŞ - 30-07-2025 14:54

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu suçlarıyla mücadele operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, 29 Temmuz 2025 tarihinde önemli operasyonlara imza atıldı.

Sapanca ve Pamukova'da Kenevir Tarlaları Ortaya Çıkarıldı

Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında ikamet eden M.E. (E/52) isimli şahsın adresine düzenlenen baskında, adeta bir kenevir tarlası ortaya çıkarıldı. Aramalarda 38 kök kenevir bitkisi, 30 gram kubar esrar, ve uyuşturucu yetiştirmek için kullanılan 1 adet iklimlendirme sistemi ele geçirildi. Ayrıca, 41 adet sentetik ecza maddesine de el konuldu.

Benzer şekilde, Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de M.Ö. (E/69) isimli şahsın bahçesine operasyon düzenledi. Burada yapılan aramalarda ise 11 kök kenevir bitkisi ve kurumaya bırakılmış 118.75 gram kenevir bitkisi bulundu.

İstanbul'dan Gelen Kokain Sevkiyatına Darbe

Jandarma ekipleri aynı gün, R.A. (E/43) isimli bir şahsın İstanbul'dan Sakarya'ya uyuşturucu getireceği bilgisi üzerine harekete geçti. Şahsa ait 34****127 plakalı araç takibe alındı ve Sapanca ilçesinde durduruldu. Araçta yapılan detaylı aramada, satışa hazır vaziyette 2 adet paketlenmiş toplam 60 gram kokain ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Yapılan adli işlemlerin ardından, M.E. isimli şahsa ev hapsi cezası verilirken, M.Ö. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Uyuşturucu sevkiyatını organize eden R.A. ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucuyla mücadelede kararlılık mesajı vererek, "Tek bir suçlu ve suç unsuru kalmayana kadar mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir" açıklamasında bulundu.

SAKARYA VALİLİĞİ BASIN BÜROSU

Günün Diğer Haberleri