Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 07:11

19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali muhteşem bir konserle son bulacak

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 14 Eylül Çarşamba akşamı muhteşem bir finalle sona erecek. Sanat Yömetmeni Piyanist Eren Levendoğlu ve Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay’ın girişimleri ile 19 yılı geride bırakan Festival, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda sanatseverlerle buluştu.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 09-09-2022 13:11
19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali muhteşem bir konserle son bulacak

19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Şef Işın Metin yönetimindeki Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası & Piyanist Gülsin Onay ve Arpist Alara Acar’ı 14 Eylül Çarşamba akşamı saat 21.00’de başlayacak, “TAŞTA” konserleri kapsamında, Nocturne ve Roas Hotel’in destekleriyle 2 bin 500 yıllık Antik Taş Ocağı’nda konuk edecek.

 

Festival başladığından beri klasik müzikseverlerin ilgiyle beklediği konserde festivalin destekçileri arasında yer alan geçen yıl kaybettiğimiz, ‘festival dostu’ Mimar Murat Artu anılacak. Festival Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu, “kapanış konserinin bir diğer öneminin de Alara Acar’ın da bu konserde yer alıyor olması” dedi. Arp sanatçısı Alara Acar, Murat Artu’nun da desteklediği ve festivalin ana misyonu olan, genç yetenekler için oluşturulan GFA yurtdışı fonuyla kariyerini Almanya’da sürdürüyor. Eren Levendoğlu bu özel konserde seslendirilecek, bestesi Philip Glass & Michael Riesman’a ait “The Hours” A Suite in Three Movements – 3rd movement’ adlı eserin Murat Artu’a ithaf edileceğini söyledi.

 

19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapanış konserinde sanatçılar sahnede ilk olarak W.A Mozart’ın, “Serenade No.13 in G Major, K. 525 – “Eine Kleine Nachtmusik” adlı eserini seslendirecek. Bu eserin ardından Claude Debussy’nin, “Danse sacrée et danse profane” for Harp and String Orchestra’ adlı eseri izleyici ile buluşacak. Bu iki eserin ardından programa ara verilecek. Gecenin ikinci yarısı ise yine W.A Mozart’un bir yapıtı ile başlayacak. “Piano Concerto No. 12 in A major, K.414” başlıklı bu eserin ardından Philip Glass & Michael Riesman imzalı, “The Hours” A Suite in Three Movements – 3rd movement” başlıklı yapıt seslendirilecek.

 

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, kapanış konuşmasının ardından kapılarını bir sonraki yıla kadar sanatseverlere kapayacak.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR