Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 10:51

KKTC’de de proje eğitimi verildi.

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyüata’nın öncülük ettiği, doğrudan ve dolaylı sonuçlarının da görüldüğü ve ayrıca hem YOBÜ’nün hem de Yozgat’ın tanıtımına da olumlu katkısının olduğu bilinen eğitimlerin bir benzeri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) öğretmenlerine yönelik gerçekleştirildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-09-2022 17:49
KKTC’de de proje eğitimi verildi.

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü bünyesinde Hizmet İçi Eğitim Şubesi’nce “Lefkoşa Bölgesi Öğretmen Eğitimleri” programı kapsamında 5-6 Eylül 2022 tarihlerinde yürütülen “Öğretmenler İçin Proje Danışmanlığı Eğitimi” iki gün yoğun biçimde sürdü.

 

Bütün aşamalarında görev alarak eğitim yöneticiliğini de üstlenen Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bilim Danışmanı Prof. Dr. Uğur Çevik, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murat Fahrioğlu, Doç. Dr. Yeliz Yeşilada Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Bertuğ Akıntuğ etkinlikte eğitmen olarak görev yaptılar.

 

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Sabah’ın hazırlık süreçlerini ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Akademisyenlerinden Tayfun Can Onuk’un etkinlik süreçlerini koordine ettiği program Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Lefkoşa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

 

Katılmak isteyen öğretmenlerin fazla olduğu ancak verimliliği yükseltmek adına katılımcı sayısında kısıtlamaya gidilen eğitimden 21 kişi yararlandı. Hem etkileşimli anlatımla verilen seminerlerin hem de uygulamalı grup çalışmalarının olduğu program yoğun ve yorucuydu.

 

Tanışma, Eğitime Giriş Etkinliği ve Temel Kavramlar; Projesinin Bileşenleri: Özgün Değer, Yöntem, Yönetim, Yaygın Etki; Proje Tasarımında Ön Hazırlık, Literatür Taraması ve Analizi; Proje Teklifinin Kalitesi; Proje Yönetimi ve Planlama; Sonuçların Değerlendirilmesi, Yaygınlaştırma ve Etik konulu sunumların yer aldığı eğitimde öğleden sonraki oturumlarda “Prototip Proje Tasarımı Uygulaması” yaptırıldı ve “Proje Ekibinin Önemi” konulu bir de Grup Dinamiği gerçekleştirildi.

 

Eğitime katılan öğretmenlerin memnun kaldıkları ve bu tür nitelikli eğitimlere çok ihtiyaç olduğu ve KKTC’de yaygınlaştırılarak devam ettirilmesinin faydalı olacağı ifade edildi. Harika bir eğitim olduğu ve bitmesinin istenmediği, devamının bekleneceği, tanışma ve yakınlaşma zemini oluştuğu, eğitim içeriğinin ve birikimlerin aktarılmasının kendileri için çok değerli olduğu, neşeli bir atmosfer oluşturulduğu, proje danışmanlığı ile ilgili farkındalığın arttığı, proje yaklaşımının daha bilimsel nasıl uygulanacağı ile ilgili bilgilerinin arttığı, çok keyifli ve verimli bir eğitim olduğu, katılımcıların uzun süre anlatacakları bir etkinlik gerçekleştirildiği, yeniden yapılması için farklı kişilerin de talepte bulunacağı, çok iyi planlanmış bir eğitim programı olduğu ve sürekliliğinin sağlanması gerektiği yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Eğitim sonra eğitmenler ile KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Yönetim Kurulu Üyelerinden Havva Dağseven ve Murat Aktuğ, Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Gökmen Davutoğlu ve TİKA Lefkoşa Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş bir araya gelerek eğitim programına ilişkin değerlendirmelerde ve görüş alış verişinde bulundular.

 

Böylesine güzel ve etkili bir programa katkıları sebebiyle KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket akademisyenlere teşekkür ederek belge takdim etti.

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR