Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 01:11

BAŞKAN KELEŞ'TEN 23 NİSAN MESAJI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Başkan Keleş," Çocuklarımız Türkiye'nin geleceğidir" dedi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-04-2022 15:24
BAŞKAN KELEŞ'TEN 23 NİSAN MESAJI!
" İLGİLİ HABERLER Başkan Özen’den, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı Başkan Altuğ’dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

23 Nisan'ın sadece Türkiye'de değil her ülkede de kutlandığını belirten Başkan Keleş," Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur,onur ve sevinçle kutluyoruz.23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının, bağımsızlığını ilan etmesinin ilk günü olması nedeniyle “ulusal egemenlik” açısından da önemli bir yeri vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.Dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdumuzda olduğu gibi yurtdışındaki temsilciliklerimizde ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle dünya çocuklarının da katılımıyla kutlanmaktadır. Bu bizlerin daha da çok kenetlenmesine, günün anlam ve önemini daha iyi kavramamıza olanak sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını” kutluyorum."şeklinde konuştu.

Sabahattin BİRİNCİ

AdminAdmin

YORUMLAR