Fısıltı HABERLERİ
HV
18 NİSAN Perşembe 15:04

Tour Of Sakarya’da heyecan dorukta: Şampiyonları belirleyecek yarış başladı

Türkiye’de bisiklet alanında ilklere imza atan Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Tour Of Sakarya’nın şampiyonları belirleyecek olan 4’üncü ve son etabı büyük bir heyecanla start aldı.

SPOR
Giriş Tarihi : 29-08-2022 11:08   Güncelleme : 29-08-2022 11:10
Tour Of Sakarya’da heyecan dorukta: Şampiyonları belirleyecek yarış başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet alanında ilke imza attığı Tour Of Sakarya’ya ev sahipliği yapıyor. Dünya Bisiklet Birliği (UCI) tarafından dünyanın sayılı şehirlerinde gerçekleştirilen yol bisikleti yarışının 4’üncü etabına gelindi. Tüm ülkelerde en çok ilgi gören yol bisikleti yarışının bu etabında şampiyonlar belirlenecek. Yeşil mayoyla start alan Sakarya Büyükşehir PRO Team’ın sporcusu Vitaly Buts ve diğer sporcu Batuhan Özgür, son etaba avantajlı bir puanla başladı. Demokrasi Meydanı’nda start alan turun son etabı Söğütlü, Ferizli, Karasu, Kaynarca, Korucuk, Serdivan ve Adapazarı güzergahlarını kapsıyor.

 

Bike FEST’in kapanış töreni

Sporcular saat 14.00’da start çizgisinden çıktı ve start bayrağını yarışı ilk günden bu yana yakından takip eden Başkan Ekrem Yüce salladı. Genel klasman, dağların kralı ve sprint kategorilerinde 3 farklı şampiyon belirlenecek. Dünya yıldızı pedallar 3 kategoride ayrı parametreler üzerinden yapılacak ölçümlerle podyumu paylaşacak. 156 kilometrelik etap yaklaşık 4 saat sürecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ödül töreninde vatandaşlara 15 bisikleti çekilişle hediye edecek. Tüm vatandaşlar, Bike FEST’in de kapanışı olacak törene davet edildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR