Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 19:11

Bir Arayışın Hikayesi…

Maya Perest, “Yok Bana Bu Cihanda” ile müzik dünyasına güçlü bir giriş yaptı… Maya Perest, ilk teklisi “Yok Bana Bu Cihanda”yı yayınlamaya hazırlanıyor. Sony Music Turkey etiketiyle 21 Ekim’de yayınlanacak şarkının sözleri Maya Perest ve yayıncı, şair Dündar Hızal, bestesi Maya Perest, düzenlemesi ise Cihan Mürtezaoğlu imzası taşıyor.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 25-10-2022 09:51
Bir Arayışın Hikayesi…

Maya Perest’in, Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden büyükbabasının 80 yıllık mandolininde bestelediği “Yok Bana Bu Cihanda”, her yeri gezip görmüş ancak aradığı yeri bulamamış bir ruhun hikayesi. Maya Perest, şarkıyı tanımlarken yurtsuzluğa ve yalnızlığa gönderme yapıyor. “Kendini her gittiği yerde sürgün hisseden, evini bulamamış, kendim gibi yabancı ruhlara bu şarkıyı ithaf ettim” diyen Perest, kendine has yorumu ve sound’uyla dinleyenleri kendi içinde bir yolculuğa çıkaracak. “İşin özüne baktığımızda” diyor Perest; “ Bir başına gelip bir başına gidiyoruz bu dünyadan.”

Barış Murathanoğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu klipte, şarkının melankolisine kontrast bir dünyaya girecek izleyici. Türkiye modasının usta ismi Mehtap Elaidi ve genç tasarımcı Fırat Neziroğlu’nun klibin stiline yön verdiği dünyada, yeni teknikler, canlı renkler ve orijinal dekorlar kullanıldı. Fotoğraf çekimlerinde ise Muhsin Akgün imzası dikkat çekiyor.

21 Ekim’de tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşan Maya Perest’in “Yok Bana Bu Cihanda”nın klibi de Sony Music Türkiye youtube kanalında yayında.

Maya Perest Hakkında:

İzmir'de doğdu. Altı yaşında müzik eğitimi almaya başladı. Yedi yıl boyunca Dokuz Eylül Üniversitesi Piyano bölümüne devam etti. İlk bestesini on yaşında yaptı. Çocukluğu ve ilk gençliği boyunca beste yapmaya devam etti.

Paul-Valery Üniversitesi’nde Resim ve Sanat Teorisi eğitimi aldı. “Sanatta Nostalji ve Sürgün” üzerine yüksek lisans tezini hazırladı.

Fransa’da yaşadığı öğrencilik yıllarında Türkçe, Fransızca ve İngilizce dillerinde besteler yaptı; piyanonun yanı sıra gitar, mandolin, bağlama, cura ve ukulele çalmayı öğrendi. Müziği yolculuk, aşk, ayrılık, yalnızlık ve gurbet temalarından besleniyor.

Sony Music Turkey etiketiyle yayınlanan ilk teklisi “Yok Bana Bu Cihanda” müzikseverlerle buluştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR