Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 09:56

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SGK İLE ANLAŞMALI!

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, diş hekimliği fakültesinin SGK ile anlaşması konusunu bir kez daha gündeme getirdi ve vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 21-04-2022 15:57
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SGK İLE ANLAŞMALI!
" İLGİLİ HABERLER Erenler’de 42 Milyon TL’lik yatırım hayata geçti CHP’Lİ KELEŞ, BAŞKAN IŞIKSU’YU SİYASİ NEZAKETE DAVET ETTİ

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Sakarya’ya gelerek yatırımlar konusunda inceleme yapacağı haberleri sonrasında Bakan Koca’ya da iletilmek üzere önemli bir konuyu gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde CHP’li Keleş yaptığı açıklamada, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile SGK’nın acilen anlaşma yapması gerektiğini belirtmişti. 

“SAKARYALILAR NEDEN CEZALANDIRILIYOR?”

Ancak bahse konu olan mesele ile ilgili yetkililerden olumlu bir yanıt alamayan Başkan Keleş, bir kez daha bu konuyu gündeme getirerek, “Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, Sakarya’ya geldi ve gitti. İnşaatına devam edilen bin yataklı devlet hastanesinin 2023 yılı içerisinde belirtileceğini tekrarladı. Biz, diş fakültesi ile SGK anlaşması mutlaka gerçekleşmeli diye öneride bulunduk. Duyan olmadı. Dedik ki Türkiye’nin her yerinde diş fakülteleri ile SGK anlaşması var ve yurttaşlarımız diş fakültelerinden hizmet alabiliyor. Mesele Sakarya olunca bu konu neden görmezden geliniyor anlamış değiliz. Sakaryalı hemşerilerimizin mağdur edilmesinin özel bir sebebi var mıdır? Sakaryalılar neden cezalandırılıyor?” diye sordu.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ’NİN SGK İLE SÖZLEŞMESİ NEDEN BUGÜNE KADAR YAPILMADI?”

CHP’li Keleş sözlerinin devamında ise, “Biz kentimize dair yaşanan sorunları, vatandaşların yaşadığı problemleri aktarmaya, yetkililere görevlerini yapmaları konusunda uyarılarda bulunmaya devam edeceğiz. O nedenle bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin SGK ile sözleşmesinin yapılmaması büyük bir mağduriyet yaratıyor. MHRS üzerinden randevu almak deveye hendek atlatmak gibi oldu artık. İnsanlar böylesine derin bir ekonomik krizin içinde, kıt kanaat geçinmeye çalışırken, özel hastanelere olduğu gibi özel diş kliniklerine gitmek zorunda bırakılıyor. Bu millete yapılan hak mıdır? Ve bahsettiğimiz üzere tüm Diş Hekimlik Fakülteleri'nin SGK kapsamında olmasına rağmen Sakarya niçin mağdur edilmektedir ve SGK sözleşmesi bugüne kadar neden yapılmamıştır? Lütfen bu soruna bir an önce çare bulunuz ve Sakaryalının mağduriyetini gideriniz” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİ

AdminAdmin

YORUMLAR