Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 03:18
1 Advert

Gezi Mola; Saklıkent Kanyonu Fethiye de (Seyir Rota TRAVEL)

Sakarya'nın ünlü gezi firmalarından Gezi MOLA (Seyir Rota TRAVEL), Ayşen DURAN, bu haftaki gezilerinde Fethiye Saklıkent Kanyonu'nda

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 29-09-2022 10:54   Güncelleme : 29-09-2022 13:44
Gezi Mola; Saklıkent Kanyonu Fethiye de  (Seyir Rota TRAVEL)

Gezi MOLA (Seyir Rota TRAVEL)'in Sahibi Ayşen DURAN Türkiye'nin cennet kıyılarından Saklıkent Kanyonu Fethiye'de müşterileri ile gezerken o anları ölümsüzleştirmeyi unutmadı.

GEZİ İÇİN BİZİ ARAYIN; (SAKARYA & İZMİT ) 

KATILMAK İSTİYENLER İÇİN  0 532 504 56 35 (Ayşen DURAN)

https://www.instagram.com/seyirrota/

https://www.instagram.com/fisiltihaberleri/

 

Saklıkent Kanyonu

Ege’de tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri Fethiye’dir. Fethiye en çok Ölüdeniz ile meşhurdur ama onun yanında tarihi ve doğa harikası olan Saklıkent Kanyonu ile de bilinir. Saklıkent, Fethiye’den ortalama 45 dakika uzaklıktadır. Saklıkent Kanyonu tarihi birçok mekana yakın olmasına rağmen 26 yıl önce bir çoban sayesinde keşfedilmiştir. Mayıs ayında dağlardaki eriyen karın buz gibi suyu kayaların arasında saklanan cennete doğru akar.

Fethiye gezilerinizde görülmesi gereken yerler listesi olan Fethiye gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Ayrıca bölgede gezebileceğiniz bir diğer eşsiz doğa güzelliği ile göz doldurmakta,

Saklıkent Kanyonu Milli Parkı
Akdeniz’in en özel yerlerindendir Saklı Kent Milli Parkı. Park kanyon sayesinde değerli hale gelmiştir. Milli park gezilmeye değer nitelikte harika bir doğa mucizesidir. İster araba kiralayın ister günlük özel turlara katılın ama bu doğa harikası yeri görmeden buralardan gitmeyin. İlk girdiğinizde kayaların arasında gizlenmiş kanyon sizi karşılar.

Kanyonda suyun içerisinde gezineceğinizden kayaların üzerinden geçmek zorunda kalacaksınız bu yüzden ya sandalet tarzında ya da lastik deniz ayakkabılarından alsanız daha rahat bir gezi yapmış olursunuz. Eğer yanınızda getirmek istemezseniz orada kiralayabileceğiniz ya da satın alabileceğiniz yerler vardır. İlk girdiğinizde kayalıklara bağlanmış tahtadan bir yol üzerinden yürüyorsunuz.

Altınızda akan kanyon ile harika bir yürüyüş sizi bekliyor. İlk etapta kanyon suyu size çok sakin gelebilir ama adımlarınız ilerledikçe suyun şiddeti artıyor ve beyaz köpüklü sular sizi bekliyor. Bu suda yüzme hayali bile insanı o aşamada heyecanlandırmaya yetiyor. İlerlediğinizde düz giden bir tarafında da minik bir adaya giden bir yol ayrımı karşılayacak sizi.

Kayaların arasında ağaçların içinde ve şiddeti artan hırçın suyun ilerisine doğru ilerledikçe üşümeye başladığınızı hissedeceksiniz. Bu sıcaklarda böyle fırsat her zaman gelmez insanın ayağına o yüzden tadını çıkarmanızı tavsiye ediyoruz. Size yol ayrımındaki bir adadan bahsetmiştim. İşte o ada yalnızlığı ve sakinliği seven insanların mekanı. Masaların olduğu ve suyun çıkış kaynağını dahi net görebildiğiniz sadece su sesini duyduğunuz muhteşem bir yere çıkıyor.

Saklıkent Kanyonu Yürüyüş
Yazın ortası ve 40 derecelik bir sıcaklık olmasına rağmen akan suyun soğukluğu insanın ayaklarını uyuşturuyor. Kan basıncınızın bir anda hareketlenmeye başlayacağını hissedeceksiniz.

Şu sıcaklarda içinizi fazlasıyla serinletecek serin suyun keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Ada bölgesinden kanyonun olduğu asıl yere ilerlemek için hırçın su akıntısının ortasından geçmek gerekmektedir. İnsanlar akıntıya kapılıp kazalar meydana gelmesin diye kanyona kadar sağlam bir halat bağlamışlar. Ve ona tutunarak karşıya geçebiliyorsunuz.

Şu aşamada yanınıza yedek kıyafet aldığınızı umuyoruz çünkü karşıdan karşıya geçerken baya ıslanıyorsunuz. Ve kayalıklar yüzünden takılıp düşmenizde olası bir durum o yüzden yanınıza yedek kıyafet almalısınız.

Saklıkent Kanyonu Su Kenarındaki Tesisler
Kanyona geldiğinizde o hırçın sudan eser kalmıyor. Daha sakin ve rahat yürüyebileceğiniz bir yere geliyorsunuz. Bu kez ise kayaların arasında yapacağınız heyecanlı yürüyüş karşılıyor sizi. Geçmiş zamanda su kayalara öyle şekiller vermiş ki suyun gücünü bu kayalara bakarak daha iyi anlıyorsunuz.

İki dağın arasında asılı kalmış kayalar üzerinize düşecekmiş gibi dursa da hala sağlamlar merak etmeyin. Yürüyüş ilerledikçe yollar daralıyor ve geçmesi de zorlaşıyor. Kimisi geri dönüyor kimisi de devam ediyor. Zor engebeli dar yollar bir süre sonra gökyüzünü görmenizi engelliyor. Ama eğer o yoldan ileri gidebilirseniz sizi minik bir şelale karşılıyor. Orada serin suyun altında vakit geçirebilirsiniz. Geri dönerken kayaların arasından biraz düşerek geçiyorsunuz ama görmeye değer bence.

Saklıkent Kanyonu Serin Suları
Saklıkent Kanyonu Giriş Ücreti
Saklıkent Kanyonu yetişkin giriş ücreti 13 TL, öğrenci fiyatı ise 6,5 TL‘dir. Otopark ücretli olup, otomobiller için 40 TL.

Kayalıklar, ayaklarınızı acıtacağından lastik ayakkabı kiralayabilir ya da satın alabilirsiniz. Satın alırsanız 60 TL ücreti var. Eğer ayakkabı kiralamak isterseniz ücreti 30 TL‘dir.

Ziyaret Saatleri
Saklıkent Milli Parkı açılış saati sabah 09:00 ve akşam kapanış saati ise 19:30 olarak belirtlenmiştir. Milli park, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Saklıkent Kanyonu Yürüyüş Yolları
Saklıkent Kanyonu Nerede?

Kanyon ve Milli Park, Antalya ve Muğla ili sınırında yer almaktadır. Fethiye’ye 45 km ve Antalya’ya 50 km uzaklıktadır.

Nasıl Gidilir?
Fethiye şehir merkezinden her saat başı dolmuşlar vardır. Onlarla da rahatlıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Karayolu ulaşımını çok rahat yapabilirsiniz. Zaten Fethiye ve Antalya yolu üzerindeki tabelaları okuyarak kolaylıkla bulabilirsiniz. Hatta günü birlik turlarla bile gelerek yol derdiyle uğraşmadan gezebilirsiniz.


Kanyon için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.


Saklıkent Milli Parkı Sıkça Sorulanlar
Saklıkent Kanyonu Sonu Nereye Çıkıyor? Sonunda Ne Var?

Kanyonun sonu ormanlık alana çıkıyor. Oldukça uzun bir yol gitmeniz gerekiyor. Görülmeye değer bir alan yok.

Saklıkent Kaçta kapanıyor
Milli park kapanış saati akşam 19:30’dur. Giriş çıkış saatleri 09:00 – 19:30 arasıdır.

MüzeKart Geçerli mi
Hayır, MüzeKart geçerli değildir.

Saklıkent Milli Parkı Hangi İlimizdedir
Muğla ilimize bağlı Seydikemer ilçesinde yer alır. Antalya Saklıkent Kanyonu olarakta biliniyor, çünkü iki şehir sınırları arasında kalan bir milli parktır.

Saklıkent Kanyonu Kaç Saate Gezilir
En az bir saat ayırmanız gerekiyor. Kanyonu kısaca keşfetmeniz için yeterli. Ancak oldukça uzun bir yürüyüş parkuruna sahip. Bu nedenle süreyi istediğiniz gibi uzatabilirsiniz. Yürüyüş ve gezi sonrası tesislerde geçireceğiniz sürede size kalmış.

Ölüdenizden Saklıkente nasıl gidilir
Ölüdeniz’den gelirken Fethiye otogar durağından geçen Saklıkent dolmuşları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu Şelalesi
Saklıkent kanyonuna 2 km uzaklıkta Gizlikent Şelalesi bulunuyor.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR