Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 10:33
1 Advert

MATEMATİK EĞİTİMİ PROJESİ TAMAMLANDI

TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları kapsamında Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü adına yürütücülüğünü Dr. Tuğba Dündar’ın yaptığı “Doğa, Tarım ve Mimari Bağlamlarında Gerçekçi Matematik Eğitimine Uygun Soru Yazma: Gözle, Taşı, Kur” isimli projede, etkinlikler tamamlandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-09-2022 17:21
MATEMATİK EĞİTİMİ PROJESİ TAMAMLANDI

MATEMATİK SEFERBERLİĞİNDE TEORİK EĞİTİMDEN UYGULAMAYA GİDEN YOL

05 -10 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen proje kapsamında alanında uzman kişiler tarafından ilk iki gün teorik eğitimler verildi ve devamında uygulama çalışmalarına geçildi.

GÖZLE, TAŞI, KUR

Uygulama eğitimlerinde Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Asude Ateş, Sapanca Gölü üzerinden iklim, suların kullanımı ile ilgili bilgilendirme yaptı ve sonrasında öğretmenler Sapanca Gölü bağlamı üzerinden problem oluşturdu. Sakarya’nın tarımsal ürünleri fındık, çilek ve mısır tarlasına yolculuk yapan öğretmenlere Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Saim Özdemir, Adapazarı İlçe Tarım Müdürlüğünden Vural Özdal ve Remzi Sağlık eşlik etti.

Geyve ve Taraklı ilçelerine gezilerin düzenlendiği projede, Ali Fuat Paşa Köprüsü ve Taraklı’ nın mimarisi üzerine bağlamlar oluşturulmaya çalışan öğretmenler “Gözle, Taşı, Kur” mantığını çok yönlü gerçekleştirme fırsatı buldu.

ANLAMLI VEDA

Türkiye’nin farklı illerinden 30 ilköğretim matematik öğretmenini kapsayan projenin kapanış töreni Sakarya Büyükşehir Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altun, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve Şube Müdürü Ahmet Kıvcı’ nın katıldığı törende proje uzmanlarına, proje rehberleri ne ve ilköğretim matematik öğretmenlerine katılım belgesi takdim edildi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenleri misafir etmekten onur duyduklarını, “Matematik Seferberliğinin” Adapazarı ilçesinde hayat bulduğunu belirten Kıvcı; projenin başından sonuna kadar olan süreçte desteğini esirgemeyen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’ ya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ ya, Matematik bilimine gönül veren Prof. Dr. Murat Altun’ a, proje yürütücüsü Dr. Tuğba Dündar’a ve farklı illerden katılım sağlayan öğretmenlere teşekkür etti.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR