Önemli İsimlerle Kültür Alışverişi

Fatih Eren ve Nilüfer Pekdemir, festival boyunca bir dizi önemli isimle bir araya gelme fırsatı buldu. Gecede, Pamukova Belediye Başkanı Fatih Akın ve geçtiğimiz dönem Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile uzun sohbetler gerçekleştiren Eren ve Pekdemir, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmelerde, Sakarya'nın kültürel zenginliğini artırmaya yönelik projeler ve iş birliği imkanları değerlendirildi. Ayrıca, Gaziantepliler Derneği Başkanı Mehmet Durak ile de bir araya gelerek dernekler arası dayanışma ve kültürel etkileşim konularında fikir alışverişinde bulundular.

Derneğin Çalışmaları ve Vizyonu

Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği, Sakarya'da yaşayan farklı kültürlere sahip insanları bir araya getirmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak biliniyor. Dernek, adından da anlaşılacağı gibi, tarihi İpek Yolu'nun farklı medeniyetleri bir araya getiren ruhunu Sakarya'ya taşımayı hedefliyor. Kültürel mirasın korunması, sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi ve yöresel değerlerin tanıtılması derneğin temel çalışma alanlarını oluşturuyor.

Özellikle kadın kolları, sosyal sorumluluk projeleriyle ve kültürel etkinliklerle aktif rol oynuyor. Dernek, bu tür festivallere katılarak hem kendi kültürlerini tanıtıyor hem de Sakarya'nın genel kültürel mozaiğine katkı sağlıyor. Gece sonunda, buluşmalar hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleştirildi. Bu buluşmalar, derneğin kültürel ve sosyal alanda etkinliğini artırma çabasının önemli bir göstergesi oldu.