Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:22

SAMİB üyeleri, oruçlarını birlikte açtı

Sakarya Makina İmalatçılar Derneği (SAMİB) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bulunan Tunatan Tesisleri'nde büyük bir katılımla gerçekleşti. Derneğin üyeleri ve ailelerinin yanı sıra Sakarya'nın seçkin iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren program, sektördeki dayanışma ve işbirliğini pekiştirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-03-2024 18:28
SAMİB üyeleri, oruçlarını birlikte açtı

Açılış konuşmasını yapan SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik, pandemi ve Maraş Depremi gibi zorlu süreçlere rağmen geleneksel iftarlarını yeniden düzenleyebilmenin mutluluğunu dile getirdi. Çelik, derneğin son dönemdeki faaliyetleri ve başarıları hakkında bilgi verirken, özellikle Üreten Şehirler Programı ve SAMATO Kariyer Merkezi gibi önemli projelerin başarısından gurur duyduklarını belirtti.

Dernek projelerinden bahseden Turgay Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Üreten şehirler programımız Türkiye'de pilot bir çalışma. Bütçesi 2 Milyon TL. 17 firmanı ihtiyaç analizi yapıldı. 7 firma için Dijitalleşme - ihracat ve yerlileştirme konularında danışmanlık hizmetleri alındı. Projeyi başarıyla kapattık. SAMATO Kariyer Merkezi projemiz kapsamında, Meslek Lisesi ve Yüksekokul öğrencilerine staj imkanı sağladık. Kurduğumuz bilgisayar laboratuvarında tasarım, CNC Operatörluğti, Hidrolik / Pnömatik eğitimleri verdik. Her iki üniversitemiz ve il Milli Eğitim müdürlüğü ile protokoller imzaladık. Nitelikli Personel İhtiyaç Analizi Raporu hazırlattık. Hendek Meslek Yüksek Okulu'ndaki İşimiz Gücümüz istihdam konulu projenin ortağı olduk. Okulda cnc ve kaynak laboratuvarı kuruldu. Arifiye Meslek Yüksek Okulu'nda kaynak atölyesinin kurulmasına destek verdik. Kalifiye Meslek Garanti Gelecek mottosuyla AVM'lerde ve kampüslerde stantlar açtık. Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim alanlarına istinaden yıllık eğitim takvimi hazırladık. Çeşitli eğitimlerimiz devam etmektedir. Hali hazırda SATSO ile müşterek Makine ve Metal Ur-Ge Projesini yürütmekteyiz. Hendek OSB'deki Dijital Dönüşüm Merkezi projesinin ortaklığını yürütüyoruz. Saha Expo, Metal Expo gibi fuarlarda aktif katılım sağladık. Dünyanın en büyük Dijital Dönüşüm Merkezi olan MEXT Dijital Dönüşüm merkezine teknik gezi düzenledik. Rusya'ya ihracat potansiyelimizi arttırabilmek adına Rusya'ya ticari heyet düzenledik. Rusya Sanayi ve Ticaret Odasında sunumlar yaptık. Lipetsk Endüistri Bölgesi ziyaretinde bulunduk. Rus-Türk İşadamları Birliği gibi dernekleri ziyaretlerde bulunduk. Metal ve tarım makineleri fuarlarını ziyaret ettik. Rusya Kurgan Bölgesi, Lipetsk Bölgesi ve Yenisey Bölgesi'nden heyetleri derneğimizde ağırladık. İşbirliği ve iyi niyet protokolleri imzaladık. Ekonomim gazetesiyle müşterek Makine Sohbetleri programı düzenledik, bu programlarda Sakarya Makine Sektörü Güncel Durumu, Genç Kuşak Makine Üreticileri ve Gelecek Hedefleri, markalaşma ve sektör Vizyon konularının ele alındığı geniş katılımlı programlar düzenledik."

Yoğun katılım oldu

SAMİB Kurucu Başkanı Metin Kar katılımcılarla derneğin kuruluş aşamasından bugüne kadar olan yolculuğunu paylaşarak, derneğin sektördeki önemli rolünü vurguladı. Programa Sakarya Uygulama Bilimler Üniversitesi ( SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve öğretim görevlileri de katılım göstererek, akademik desteklerini sundular. Ayrıca, AK Parti Serdivan Belediye Başkanı adayı Osman Çelik'in de programa katılması, etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Program, sadece iftar yemeği değil, aynı zamanda sektördeki güncel konuların değerlendirildiği, işbirliği fırsatlarının tartışıldığı ve gelecek projeksiyonlarının ele alındığı zengin bir etkileşime sahne oldu. SAMİB'in faaliyetleri, makina imalat sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlarken, bölgedeki iş dünyasının güçlenmesi ve yerel ekonominin canlanması adına kritik bir rol üstleniyor. Dernek, Sakarya'nın makina imalat sektöründeki potansiyelini ve gelecek vizyonunu desteklemek amacıyla, gelecek dönemde de benzer etkinlikler düzenleme kararlılığını sürdürüyor.

 

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR