Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:28

Sanatçı ve Besteci Akif Yener Duayen Gazeteci Muhittin Güven'i Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Sakarya'nın Yakışıklı Besteci ve Ses Sanatçısı Akif Yener, Dün gece, gazeteci Muhittin Güven'i ziyaret ederek eski günleri yad ettiler, Ziyaretler esnasında Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci çay bahane deyip, şahane sohbete katılarak efsane sanatçı Akif Yener ile Muhittin Güveni geçmişe söyle bir yad ederek anılarını tazelediler.. HEY GİDİ GÜNLER HEY, Akif Yener, Muhittin Güven'e Ayrı bir minnet, sevgi ve saygı duyduğunu ifade ederek meslek hayatımdaki ilk haberi bir stad konseri sonrası 90'lı Yıllarda kendisi yapmıştır, Gazete haberleri arşivimin en başında Muhittin Güven abinin yaptığı haber ilk sırada yerini koruyor ifadelerini kullandı. Onun Adı Efsane Sakarya isimli Şarkısı ile Adını yazdıran Akif Yener Kimdir?, Onun Adı Efsane Sakarya Şarkı Sözleri.... Sakarya sanatçı Akif Yener aynı zamanda Sakaryaspor’un kuruluşunun 50. yılında Sakaryaspor 50. yıl marşı (Bu kalp seninle Sakaryaspor) adlı tescilli eseri ile kalplerde ve kulaklarda yaşamaya devam ediyor. Özellikle Sakaryaspor’un başarılı olduğu zamanlarda adeta reyting rekorları kıran Sakaryaspor 50. yıl marşı kilip linki HABERİN DETAYINDA..

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-11-2023 19:37   Güncelleme : 23-11-2023 20:42
Sanatçı ve Besteci Akif Yener Duayen Gazeteci Muhittin Güven'i Nezaket Ziyaretinde Bulundu

İŞTE YEPYENİ SAKARYASPOR 50. YIL MARŞI...

Sakaryaspor 50. yılına yepyeni bir marşla giriyor. Söz ve müziği Akif Yener tarafından yapılan
İşte o marş;
https://www.youtube.com/watch?v=AFp5yfhZ0-c&list=OLAK5uy_minIH9awnEMJ4fi7NX-PaIhNaplpefq8k
 
Bu Kalp Seninle Sakaryaspor · Akif Yener Sakaryaspor 50. Yıl Marşı ℗ 2020 Simurg Yapım Released on: 2020-12-10 Producer: Cuma Dinler Conceptor: Akif Yener Arranger: Alper Çam Auto-generated by YouTube.

 

Akif Yener'in Onun Adı Efsane Sakarya isimli şarkısı Sakarya için yazılan ilk ve tek şarkı oldu. Bu şarkıyı bestelediği gece,

Şarkı Sözleri

Onun Adı Efsane Sakarya

Şimdi aklıma geldi doğduğum şehir. Adı efsane oldu gözümde Sakarya. Kıvrım kıvrım suları akar ya akar ya. Yemyeşil cenneti ben bulurum o anda. Çark caddesinde dolaşırdık kızlarla. Sabahlara kadar eğlenirdik onlarla. Hele arkadaşlarım candan olunca. Değişilmez onların yeri bir başka. Haydi hep beraber haykıralım birlikte. Vatan millet... Sakarya Sakarya gözümde tüter ya. Sakarya Sakarya ardımdan ağlar ya. Onun adı efsane... Vatan millet...

 

AKİF YENER KİMDİR ? 


Akif Yener 1978 yılında Sakarya ili Taraklı ilçesinde doğdu. Müzik merakı ile başlayan müzik yaşamı uzun yıllar Radyo programcılığı ile devam etti.

Akif Yener’in Onun Adı Efsane Sakarya isimli şarkısı Sakarya için yazılan ilk ve tek şarkı oldu. Bu şarkıyı bestelediği gece, bunu Sakarya insanıyla, sonra da tüm Türkiye ile paylaşmak istedi ve albümünü çıkarttı.

1999 Marmara depremi Efsane Sakarya için bir milat oldu. 1997 yılında yazmasına rağmen sanki böyle bir acının yaşanacağını hissetmiş gibi sözlerden oluşan besteyle Sakarya insanının acısını paylaştı. Ayrıca bu şarkı Sakarya’nın plakası olan 54 kelimeden oluşuyor…

Akif Yener günün yaklaşık 12 saatini müziğin içinde geçiriyor. İlk Albümü Onun Adı Efsane Sakarya‘dan sonra, ikinci yepyeni albümü Ne Aşk, Ne Hayat ile tüm müzik marketlerde yerini aldı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR