Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 13:35

Tasavvuf Büyüklerinin Görüşleri Işığında Hacı Bektâş-ı Velî’nin Eserleri' KitapFest’te

Genç Yazar Ayyüce TURAN, Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen SAÜFEST kapsamındaki KİTAPFEST etkinliğinde açtığı stantında kitaplarını okurları için imzaladı.

PERSONEL & ARAÇ TAKİP SİSTEMİ
Giriş Tarihi : 14-05-2022 11:16
Tasavvuf Büyüklerinin Görüşleri Işığında Hacı Bektâş-ı Velî’nin Eserleri' KitapFest’te
" İLGİLİ HABERLER Filistin’de son 24 saatte bine yakın Kovid-19 vakası tespit edildi

Sakarya Üniversitesi’nin ‘Şehir Kampüste buluşuyor’ sloganı ile 9-18 Mayıs tarihleri arasını kapsayan geniş kapsamlı festival etkinliği SAÜFEST büyük ilgi gördü. SAÜFEST’in alt kategorisinde yer alan KİTAPFEST ise kitapseverleri bu dev etkinlikte buluşturdu.

‘’Tasavvuf Büyüklerinin Görüşleri Işığında Hacı Bektâş-ı Velî’nin Eserleri'ne  YOĞUN İLGİ

Bir çok ünlü yazarı Sakaryalı kitapseverlerle buluşturan KİTAPFEST’te bir stant açan Sakaryalı Genç-Yazar Ayyüce TURAN, okurları ve dostları ile buluştu.

Oldukça ilgi gören Kitabı ‘ Tasavvuf Büyüklerinin Görüşleri Işığında Hacı Bektâş-ı Velî’nin Eserleri'’ni dostları ve okurları için imzalayan Ayyüce Turan, sevenleri ile buluşmaktan son derece heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

BÖYLE FESTİVALLER DEVAM ETMELİ

Festivalin çok güzel bir organizasyonla gerçekleştiğini ve devamının gelmesini beklediğini ifade eden Yazar Ayyüce TURAN , ”Böylesine bir büyük organizasyonunun beklentisi içeresindeydim. Kendi adıma ve tüm yazarlar adına böyle bir etkinlikte yer almaktan çok mutlu oldum. Bunun yine devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

AYYÜCE TURAN KİMDİR
28 Temmuz 1986 yılında ailemin ikinci çocuğu olarak Istanbul, Kartal’da doğdum. Babam Hızır Tarakçı, Rize, İyidereli; annem Ayşen Tarakçı ise Burgaz, Kırcaalili’dir. Ogeday isminde bir abim var. Babamın Hesap Uzmanları Kurulu’ndaki Baş Hesap Uzmanı görevi sırasında Ataköy’de lojmanlarda yaşadık. Eğitim hayatım Ataköy 60.Yıl İlkokulu’nda başladı. İkinci sınıfta Halil Vedat Fıratlı İlkokulu’na geçiş yaptım. Beşinci sınıfa geldiğimde babamın görevden ayrılması sebebiyle lojmanlardan ayrıldık. Ben de kalan eğitim hayatımı Bilfen Koleji’nde tamamladım. Koç Üniversitesi Tarih bölümünden yarı burslu olarak mezun oldum. Lisans eğitimim sırasında İngiltere’ye giderek London School of Economics’te Uluslararası İlişkiler dersleri aldım. Aynı üniversiteden mezun olan eşim Ahmet Turan ile de bu dönemde tanıştık. İbrahim Tunç isminde bir oğlum var. Oğlum beş yaşına geldiğinde Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans eğitimine başladım. İki senelik eğitim ve bir senelik tez yazım döneminden sonra mezun oldum.


ÖZGEÇMİŞ
1986 Yılının Temmuz ayında dünyaya gelen Ayyüce Turan, Bilfen Koleji’nin
ardından Koç Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Eğitimi sırasında
İngiltere’ye giderek London School of Economics’te Uluslararası İlişkiler dersleri
aldı. Yüksek lisansını Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nde
yaptı. 2021 yılında tez çalışmasını tamamlayarak mezun oldu.


ÇALIŞMALAR
Tasavvuf Büyüklerinin Görüşleri Işığında Hacı Bektâş-ı Velî’nin Eserleri isimli kitabımı yazarken ana gayem; “Hacı Bektâş-ı Velî’nin Allah yolunda ilerlerken amacı nedir ve bize neyi anlatmaya çalışmıştır?” sorularının cevabını bulmak oldu. Bu doğrultuda Velâyetnâme adlı eserini kendisi ile alakalı; soy, eğitim, yetiştirilme şekli ve yaşam koşulları hakkında bilgi sahibi olmak için ele aldım. Besmele Tefsiri, Fâtiha Tefsiri, Kitâbü’l Fevâid, Makâlât-ı Gaybiyye ve Kelimât-ı Ayniyye ve Makâlât adlı eserlerini incelerken ise hedefim, tasavvufî görüşlerinin kökenine inmek ve bir manevi önderin fikirlerinin bütününü ve odak noktasını görebilmek oldu.
Hacı Bektâş-ı Velî Tasavvufi Görüşleri adlı diğer kitabım ise bu kitaptan yola çıkarak hazırladığım akademik bir çalışmadır. Bu sebeple direkt olarak Hacı Bektâş-ı Velî’nin görüşleri etrafında şekillendirdim. Genel olarak klasik dönem mutasavvıflarının görüşleri ile bağlantı kurdum. Bu kitapta ayrıca klasik dönem mutasavvıflarına değil farklı dönemlerde yaşamış mutasavvıflara da yer verdim. Anlatılmak istenenlerin özüne odaklandım. Hepsinin aynı yolda ve aynı uğurda mücadele ettiğini göstermeyi hedefledim.

Sabahattin BİRİNCİ

AdminAdmin

YORUMLAR