BAŞKAN ÖZCAN ŞİMŞEK, DMW TÜRKİYE BAŞKANI VE “SÜRDÜRÜLEBİLİR İYİLİK ELÇİSİ” FERHAT BOZÇELİK’LE BİR ARAYA GELDİ.

Son yıllarda imza attığı projeler, iş birlikleri ve en önemlisi de sürdürülebilir barış ve refah adına üstlendiği sorumluluklarla görkemli bir başarı öyküsü yazan DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Söz Media Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek ile bir araya geldi.

SİYASET - 04-05-2024 11:02

BAŞKAN ÖZCAN ŞİMŞEK, DMW TÜRKİYE BAŞKANI VE “SÜRDÜRÜLEBİLİR İYİLİK ELÇİSİ” FERHAT BOZÇELİK’LE BİR ARAYA GELDİ.

SÖZ MEDYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZCAN ŞİMŞEK, DMW TÜRKİYE BAŞKANI VE “SÜRDÜRÜLEBİLİR İYİLİK ELÇİSİ” FERHAT BOZÇELİK’LE BİR ARAYA GELDİ.

Görüşmede Ferhat Bozçelik’in DMW çatısı altında yürüttüğü faaliyetler başta insanlık olmak üzere Türkiye için önemine değinen Söz Media Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek, Söz Media Ailesi olarak Bozçelik’i “Sürdürülebilir İyilik Elçisi” olarak gördüklerini dile getirdi.

Hakkındaki düşünce ve nezaketleri için Şimşek’e ve tüm Söz Media Ailesine teşekkür eden DMW Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik ise şunları söyledi:

Başkanlık, Türkiye Başkanlığı ve çeşitli kademelerinde yer almaktan kıvanç duyduğum DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği, Avrupa Birliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınan “akredite” bir sivil toplum kuruluşudur. Bizler, AB üyelik süreci tamamlanmamış olsa da Türkiye’nin Avrupa’nın en önemli ticari ve diplomatik ortağı olma pozisyon ve potansiyeline sahip bir ülke olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.  Kaldı ki, yürüttüğümüz resmi danışmanlık faaliyetleri ile de Türkiye’nin Avrupa Birliği Ailesinin tam üyesi olması adına girişimlerde bulunuyoruz. İnsan odaklılığı merkeze koyarak insanlığın barış ve refahı için elimizi taşın altına sokmaktan çekinmiyoruz. Biz biliyoruz ki, dünya barışının tesisi ve kalıcı bir hale getirilebilmesi bakımından kabul edilebilir refah seviyelerinin yakalanması çok önemlidir. Bu bakımdan DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği olarak önceliğimiz insanlığın ortak iyiliğidir. Etkin diplomasi şemsiyesi altında Türk-Avrupa ekonomik, kültürel, finans ve insani sosyal sorumluluk konuları başta olmak üzere; katma değer yaratmak ve ilişkileri sürekli kılmaya adadığımız misyonumuzun yanında Türkiye’mize yatırımcıları kazandırmak ve kalıcı olabilmeleri için çalışıyoruz. Son dört yılda tüm Dünya’da yoğun etkisini yaşadığımız; Covid-19 Pandemisi ve Türkiye’ de gerçekleşen Yüzyılın Depremi ile bildiğimiz dünya ile vedalaşmamızı ve ekonomik, sosyal, politik imkanlarıyla yepyeni bir dünya ile tanışmamızı bir gereklilik olarak ortaya koyuyor.  Yapay zekâ teknolojileri ile de gelmekte olan bu yeni dünya düzeninde başta ülkem olmak üzere tüm insanlığın pozisyon almasının zaruretine inanıyoruz. Geleceğin çok yakın olduğunun farkındalığıyla, insanı kendisinden büyük şeylerin parçası, hatta kölesi yapan anlatıların değil, insana hak ettiği değeri veren anlatıların inşası için yeni sorumluluklar almak istiyoruz.

HABER; Bülent ErtekinİZMİR

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sakarya Büyükşehir’de: “Türkiye Yüzyılı Sakarya için yükselişin nişanesi olacak”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sakarya Büyükşehir’de: “Türkiye Yüzyılı Sakarya için yükselişin nişanesi olacak”

17-05-2024 - SİYASET

SAÜ’de öğrencileri “Sakarya” yolculuğuna çıkaran sergi

SAÜ’de öğrencileri “Sakarya” yolculuğuna çıkaran sergi

17-05-2024 - SİYASET