Çevrimiçi gençlik buluşması.

Kısa adı ULUĞ olan “Uluslararası Genç Bilimci, Girişimci ve Mentörleri Ağı” farklı ülkelerden ve şehirlerden gençlerin bulundukları yerleri tanıtma imkanı da buldukları "Geleneksel 19 Mayıs Bayramı Kutlama" programı vesileyle 19 Mayıs 2024 Pazar günü gençleri çevrimiçi olarak bir araya getirdi.

GÜNDEM - 19-05-2024 14:53

Çevrimiçi gençlik buluşması.

Uluslararası düzeyde 13 Ayrı Tematik bilim alanında genç bilimcilerden, 1 yatay alanda genç girişimcilerden ve tüm bunların mentörlerinden oluşan; bilimi özendirme, konferanslar, paneller, eğitimler, atölyeler, projeler, girişimcilik faaliyetleri yapma ve gerçekleştirme amacı güden, ilgili formal ve informal paydaşlarla sıkı işbirliğini öngören geniş bir ağ niteliğindeki oluşumun öncülüğünü yapan ULUĞ Genel Koordinatörü Fatih Mehmet Şahin’in bilgilendirici konuşması ile başlayan etkinlik, ULUĞ Genç Fen- Mühendislik Bilimciler Üst Yöneticisi Perizat Sagınbekova’nın yönetmenliğinde ve ULUĞ Genç Bilimci Genel Sekreter Alihan M. Çabuk’un teknik yönetim desteğiyle yürütüldü.

ULUĞ Sosyoekonomik Bilimciler Üst Yöneticisi Liliya Abdrakhmanova’nın selamlama ve açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin davetli konuşmacısı Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, "Gelecek için Donanımlı Gençlik" konulu anlatımında yol gösterici ve bilgilendirici değerlendirmelerde ve önerilerde bulundu.

Kendisini tanıtarak ve yaptığı gönüllülük çalışmalarından da bahsederek söze başlayan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, ortak hayallerin peşine birlikte düşmenin gerektiğine ve derslerde anlatılan konuların hepsinin bir karşılığının olduğuna dair değerlendirmelerde bulundu. Büyük ve öncü işlerin çoğunlukla genç yaşlarda ortaya konabildiğinin altını çizerek üniversite hayatında gerçek hayat problemleri üzerine yönelmek gerektiğini farklı yönleriyle ortaya koydu.

Türkiye’nin farklı yerlerinden, Balkanlardan, Türk Dünyasından gençlerin yanı sıra uzak coğrafyalardan da gençlerin söz aldığı program ilgiyle takip edildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sakarya Filistin için ayağa kalktı, “Dünyanın gözü önünde gerçekleşen ve adeta bir soykırım haline dönüşen İsrail terörüne karşı Büyük Filistin Yürüyüşünde buluştu

Sakarya Filistin için ayağa kalktı, “Dünyanın gözü önünde gerçekleşen ve adeta bir soykırım haline dönüşen İsrail terörüne karşı Büyük Filistin Yürüyüşünde buluştu"

01-06-2024 - GÜNDEM

SAKARYA VALİLİĞİ & İŞKUR; ANA ELEMAN VE ARANAN ELEMAN OLABİLİRSİNİZ

SAKARYA VALİLİĞİ & İŞKUR; ANA ELEMAN VE ARANAN ELEMAN OLABİLİRSİNİZ

31-05-2024 - GÜNDEM