İklim Değişikliğinin Kadın ve Çocuk Sağlığı Üzerine Etkisi Sempozyumu

Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Çocuk Gelişimi Haftası Etkinliği dolayısı ile “İklim Değişikliğinin Kadın ve Çocuk Sağlığı Üzerine Etkisi” Sempozyumu düzenlendi. Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen sempozyumda Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel “İklim değişikliğinin çocuk sağlığına etkisi” ve Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Duygu Murat Öztürk tarafından ise “İklim Değişikliğinin Kadın Sağlığına etkisi” konulu bildiriler sunuldu. Açılış konuşmalarında Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ergün YURTBAKAN ve Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yurdagül GÜNAYDIN günün anlam ve önemine yönelik kısa konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç POLAT fakülteleri adına bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve konunun uzmanı değerli hocalarımız sunumlarını heyecanla beklediklerini ve bu sempozyum için katkısı olan bölüm hocalarına ve öğrencilerine çok teşekkür etti. Günün anlam ve önemine yönelim duygu yüklü müzik şöleni ile program devam etti.

Kültür & Sanat - 18-05-2024 16:38

İklim Değişikliğinin Kadın ve Çocuk Sağlığı Üzerine Etkisi Sempozyumu

İlk sunum “İklim Değişikliğinin Kadın Sağlığına etkisi” idi ve iklim değişikliğinin kadınlar üzerinde stres ve kaygı düzeylerini arttırdığını, gelecek endişeleri oluşturduğunu ve psikolojilerinin olumsuz etkilendiğine Dr. Duygu Murat Öztürk vurgu yaptı.
Prof. Dr. Hamdi TEMEL, ikinci sunumunda iklim değişikliğinin çocuk sağlığı üzerindeki etkilerine odaklandı. Plastik kirliliğinin iklim üzerindeki etkilerinin bilimsel olarak kanıtlandığını vurguladı ve iklim değişikliğini önlemek için çözüm önerileri sundu. Her bireyin, tükettiklerinden başlayarak kullandığı her şeyin iklimi etkileyebileceğini ve bu nedenle daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, çocukların gelişimlerinin hızlı olduğu dönemde iklim değişikliğinin etkilerine daha duyarlı olduklarını vurguladı.
Konuşmalar öğrencilerin büyük ilgi ve alakaları ile devam etti.
Program sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı sunum yapan hocalara teşekkür belgesini takdim ederek program sonlandırıldı.

HABER; Bülent Ertekin

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
FEDEK Akreditasyonu konuşuldu.

FEDEK Akreditasyonu konuşuldu.

01-06-2024 - Kültür & Sanat

Türkiye’nin İncisi Kestanepazarı başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye’nin İncisi Kestanepazarı başarılarına bir yenisini daha ekledi.

01-06-2024 - Kültür & Sanat