Milli İrade Sakarya Meydanlarında STK'ları Adına Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği “Kızgınız lakin yine de Umutluyuz” Basın Açıklaması

SAKARYA MİLLİ İRADE STK’LARI adına SİVİL TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Derneği İhsan KUTLU 24 Nisan 2024 Cumartesi Saat 12.30 AKM önünde yapılan basın açıklamasında, Kıymetli Basın Mensupları, Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Sakarya’nın Duyarlı Halkı, Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: “...Muhakkak Allah'a kavuşacaklarını umanlar (şöyle) dediler: 'Nice küçük topluluk, daha çok olan bir topluluğa Allah'ın izniyle galip gelmiştir; Allah sabredenlerle beraberdir.'(Bakara Suresi, 249. Ayet)

gundem - 27-04-2024 14:15

Milli İrade Sakarya Meydanlarında STK'ları Adına Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği “Kızgınız lakin yine de Umutluyuz” Basın Açıklaması

***

İsrail güçlerinin yerle bir ettiği Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin doktoru şöyle bir açıklamada bulunuyor: “Bu hastane yok edildi.Çünkü burası dışarıdaki insanlar için umuttu. Milletimizin direnişini kıramadıkları için ağlıyorum. Filistin güçlüdür ve bu durumda bile güçlü kalmaya devam edecektir.”

Siyonist İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki katliamları 200 günden fazladır devam ediyor ve İsrail saldırıları altındaki Gazze'de Filistinliler en temel insani malzemelere ulaşmak için her gün mücadele veriyor.

***

Sakarya’nın Kıymetli Halkı

İnsan hakları;tüm insanların doğuştan itibaren sahip oldukları haklardır. Ancak İsrail’in insanlığa karşı işlediği suçlar söz konusu olduğunda “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” hallerine bürünülmektedir.Öyle ki, Birleşmiş Milletlere ait kurum ve personelin de hedef alındığı pek çok saldırı karşısında dahi somut bir tepki ve yaptırımın ortaya koyulamadığı görülmüştür.

Bugün Örgütlü kötülük organize olamayan iyiliği baskı altına almıştır.

Kötülüğün en örgütlü hali olan İsrail’in bölgede uzun bir geçmişten itibaren insan haklarına aykırı eylemlerde bulunduğunu dile getirmek gerekmektedir. İşgalci İsrail, geçen on yıllar süresince çoğu kadın ve çocuk olmak üzere on binlerce sivilin ölümüne, engelli hale gelmesine, özgürlüğünden mahrum bırakılmasına sebebiyet vermiştir.

Bu süreçte, yasaklı nitelikteki silahlarının kullanılması, evlerin, iş yerlerinin, hastanelerin, ibadethanelerin ve her türlü kamusal hizmet binasının ayrım gözetmeksizin bombalanması, insanların evlerinin ve mülklerinin gasp edilmesi, gıda ve su kaynaklarına ulaşımın kısıtlanması, Çocukların açık hedef haline gelmesi, öldürülmesi, kaçırılması, cinsel istismara maruz bırakılması, temel yaşamsal haklarının yanı sıra eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim gibi toplumsal haklarının da elinden alınması gibi insanlık dışı, soykırım suçları işlemiş, pek çok hukuka aykırı uygulama kayıt altına alınmıştır.

Tüm bunlar meydana gelirken uluslararası metinlerin bağlayıcılığı ve uluslararası örgütlerin pratikteki işlevselliğine ve meşruiyetine dair tartışmalar giderek artmıştır.

Üzgünüz, Kızgınız lakin yine de Umutluyuz. Çünkü

Tüm bunlar olurken dünyanın çeşitli bölgelerinden vicdan sahibi insanların mevcut duruma tepki gösterdiğini ifade etmek de gerekmektedir. Türkiye’de ve dünyanın birçok şehrinde; Hatta ABD’nin prestijli üniversiteleri de dâhil olmak üzere üniversite kampüslerinde Filistin destekleri giderek artıyor. Milyonlarca insan sokağa çıkıyor ve Gazze’ye destek amaçlı gösteriler düzenliyor.

Öğrencilerin Filistin'e destek olmak için düzenledikleri protestolar 'antidemokratik uygulamalarla engellenmeye çalışılıyor. Filistin’e destek açıklamasında bulunan öğretim görevlileri gözaltına alınıyorhatta ters kelepçeyle tutuklanıyor.Üniversite yönetimleri öğrencileri caydırmak için pek çok yöntem denese de ABD'nin dört bir yanında insanlar Filistin için ayakta.

ABD üniversitelerindeki eylemler Siyonistleri panikletiyor. Çünkü İsrail’inbugüne kadar mazlum olma iddiası çöküyor ve tüm dünyada siyonist vahşete karşı bir bilinçlenme yaşanıyor. Ülkemizde de birçok üniversitemizde bulunan öğrenci toplulukları ve üniversite yönetimleri ABD’nin öğrencilere yönelik uyguladıkları şiddeti kınayan açıklamalarda bulunuyorlar.

Bizler de Sakarya’dan tüm insanlara sesleniyoruz;

- "Bugün de İsrail, Gazze halkına 'Yaşama hakkın dahi yok.' diyor. İsrail sadece Filistinlileri öldürmüyor, uluslararası hukuku da öldürüyor. Biz Filistinlilerin haklarını savunmanın tüm dünyanın görevi olduğunu düşünüyoruz."Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu hadiseler sadece Gazzelileri ilgilendiren bir mesele değildir. Aksine konunun tüm insanlık için gündemde tutulması gerektiği ifade edilmelidir.

- "Filistinlilere karşı devam eden zulüm ve katliam da ırkçılığın bir sonucudur." Modern dönem firavunlarını görmek isteyen hiç uzağa gitmesin, son 205 gündür 35 bin Filistinliyi acımasızca katledenlere baksın.

- Bu zulüm devam ederken hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı beklemesin.

- “Duamız şudur; Ya Rabb, Kahhar ismi şerifin hürmetine bu zalimleri kahru perişan eyle.”Bizler “Gazze’deki katliamı, dünyanın sağır kulaklarına duyurmak için işgal ve zulüm bitene kadar burada olacağız…” Rabbim bizleri ve evlatlarımızı kendi yolundan, zalimin karşısında olmaktan, Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincinden ayırmasın.

Değerli Basın mensupları, Sakarya’nın kıymetli halkı;Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.

SAKARYA MİLLİ İRADE STK’LARI adına SİVİL TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Derneği

Bildiriyi okuyan İhsan KUTLU

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yozgat Bozok Üniversitesi

Yozgat Bozok Üniversitesi "YOBÜ" tarafından proje eğitimi düzenlendi

08-05-2024 - gundem

Dünya Kupası ve Tour Of Sakarya başlıyor  Sakarya’da yeniden Bike Fest rüzgârı esecek: Yusuf Alemdar  takvimi açıkladı

Dünya Kupası ve Tour Of Sakarya başlıyor Sakarya’da yeniden Bike Fest rüzgârı esecek: Yusuf Alemdar takvimi açıkladı

07-05-2024 - gundem