https://www.fisiltihaberleri.com/files/uploads/user/0ed99ce72338ab2c7853536dd17b8e5d-d867e6a6662297dbd8b6.jpg
Hayrettin BULUT ( YAZAR )

HAYIRLI RAMAZANLAR!

23-03-2023 13:36

HAYIRLI RAMAZANLAR!

"Hoş geldin onbir ayın sultanı 
Şehri Ramazan "

Ah nerede kaldı o eski ramazanlar toprak bacalardan,taş kaldırım dar sokaklarda koşuşan çocuk sesleriyle karışan.
Hosgeldin Ramazan!
Ugultulu  gecelerin sehelinde okunan ezanla yapılan  sahurlar  , nerede o eski  günler.

Yapılan her ibadetin sadece Allah rızası için yapılması gerekmektedir.Eger ibadet elalem neder diye yapılırsa hiç bir faydası yoktur .

İbadet ve kabahatler gizlidir.
  
İbadetler, kul olmamız gerekçesi ile ve Hakk'ın rızasının kazanılma ümidi ile yerine getirilmelidir. 
 
Allah rızası için yapılan ibadetlerin insanın nefsini tezkiye eden bir yönü de vardır. 
 
Ahlak-ı hamide sahibi olan insan arif olur. 
 
İnsan bu şekilde bir manada nefsini, diğer manada Cenab-ı Hakk'ı tanır.
 
İnsanda mevcut nefsi hastalıların tedavisi ancak ibadetle olabilir.
 
Karşındakinin iyi hallerinin yok olmasını istemeye de "hased - çekememezlik" denilmektedir.
 
Hem kendini başkalarından üstün görme ve hem de başkasını çekememe insanın tabiatında mevcut hastalıklardandır.
 
Esasen insanın tabiatında var olan bu duygular, Cenab-ı Hakk'ın insanı denemesi içindir.
 
Önemli olan ibadetle kişinin nefsini tezkiye etmesidir.
 
Varlığı ile şereflendiğimiz mübarek Ramazan ayında hem yapacağımız ibadetler, hem tutacağımız oruçlar, bizleri Allah'ın rızasına ulaştıracak ve de nefsimizi tezkiye edecektir.
 
Eriştiğimiz Ramazan ayı birinci gününden itibaren bu anlayış ve idrakle değerlendirilirse orucumuz, teravih namazlarımız, mukabelelerimiz, hatimlerimiz hülasa ibadetin çeşitleri ile gün ve gecelerimizi değerlendirirsek bu ulvi gayeye yükselmiş ve yücelmiş oluruz.
 
Ramazan bittiğinde de ahlak-ı hamide sahibi olan kemal ehli bir insan oluruz ki, kullukta ulaşılmak istenen makam ve rütbe de budur.

Bu  ayın rahmet ve bereket feyziyle   fakirin ,yoksulun gözetilmesi ve yardımlaşmak için bir fırsattır.

Bir ibadet şeklidir
 
Ramazanınızı tebrik ederek hayırlara vesile olmasını yüce haktan niyaz ederim 

Hayrettin bulut .

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI SANATKAR İNSAN  ROMEN LER SEVGİYLE BAK  HOŞGÖRÜLÜ OL  HOŞGÖRÜ VE ERDEMLİK Hep kazanmak olmaz, insan bazen kazanır, bazen kaybeder. BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! YAŞAMAK YAŞATMAK İSTİYORUZ KORKMA  !..  DEPREM DEĞİL BİLİNÇSİZ YAPILAŞMA İNSANI ÖLDÜRÜR!  SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR  !  Haydi Bursa şimdi birlik zamanı.Bursa için el, ele Cumhuryet Halk Prtisi inegöl ilcesinin kıymetli üyeleri .  UĞURLAR  ÖLMEZ  !  DOĞAYI SEV ORMANLARI KORU !  Basın Milletin Ortak Özgür Sesidir Üyesi Olduğum      EMNİYETLİ HAYAT DERNEĞİ'nin BURSA'NIN  İLMEK İLMEK SEVGİSİ TÜM YURDU SARACAK.  ATATÜRK  KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR GÜN GELE  HARMAN OLA SARIKAMIŞ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM SANATLA BULUŞAN ELLER OYMA SANATÇISI  AHMET USLU  BURSA BURSA'DAN  KARS'A İLMEK İLMEK SEVGİ KÖPRÜSÜ  OLGUN OKTAY DEMİRCAN İLE  DENİZLİ'DE DEĞİŞİM  ZAMANI EY İNSANLIK!...  KADIN OLMAK SUÇMU?  BU  ÇOĞRAFYADA.  BAŞ ÖGĞRETMEN  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATATÜRK DİYOR 'Kİ!  YURT SULH, CİHANDA SULH...  SÜRGÜNDE KAYBOLUP GİDEN HAYATLAR AHISKA!  "Unutma, unutturma" GAZİ MUSTAFA  KEMAL ATATÜRK Ulusların  milli kahramanları vardır.  BURSA'NIN UMUDU  İLMEK İLMEK  SEVGİ GURUBU  !  İLELEBET YAŞASİN  CUMHURİYET!  CUMHURİYET VE KADIN!  EL ATKI YAŞASIN  LANETLİYORUM! Muhtar Küçük Ağa Büyük Taarruz ve Başkomutan BURSADA BAL GÖÇ RUZGARI BURSA'NIN HOŞ SEDASINDAN GÜZEL NAĞMELER YAŞANTIMIZI ŞEKİLLENDİREN KADINLAR ! İLK ADIM 19 MAYIS BURSA'YA BAHAR ÇOKTAN GELMİŞ ! BEN ANA 'YIM ! ÇÜNKÜ BİR KADINIM! ÜLKEM RANTA KURBAN GİTMESİN GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEM ! ZEYTİNİN MUCİZESİ ALTIN YÜREKLİ KADIN ! SESİM OLURMUSUN DÜNYA DUYSUN ! SİYASETTE CESUR KADIN ! BULUT KADIN SİZLERLE !.. UNUTMAYINKİ SEVGİ İLAÇTIR! BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL SEVMEYİ UNUTTUK GALİBA! ŞİİRE KADIN'CA DOKUNUŞ! MİLLİ KAHRAMAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ONLARIN ADI Z KUŞAĞI 29 EKİM YAŞASIN CUMHURİYET ! ŞAİRCE "EZELDEN YARALI"! MOR EŞARP VE SIRLARI ! DUNDEN BUGÜNE KADRO ! TOPRAĞIN ELLERİ ! ANADOLUDAN BİR SELAM VAR ! EĞİTİM CİDDİ . MİLLİ MESELEDİR ŞAKAYA GELMEZ! NERESİNDEN BAKARSANIZ ! SANAT'TA KADIN ESİNTİSİ ! YURTTA SULH CİHANDA SULH! KURTULUŞA GİDEN YOL 30 AĞUSTOS BÜYÜK TAARU ŞANLI TARİHİMİZ ANAFARTALAR KANAYAN YARA EMLAK PİYASASI ! SINIR ÖTESİNDE ATATÜRK KİMDİR!