https://www.fisiltihaberleri.com/files/uploads/user/85bbbcff1e1ac5dae544e0a76eedde4b-8e45b3344e45d2b8e25d.jpg
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar

MANSUR YAVAŞ’I BAŞARIYA GÖTÜREN SIR

01-05-2024 17:09

MANSUR YAVAŞ’I BAŞARIYA GÖTÜREN SIR

BELTAŞ A.Ş Genel Müdür YardımcısıAlparslan Yılmaz TwiterX’de yaptığı açıklamalar ile gündemden düşmüyor. Siyasi gelişmeleri iyi analiz eden ve önceden yorumlayan Alparslan Yılmaz Ankara’nın ve Türkiye’nin gündemini değiştiren yorum ve açıklamalarıyla gündeme yön veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz, sosyal medya hesabında yeni zamlı tarifeyi yayımladı. Yılmaz, "Bakanlık, zamların seçim sonrası, yani 1 Nisan'dan itibaren uygulanmasını istedi ve şimdi Ankara'da ekmek fiyatı 1 Mayıs itibarıyla 10 TL. Günlük 5/6 hatta 9/10 ekmek alan aileler var, rabbim yardımcıları olsun" diye ifade etti. Yılmaz’ın muhalefet liderlerinin bile suspus olduğu konulara bile cesurca eleştiriler yaparak muhalefet şerhi koyduğu açıklamaları gündemden düşmüyor. Mansur Yavaş’ın sırrı Alparslan Yılmaz gibi ekip arkadaşlarının olması ve tamamen hizmet amaçlı siyaset üretmesidir. Seçim sılagonunda olduğu gibi “AZLAF ÇOK İŞ” Halk bunu iyi okudu ve güveniyor. Alparslan Yılmaz başarılı hizmetlerinden dolayı yönettiği Belediye şirketlerinde de adından söz ettiriyor. Ankara ve Ankaralı için büyük bir değer olan Yılmaz, Ankaralının gönlünü çoktan feth etmiş bile. Her kuruma bir Alparslan Yılmaz gibi vatanını ve Ankara’yı seven, kul hakkını gözeten, liyakate öncelik veren başarılı bir idareci şart.

Bu gün genel seçim olsa Erdoğan sız siyasette Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı olur. Neden mi?

Ak Parti kendi değerlerinden iyice uzaklaştı, metal yorgunluğu yerini söndürülemeyen METEL YANGINI aldı. Metal yangınını söndürmenin tek bir yolu var oda yanmayan yerleri soğuk tutmaktır. Konuyu açarsak Sayın Erdoğan’ın 15 Temmuz Gecesi yanında olan ve canını bile Erdoğan’dan esirgemeyen Metin Külünk gibi değerlere partide görev vermeyip, Sayın Külünk’ün İstanbul’da bağımsız Büyük Şehir Belediye Başkanlığına aday olsaydı çok yüksek oy alacağı bilinmesine rağmen önü kesildi sonuç müspet. Metin Külünk gibi değerlere Ak Parti içinde ve KABİNEDE yer verilmemesi, seçimlerinde kaybedecekleri bilinen adayların dayatılması, liyakatsiz ve sırf kaybedilsin diye Sayın Erdoğan’a dayatılan adayların durumu ve seçim sonuçlar ortada. Bunun sebebe Ak Parti içinde Genel başkan koltuğuna kurulmak isteyen gizli adayların kendileriyle çekişmesi. Ak Partinin ilk günlerine dönmesi için Metin Külünk gibi değerlerine sahip çıkması milletin menfaatinedir. Ak Partiye yeniden Refah Partisi seçim kaybettirmedi seçimde alınan bu oylar halkın tepki oylarıdır ve 24 Kasım seçimlerindeki sonucun aynısıdır. Sayın Erdoğan kendi liderliği ile başarılı ismi ile dünyada itibar gören bir lider, yalnız ve yanlış yönlendiriliyor kanaatindeyim.

Yeniden Refah Partisi üçüncü parti oldu, oy oranı Türkiye geneli %16 olması gerekirken % 6.19 olması bana göre başarısızlıktır sebebi ise aday belirlemede yerel ve karşılığı olan adaylar yerine maddiyatı ve partide gücü olan adayların seçilmesi, Ak Parti ile ittifak yapılacağı düşüncesi seçmeni kararsız bıraktı. Kazanılan Belediyelerin Adayları Ak partide listeye giremeyen fakat Halkta büyük karşılığı olan isimler olduğu için kazandı. Bu kazanan başkanların Ak partiye geçme riski var,Sayın Erbakan önlem almazsa önümüzdeki günlerde geçişler kaçınılmaz olacak gibi gözüküyor.Halkın umutla baktığı merkez sağ koltuğuna kurula bilecek tek Parti Yeniden Refah Partisi, bu durumu Sayın Erbakan’ın iyi okuması ve bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Parti Kurmaylarının birçoğunun radikal bir kararla değişmesi ile Yenden Refah Partisini bir üst lige çıkaracak kanaatindeyim. Genç ve liyakatli bu seçimde başarı sağlamış Kırıkkale il sorumlusu Zafer Öztunç, Çubuk Beledi Başkan adayı Mustafa Erdoğan gibi isimler parti içinde değerlendirilirse zaferler kazanılacaktır. Sayın Suat Kılıç Ankara’da bana göre en çok çalışan adaydı. Bu çalışmaları sabote edilse de halkın gönlünü kazanmayı başardı. Sayın Suat Kılıç Yeniden Refah Partisine büyük güç ve değer kattı Suat Kılıcın bilgeliğinden ve deneyimlerinden faydalanılması başarı yolunda mihmandar olacaktır.

İyi parti lideri Sayın Akşener başarısızlığı erdemlice kendisi üstlenip hatayı kabullenip gitti ve giderken de partisini de beraberinde götürdü. Umarım Akşener tez zamanda siyasete geri döner çünkü siyasetin sigortasıydı. Sayın Musavat Dervişoğlu liderlik koltuğuna daha oturmadan ülkemizin Cumhurbaşkanına söylediği elzem sözlerle liderlik serüvenine bir sıfır yenik başladı. Ülkücülük ve Milliyetçilik geleneğinde ülkemizi yöneten bir lidere saygı duymak gerekirken bu sözleri ile anti ati uyandırdı. Sayın Erdoğan’ın bu dönem son dönemi ve halk tarafından çok sevilen ve en uzun iktidarda kalma rekorunu defalarca kıran bir lider. Sayın Dervişoğlu’nda Sayın Erdoğan seçmenin gönlünü kazanıp onun oyunu nasıl alırım düşüncenin olmadığı ortada. Bu söylemler kutuplaştırır, Akşener’i çok özleyeceğiz.

Sayın Özel bu seçimin kazanan tek lideri, yiğide hakkını vermek lazım, sahayı ve halkı iyi okudu. Aday belirlemelerde radikal karar aldı ve uyguladı. Ankara’dan örnek verecek olursak Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu gibi isimlerin kazanacağını önceden iyi biliyordu ve kazandı. Bunu nasıl okudu? Ak Parti adaylarının tekrar halka dayatılmasını ve halkın bu dayatılan adaylara tepkili olduğunu sahada iyi okudu.Bu oyları kalıcı tutabilmesi için Mansur Yavaş ve ekibinin çalışmalarını Türkiye geneline yaymaları gerekir diye düşünüyorum.

Bu yorumlarımı tarafsız ve objektif olarak Siyaset Bilimi uzmanı kimliğimle yaptım, kimse kırılıp gücenmesin hak ve hakikat bir tanedir. Allah’a ısmarladık hoşça kalın.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI SORULMAMASI GEREKEN O SORU! FENOMEN ÖĞRETMENLER VE MEMURLAR YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER