https://www.fisiltihaberleri.com/files/uploads/user/4361c8e1e16420a12979e7acaeae4add-59ed07ca9a4a54753d99.jpg
Savaş YILMAZ

SEVGİ HER ŞEYDİR

07-06-2023 12:07

SEVGİ HER ŞEYDİR

    Kimileri için vatan topraktır, kimileri için sevdiklerinin olduğu yerdir ve kimileri için de mutluluğu bulduğu yerdir. Hepsinin de kendine göre doğruluk payı vardır, eviniz sizin vatanınızdır kanaatimce çünkü anne, baba ve kardeşlerin birlikte olduğu ve sıcak sevgilerin olduğu bir yuva her zaman ve her yerden güzeldir. Babanız öldüğünde veya anneniz hastalandığında dünya sizin olsa da fayda etmez ve üzerinde bulunduğunuz toprak parçasından da su içtiğiniz evden de artık nefret edersiniz, mesela çocuğunu ve eşini kaybeden bir insana sorarsanız onun vatanı çocuklarıdır, sadece çocukları için yaşar o anne. Bazı insanlar da ne olursa olsun üzerinde yaşadığım toprak her şeyden kutsaldır ve ben onun için yaşıyorum, isterse ailem olmasın fikrine sahiptir.

   Evet dostlar, dünyayı sevgi kurtaracak ve bu bir hayal değil çünkü sevgiyi içinde barındıran ama sonuçta o kalpte huzur varsa o insana yeterdir. Şimdiki sevgilileri ve gönül bağı kuranları görüyorsunuzdur, mendil değiştirir gibi sevgili değiştiriyorlar ve buna da aşk diyorlar, aslında bu ne aşktır ne de sevgi bağıdır. Bu olsa olsa bir insanı ve bir et parçası peşinden giden zavallı bir durumdur. Birine aşık iseniz diğer insanlar sizin için artık bir yabancıdır ve sıradan insanlardan farkları yoktur artık. Ama çağımız insanı sadece beden güzelliğini ön plana çıkaran sahte aşkların peşinden gider, tabii ki beden de önemlidir ve gözün sevmediğini kalbin sevmesini isteyemeyiz ama her gördüğü güzel bedeni isteyecek kadar ahmak olmamak lazım, birini seversin her şeyini seversin ve diğerlerine kör olursun, kör olamıyorsan şayet seninki sevgi değil sadece hevestir, hevesler de gelip geçicidir.

      Aşk size huzur getirmiyorsa, aşk sizin kalbinize şefkat getirmiyorsa, aşk sizin hayatınıza anlam katmıyorsa bırakın ona aşk demeyin, sadece ihtiyaç deyin veya sadece bir yalnızlıktan kurtuluş deyin, aşka düşenin kalbine yağmur yağar, aşka düşenin bedeni sevgiye hapis kalır. Çünkü sevgi ve aşk kutsaldır, her bünye kaldıramaz ve her bünye üstesinden gelemez. Vatan bir aşk ise aşk kutsalımızdır, aşk vatan ise vatan bizim kutsalımızdır. Sadece insan sevgisi değil Allah sevgisi de aşktır, Allah aslında bir sevgilidir ve bu sevgili her zaman yüreğimiz sıkıştığında yanımızda ve dualarımızın ulaşmasını istediğimizdir, sadece zor zamanlarda değil mutlulukta ve sağlıkta yüzümüzü ve ellerimizi ona açarız yeter ki sevgilimizi unutmadığımızı bilsin diye, çünkü Allah bir aşktır, aşk ise Allah’tır.

      Her aşk karşılıklı olmalıdır, çünkü platonik bağlılık aşk değildir efendim, aşk iki kişi arasında olan ve bu ister iki insan arasında, isterse de insan ile Allah arasındaki muhabbet olsun. Siz birine gönülden bağlısınız ama o sizi düşünmüyor bile, bu aşk değildir bu olsa olsa sevgidir ama aşk farklı boyuttur, Allah bile insana siz beni severseniz ben de sizi severim imasında bulunuyor, yani siz bana aşık olun ve kurtuluşa erin diyor. Platonik gönül bağlılığına aşk diyemem dostlarım ve belki bana katılmazsınız bu konuda saygı duyarım ama iki insanın birbirinin elini tutması birbirine bakması farklıdır, mesela anne çocuğuna sevgi ile bakar veya kardeşler birbirlerine sevgi ile bakar ve  aralarında aşk yoktur ve tek kişilik bağlılıklar sevgi kategorisine girer kanaatimce çünkü aşk iki tarafında aynı duygularda olmasıdır fikrimce. Temiz aşklar, temiz sevgiler olsun hayatımızda ve temiz aşkla, temiz sevginin buluştuğu bir vatan olsun çevremizdeki yakınlarımız kalbimize taht kursunlar, kalplerinde taht kuralım bir ömür...

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla