Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 16:27
1 Advert

Meslek liselilerin 8. buluşmasında sürpriz!

Adapazarı Endüstri Meslek Lisesi 1982 mezunları 8. kez bir araya geldi. Her yıl düzenli olarak buluşmalarını sürdüren sınıf arkadaşları, yeniden bir araya gelerek hasret giderdi. Mezunlar, buluşmalarına sürpriz yaparak katılan öğretmenlerini 40 yıl aradan sonra görmenin sevincini yaşadı.

Her yıl düzenledikleri buluşma etkinliğini gelenseksel hale getiren Adapazarı 1. Endüstri Meslek Lisesi Tesviye Bölümü öğrencileri bu yıl yeniden bir araya geldi. Sınıf arkadaşları Hamit Bektaş’ın Sakarya’nın Erenler ilçesinde işlettiği Gençler Kıraathanesi’nde buluşan mezunlar, güzel bir ortamda anılarını tazeledi.

40 YIL SONRA SÜRPRİZ!

Sınıfın en renkli simaları arasında yer alan Arif Mestan, yaşadığı Avusturya’dan Sakarya’ya gelerek organize ettiği buluşmada, Hamit Bektaş’ın ev sahipliğinde toplanan eski mezunlar, çay ve ikramlar eşliğinde sohbet etti. Okul günlerine ait hatıralarını yad eden mezunları bir de  sürpriz bekliyordu… Mezunlardan Levent Bayri, sınıfın Beden Eğitimi Öğretmeni Edip Dokumacı’ya ulaşarak bu buluşmaya davet etti. 8. buluşmada toplanan mezunlar, toplantının ilerleyen saatlerinde gelerek aralarına katılan öğretmenlerini 40 yıl aradan sonra görmenin büyük bir sevincini yaşadı. Gecenin ikinci sürprizi ise sınıf arkadaşlarından Turgut Keleş’in, öğretmenleri olan babası Lütfü Keleş’i getirmesi ile toplantıya ayrı bir renk katmasıydı.

Öğrenciler ve öğretmenleri okul yıllarındaki anılarını paylaşarak hasret giderdi.

Öğretmenler Edip Dokumacı ve Lütfü Keleş, öğrencileri ile yıllar sonra bir araya gelmekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Öğrenciler bu güzel sürprizleri için öğretmenlerine teşekkür etti.

8. BULUŞMAYA KATILANLAR

Adapazarı Endüstri Meslek Lisesi mezunlarının 8. buluşmasına katılan öğrenciler; Ali Eren (Sınıf Başkanı),  Adnan Akçora, Arif Mestan, Ayhan Sevinç, Birol Gültekin, Hamit Bektaş, İbrahim Çakar, Levent Bayri, Mahmut Çelikkan, Naci İnce, Orhan Karaman, Salih Karaduman, Tayfun Turgut ve Turgut Keleş. Öğretmenler; Edip Dokumacı ve Lütfü Keleş.

Mezunlar, öğretmenleri güzel bir sohbet sonunda gelecek sene yine daha fazla katılımla bir araya gelme sözü ile vedalaşarak ayrıldı.

RÖPORTAJ VE HATIRA POZU

Fısıltı Haberleri web sitesi genel yayın yönetmeni Sabahattin Birinci, bu güzel buluşma ortamını yaptığı röportajla video kaydına aldı. Toplantı sonunda mezunlar, objektiflere öğretmenleri ile birlikte bir hatıra pozu verdi.

Yapılan röportajda, mezunlar ve öğretmenlerinin bu buluşma ile ilgili düşünceleri alındı. Öğrenciler, okul yıllarındaki unutulmaz anılarını dile getirirken, öğretmenleri ise öğrencilerini yıllar sonra yeniden görmekten çok mutlu olduklarını ifade etti.

Tek tek tüm öğrencilerin konuştuğu röportaj sonrası, buluşmanın ortak duygularını paylaşan Orhan Karaman şu ifadelere yer verdi:

“9 Ağustos 2023 Çarşamba günü akşamı, Sakarya 1. Endüstri Meslek Lisesi 1982 yılı Torna Tesviye bölümü mezunları sınıf arkadaşları olarak 8. kez geleneksel buluşmamızı gerçekleştirdik.

Bu yıl buluşmamız biraz daha renkli ve daha bir anlamlı oldu. İnternet gazetececiliği mesleğini yürüten sevgili sınıf arkadaşımız Levent Bayri’nin vesilesiyle efsane Beden Eğitimi Hocamız sayın Edip Dokumacı da katıldı.

Yaşamını Yurt dışında sürdüren ve toplantılarımızı organize eden kıymetli duayen sınıf arkadaşımız Arif Mestan’a çok teşekkür ediyoruz. Erenler ilçe merkezinde kahvehane işleten ve bizleri 3 yıldan beri mekanda en güzel bir şekilde ağırlayan, kıymetli sınıf arkadaşımız Hamit Bektaş’a çok teşekkür ediyoruz.

Gecenin ikinci sürprizi, yine kıymetli sınıf arkadaşımız Turgut Keleş, öğretmenimiz olan babası Lütfü hocamızı getirerek toplantımıza ayrı bir renk katmasına vesile oldu. Ona da çok teşekkür ediyoruz. Levent Bayri arkadaşımızın yine internet gazeteciliği genel yayın yönetmeni arkadaşı, Sabahattin Birinci kardeşimiz, hocalarımızla ve bizlerle röportaj yaparak programımızı neşelendirdi.Katılımından dolayı o arkadaşımıza da çok teşekkür ediyoruz.

Edip Hoca aramızda olunca o günden bu güne ağırlıklı olarak spor konuşuldu. Efsane Fenerbahçe’li Turhan Sofuoğlu’nu anmadan olmazdı tabiki.

Edip Hoca’dan yediğimiz sopaları da kendisine hatırlattık. Sıraların üzerinde çektiğimiz şınavları da unutmadığımızı söyledik.

Güzel muhabbetlerimizden sonra bir sonraki buluşmamıza kadar vedalaştık.

Katılan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Mazeretleri dolayısıyla katılamayan arkadaşlarımızı da bir sonraki buluşmamıza bekliyoruz inşallah. Selam ve saygılarımızla.”

Haber
Giriş Tarihi : 11-08-2023 11:51
YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR