Fısıltı HABERLERİ
HV
19 MART Salı 14:12
Advert

KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR

Esma Müjgan Çelikkol
Esma Müjgan Çelikkol
Giriş Tarihi : 23-12-2022 14:52

KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR


Hergün aynı kelimeler bir milletin dilinden düşmüyorsa, kulaklarda, zihinlerde bir kanıksama oluşuyor. 
Açlık Sınırı, Yoksulluk Sınırı, TÜİK- ENAG Enflasyonu, Sefalet Endeksi, döviz kıtlığı,  haksızca 3-5 maaş alanlar, satılan mal varlıklarımız, kaybolan adalet, hukuk, demokrasi, laikliklik değerlerimiz, seviyesi düşen ahlâkımız, kadına şiddet, çocuğa istismar, bir kereden birşey olmazlar, sermayenin sırtındaki küfe?....vb.
Vatandaş erken seçim isteyeli en az iki yıl geçti... Erken seçim yapılmadı, normal seçim zamanı geldi. Vatandaş bu zorlu yılları nasıl geçirdi bilen varmı?
İktidar koltuğu bırakmamak için Ali-Cengiz oyunlarını sürdürüyor. Belli kesimlerin çok yanlış bt şekilde anket çabaları ile öne çıkardığı Ekrem İmamoğlu iktidar bariyerine takıldı ve yarış dışı kaldı. Sıra öne çıkarılan diğer kişi Mansur Yavaş'ta diye düşünüyorum. Ortadaki gerçekleri görmeden şişirilmiş , rüzgarın önünde sürüklenen bu isimler Cumhurbaşkanı adayı olmadıklarını açıklamadıkları için başlarına geleni hakettiler diye düşünüyorum. Şimdi evdeki bulgurdan olmama telaşı içindeler. Gerçekte Altılı Masanın önermesi gereken ve bunu hakeden aday ayla gün gibi bellidir. 
ASGARÎ ÜCRET
Ülkemizde çalışanların %57 sinin asgarî ücretle çalışan olduğu yapılan araştırmalar ve uzman (Emin Çapa) açıklaması ile ortadadır.
Oysa Hollanda'da %3, Almanya'da % 6, Hırvatistan'da %10 asgari ücretli çalışan mevcuttur. Bu demektir ki kalifiye eleman ücreti ile niteliksiz çalışan ücreti arasında ücret farkı gitgide yok edildi, çoğunlukla asgari ücret ile çalışır oldular. 
Asgari ücret olarak Disk 13200₺ talepte bulunmuşken, belirlenen 8506₺ dìr. Ceplerden yine çalınmıştır.
Gelelim 3500 ₺ ile geçinmeye çalışan emeklilere...
Bu iktidarın geliş yılı 2002 den bu yana emeklilerin cebinden, refahından, ömründen ömür çalındı. 
2002 de 184₺ asgari ücrete, 257₺ emekli aylığı bugün 8506₺ asgari ücrete 3500₺ emekli aylığı. 
Kaldı ki belirlenen asgari ücret zaten gerçek değerlere uygun değildir.

Bu durumda emekli taban aylığının asgarî ücretin %40 daha fazlası olması gerektiği aşikardır. Yani bana göre emekli yoksulluk sınırının üzerinde maaş almalıdır. Örneğin 28.500₺ gibi. 
Ancak 20 yıldır çaldıklarını verirler mi bilemem. 20 yıldır yaptığı haksızlığa devam edip, emeklinin cebinden çalmaya devam edebilirler.
Fakirden alıp zengine vermeye devam edebilir. 2022(9aylık) emeğin gelirinin azaldığını, sermayenin gelirinin ise fazlasıyla arttığını görebiliyoruz.
Yazık bu emekçiye, emekliye...
Yazık bu ülkenin güzel insanlarına...
Emekli hak mücadelesinden vazgeçmeyecektir, böyle biline...
TÜRBEP TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU ADINA
ESMA MÜJGAN ÇELİKKOL- 23.12.2022

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!
ÇOK OKUNANLAR