Fısıltı HABERLERİ
HV
19 MAYIS Pazar 12:01

AYDIN EFELER BELEDİYESİ 1.KİTAP FUARI

KERİM ÖZBEKLER (GAZETECİ YAZAR)
KERİM ÖZBEKLER (GAZETECİ YAZAR)
Giriş Tarihi : 10-10-2023 09:53

AYDIN EFELER BELEDİYESİ 1.KİTAP FUARI

KERİM ÖZBEKLER
GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR

Bu yıl ilk kez 29 Eylül-8 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen Aydın Efeler Belediyesi 1.Kitap Fuarı'na 90 yayınevi iştirak etti, yayınevlerine güneşten korunsunlar diye üstü bezle kapalı 4 tarafı açık ve yerden yüksekliği 1 metre olan bildiğimiz masalar takdim edilmiş. Yayınevi sahipleri de bu masaların üzerine sığdırabidikleri kadar çeşitli kitaplarını koymuşlar, oturmaları içinde 2'şer 3'er sandalye vermişler. Bütün yayınevleri aynı düzen içinde korundukları bez örtünün önüne yayınevlerinin adını belirten küçük levhalar koymuşlar. Her halde bunları Efeler Belediyesi yazdırıverdi, öğrendiğime göre belediye yayınevlerinden yer ücreti almamış ama kitap fuarının açıldığı yer ''Pınarbaşı Mesire Alanı'', yıllardır Aydın'a gelir giderim bu yeri ne yazık ki ilk defa görüyorum. Yeri de 3-4 kişiye sora sora buldum, kısaca izah etmek gerekirse Aydın Ticaret Lisesi'nin arkası. Oysa bu okula defalarca geldim gittim ama mesire alanını görmek kitap fuarı vesilesi ile oldu, uzatmayalım. Yer mesire alanı olarak güzel, kitap fuarı için iyi bir yer değil. Burada yayınevlerinin iyi bir satış yaptığına inanmıyorum, oysa Efeler Belediyesi Aydın Dörtyola sadece 50-60 metre uzaklıkta. Hemen karşısında, 10 metre ötesinde eski otobüs garajı var ve boş, hemen bitişiğinde ise ESKO İş Hanı mevcut. Burada da çok büyük salonlar var, buraları niçin kullanmadıklarını çok merak ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin meydanını saymıyorum, zira 2 belediye başkanı da aynı partiden olmasına rağmen iyi geçinemediklerini iyi biliyorum. Özellikle belirtmek istiyorum, bana göre Aydın Efeler Belediyesi'nin kitap fuarı için seçtiği yer bana göre uygun değil. Beğenmedim, gelecek yıl buraya aynı yayınevleri gelir mi ? Sanmıyorum, bana göre masraflarını çıkaramamışlardır. Niçin ? Çünkü vatandaşlara kitap fuarı olayı iyi duyurulmamış, herkes şehir içinde ama kitap fuarında öğretmenlerin yarım saatte bir getirdikleri ilkokul ve ortaokul öğrencileri var. Çocukların çoğunun cebinde kitap alacak para yok, zorla getirildikleri için kitaplara bakıp bakıp geçip gidiyorlar. Yayınevlerinin bir çoğunun kitaplarını inceledim, gelen çocukların anlayamıyacağı kadar kalın ve 40-50-60 yaşındaki kişilerin alıp okuyabileceği kitaplar. Kısacası, anlattığım kısıma kadar her şey fiyasko.

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz+Gazeteci Yazar Şair Kerim Özbekler+Yazar ve Şair Ayten Bozkır Aydın Efeler Belediyesi 1.Kitap Fuarı sırasında Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği standında birlikte görülüyorlar.


    Gelelim Efeler Belediyesi'nin bastırdığı kitap fuarı broşürüne, 14*20 ebatında sadece 1 tek broşür bastırmış. O kadar, bu broşürden 5-6 tanesini bana verdiler. Fotoğrafını çektim, broşürü de çok yetersiz buldum. Oysa geçen yıl ''Bandırma Kitap Günleri''ni baştan sona izlemiştim. Bandırma Belediyesi etkinliklerini gündüz 50-60 yaşındaki 300-400 kişi izliyordu, 1 gğnde 2-3 konuşmacısı vardı. Bir de emekli öğretmen+gazeteci+yazar Önder Balıkçı 2-3 kişi ile çeşitli söyleşiler yapıyordu, insanlar bunları da ilgi ile takip edip dinliyorlardı. Bütün konuşmacılar ile tanışmıştım, hemen yanında bulunan ''Kitap Fuarı''nda ki 30 yayınevinin önü her zaman tıklım tıklımdı. Burada Bandırma Belediyesi Bandırmayı tanıtan ofset baskılı bir çok kitabı gelene gidene dağıttı. Dağıttığı başka kitaplarda vardı, buradan çok sayda kitap+broşür+kalem aldım. Efeler Belediyesi'nin etkinliğinde bunların hiç birisi yoktu, Efeler Belediyesi de en az Bandırma Belediyesi kadar güçlü bir belediye ama demek ki bu konudaki personeli son derece acemi ve işi bilmiyorlar.
    Efeler Belediyesi'nin astırdığı afişlere gelince, hepsi de yamuk yumuk. İnsan kendisini Ramazan ve Kurban Bayramlarında ki bayram yerlerinde eskiden bulunan ''Çadır Tiyatroları''na geldiğini sanıyor. Afişler güzel ve büyük ama gelişigüzel asılmış, ben beğenmedim. Gelecek yıl, ben buraya gelmem. 17 Ekim 2023 tarihinde bir aksilik olmazsa ''Denizli Kitap Fuarı''nda olacağım, bugün Denizli'de bulunan Egeli Araştırmacı Yazarlar Birliği Genel Başkanı Hüsamettin Tat'a telefon ettim, ''O gün en 15-20 yazarı tanıtmak için çalışma yapacağım, herkese duyuruver. Hazırlıklı olsunlar.'' dedim. Ayrıca 100 tane bedava edebiyat dergisi dağıtacağım yazar ve şairlere, hazırlıklarımı yaptım. Denizli Kitap Fuarı'nı çok başarılı buluyorum, Aydın Efeler 1.Kitap Fuarı'nda istediğim ortamı bulamadım.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BASIN YAYIN SANAT EDEBİYAT ŞİİR DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR KERİM ÖZBEKLER GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR NUMAN YILMAZ SALİHLİ'DE DÜZENLENECEK BİR PROĞRAMLA ANILACAK BASIN YAYIN SANAT EDEBİYAT ŞİİR DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILI BURDUR'DA 13-22 EKİM 2023 TARİHLERİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK EMEKLİ NOTER MUSTAFA KEMAL PINAR ISPARTA'DA KENDİ İMKANLARI İLE ''ATATÜRK KÜTÜPHANESİ'' KURDU ULUSLARARASI AKTİVİST SANATÇILAR DERNEĞİ YÖNETİCİLERİ MANİSA'DA SÖYLEŞİ+ŞİİR VE TÜRKÜ ETKİNLİĞİ YAPACAK İÇEL SANAT KULÜBÜ 2.REHBER AYDIN ŞİİR ÖDÜLÜ'NÜ KAZANAN ŞAİRE 7.000 LİRA ÖDENECEK, 1 ŞAİRE İSE 3.000 LİRALIK SEÇİCİ KURUL ÖZEL ÖDÜLÜ TAKDİM EDİLECEK.(SON BAŞVURU EDİPLER DÜNYASI YAZAR VE ŞAİRLER GRUBU 17-18-19 KASIM 2023 TARİHLERİNDE KUŞADASI'NDA ''HASAN BARK'I ANMA+ŞİİR VE MÜZİK ETKİNLİĞİ'' YAPACAK TARSUS'UN ÜNLÜ YAZARLARINDAN UĞUR PİŞMANLIK+REMZİ KARABULUT+UFUK SÜRMELİ VE HİKMET ÖZ CNR 8.MERSİN KİTAP FUARINDA OKUYUCULARI İÇİN KİTAP İMZALAYACAK TURAN ELLERİ OZANLAR YAZARLAR ŞAİRLER AYDINLAR DERNEĞİ (TOYŞAD) YÖNETİCİLERİ AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ GABİRE PAŞAYEVA İÇİN KOCAELİ'NDE MEVLİD OKUTACAK AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AYDIN'DAN SONRA NAZİLLİ'DE DE HER GÜN 4 ÇEŞİT YEMEĞİ 50.00 LİRADAN VATANDAŞA SUNMAYA BAŞLADI Aydın Büyükşehir Belediyesi 2 ay önce Aydın il merkezinde 4 çeşit yemeği 20 liradan vatandaşa sunmaya ba GAZETECİ-YAZAR UĞUR PİŞMANLIK “ALANYA FELSEFE KONFERANSINDA” KİLİKYALI FİLOZOFLARI ANLATACAK ŞEHİT SAVCI MURAT UZUN'A MEKTUP YARIŞMASINI KAZANAN BİRİNCİYE TAM, İKİNCİYE YARIM. ÜÇÜNCÜYE ÇEYREK ALTIN,, 1 KİŞİYE MANSİYON ÖDÜLÜ OLARAK GRAM ALTIN TAKDİM EDİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.06 EKİM 2023 03-30 EKİM 2023 TARİHLERİNDE ANKARA'DA ''ÇANKAYA BELEDİYESİ DOĞAN TAŞDELEN ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ''NDE ''YA İSTİKLAL YA ÖLÜM CUMHURİYET YOLUNDA'' İSİMLİ SERGİ AÇILACAK AYDIN EFELER BELEDİYESİ 1.KİTAP FUARINA AYDIN YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ 20 YAZAR VE ŞAİRLE İŞTİRAK EDECEK BANDIRMA KİTAP GÜNLERİ 01-07 EKİM 2023 TARİHLERİ'NDE YAPILACAK YERİNDE SAYMAK
ÇOK OKUNANLAR