Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 17:39
1 Advert

29 EKİM YAŞASIN CUMHURİYET !

Hayrettin BULUT
Hayrettin BULUT
Giriş Tarihi : 28-10-2022 14:14

29 EKİM
YAŞASIN CUMHURİYET !

"Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir"

Ulusumuzun kurucusu ve aziz milletin ordusu dahili ve harici düşmanlardan kurtulup ,yeni bir yaşam biçimi benimsemiştir. 
Bu yaşam, ve devlet yönetim biçimi 

"CUMHURİYETTİR " 

Cumhuriyet fazilettir,
Cumhuriyet,özgürlüktür ,
Cumhuriyet kadın hakkıdır,
Cumhuriyet çocuk hakkıdır 
Cumhuriyet ,tüm dillere ve irklara 
Yaşam hakkıdır.

"YAŞASIN CUMHURİYET "


Bir yönetim biçimi olan cumhuriyet ülkemizde de geçerlidir. Monarşi ve oligarşinin karşıtı olan cumhuriyet hükümet ya da devlet başkanının, halk tarafından seçildiği yönetim biçimidir. Tarihi oldukça eskiye dayanan cumhuriyet ülkemizde 29 Ekim 1923 tarihinde kabul edilmiştir.

Cumhuriyet bir devlet yönetim şeklidir.  Cumhuriyet ülkemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilmiştir. İlan edildiği günden bu yana yurdun her köşesinde ve okullarda kamu ve özel, tüzel kurumlarda coşkuyla ,şenlikle ilk gün heyecanıyla Cumhuriyet bayramı kutlanırdı.

Nedense ? Son yıllarda pasifize edilmeye çalışılıyor. Bizleri yıldıramayacaksınız  ölene dek ,kula kulluk yok.
inadına, 

"YAŞASIN CUMHURİYET "

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle halk yönetim üzerinde söz hakkına kavuşmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra Cumhuriyet önergesini meclise takdim etmiştir Türkiye Cumhuriyeti Devleti adını almıştır.  Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı da Gazi Kemal Atatürk olmuştur.

Kuruluştan, kurtuluşa ve bu günlere gelenedek emeği geçen herkesi ,başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere tüm şehitlerimizi,gazilerimizi  rahmet,minnet ve şükranla  anıyorum. 

Iyiki varsiniz .

Ey bu günümüzü sağlayan Ulu  komutan

 "GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK "

Açtığın yolda
Kurduğun ülkü'de 
Gösterdiğin hedefe 
Hiç durmadan yürüyecegimize 
and içeriz!

"Milli bayramları kutlamayanlar bilsinki birgün yaşayacak  ülke bulamayacaklar "

"ULUSUM 29 EKİM 
CUMHURİYET  BAYRAMIN KUTLU 
OLSUN "

Nemutlu Türküm diyene!


Hayrettin Bulut

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI YAŞAMAK YAŞATMAK İSTİYORUZ KORKMA  !..  DEPREM DEĞİL BİLİNÇSİZ YAPILAŞMA İNSANI ÖLDÜRÜR!  SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR  !  Haydi Bursa şimdi birlik zamanı.Bursa için el, ele Cumhuryet Halk Prtisi inegöl ilcesinin kıymetli üyeleri .  UĞURLAR  ÖLMEZ  !  DOĞAYI SEV ORMANLARI KORU !  Basın Milletin Ortak Özgür Sesidir Üyesi Olduğum      EMNİYETLİ HAYAT DERNEĞİ'nin BURSA'NIN  İLMEK İLMEK SEVGİSİ TÜM YURDU SARACAK.  ATATÜRK  KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR GÜN GELE  HARMAN OLA SARIKAMIŞ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM SANATLA BULUŞAN ELLER OYMA SANATÇISI  AHMET USLU  BURSA BURSA'DAN  KARS'A İLMEK İLMEK SEVGİ KÖPRÜSÜ  OLGUN OKTAY DEMİRCAN İLE  DENİZLİ'DE DEĞİŞİM  ZAMANI EY İNSANLIK!...  KADIN OLMAK SUÇMU?  BU  ÇOĞRAFYADA.  BAŞ ÖGĞRETMEN  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATATÜRK DİYOR 'Kİ!  YURT SULH, CİHANDA SULH...  SÜRGÜNDE KAYBOLUP GİDEN HAYATLAR AHISKA!  "Unutma, unutturma" GAZİ MUSTAFA  KEMAL ATATÜRK Ulusların  milli kahramanları vardır.  BURSA'NIN UMUDU  İLMEK İLMEK  SEVGİ GURUBU  !  İLELEBET YAŞASİN  CUMHURİYET!  CUMHURİYET VE KADIN!  EL ATKI YAŞASIN  LANETLİYORUM! Muhtar Küçük Ağa Büyük Taarruz ve Başkomutan BURSADA BAL GÖÇ RUZGARI BURSA'NIN HOŞ SEDASINDAN GÜZEL NAĞMELER YAŞANTIMIZI ŞEKİLLENDİREN KADINLAR ! İLK ADIM 19 MAYIS BURSA'YA BAHAR ÇOKTAN GELMİŞ ! HAYIRLI RAMAZANLAR! BEN ANA 'YIM ! ÇÜNKÜ BİR KADINIM! ÜLKEM RANTA KURBAN GİTMESİN GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEM ! ZEYTİNİN MUCİZESİ ALTIN YÜREKLİ KADIN ! SESİM OLURMUSUN DÜNYA DUYSUN ! SİYASETTE CESUR KADIN ! BULUT KADIN SİZLERLE !.. UNUTMAYINKİ SEVGİ İLAÇTIR! BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL SEVMEYİ UNUTTUK GALİBA! ŞİİRE KADIN'CA DOKUNUŞ! MİLLİ KAHRAMAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ONLARIN ADI Z KUŞAĞI ŞAİRCE "EZELDEN YARALI"! MOR EŞARP VE SIRLARI ! DUNDEN BUGÜNE KADRO ! TOPRAĞIN ELLERİ ! ANADOLUDAN BİR SELAM VAR ! EĞİTİM CİDDİ . MİLLİ MESELEDİR ŞAKAYA GELMEZ! NERESİNDEN BAKARSANIZ ! SANAT'TA KADIN ESİNTİSİ ! YURTTA SULH CİHANDA SULH! KURTULUŞA GİDEN YOL 30 AĞUSTOS BÜYÜK TAARU ŞANLI TARİHİMİZ ANAFARTALAR KANAYAN YARA EMLAK PİYASASI ! SINIR ÖTESİNDE ATATÜRK KİMDİR!
ÇOK OKUNANLAR