Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 01:34

KURTULUŞA GİDEN YOL 30 AĞUSTOS BÜYÜK TAARU

Hayrettin BULUT ( YAZAR )
Hayrettin BULUT ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 05-09-2022 13:47

KURTULUŞA GİDEN YOL 30 AĞUSTOS 

BÜYÜK  TAARUZ 

Sevgili okurlarım bu hafta milli ,ve şanlı tarihimizde önemli yeri olan haftadir ülkemizi  işgal eden güçleri yurdumuzda söküp attığı gündür. 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK komutasındaki Şanli ordumuzun   26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihte hak ettiği yeri almıştır.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı… Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi'nin 100. yıl dönümünde bugün, her şeyimizi borçlu olduğumuz “Büyük Zaferi” anlatacağım.

Gazi Mustafa Kemal söyle diyor 

"Geldikleri gibi giderler"

Ve ordularını Dumlupınar bölgesinde sıcak  bir ağustos  gecesi  toplar sabaha karşı büyük Taarruz emrini verir .

Vatan bütündür asla parcalanamaz, 

Ordularına hücum emrini verir .

"Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır. Bu eseri yaratan bir milletin çocuğu, bir ordunun başkomutanı olduğum için sevincim ve mutluluğum sonsuzdur.” (Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk, 1927)

.

Orduları denetledi, eksikleri tamamladı. Atatürk, Haziran 1922'de taarruza karar vermişti. Başkomutanın bu kararını yalnız Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı biliyordu. Tüm hazırlıklar büyük bir gizlilik içinde yürütülüyordu.

Büyük Taarruz İçin  

22 Ağustos la başlayıp 30 ağustosta sonuçlanan 

 Büyük Zaferin 100. yıl dönümü kutlu olsun. 

Atam açtığın yolda

Kurduğun ulkude

Gösterdiğin hedefe

Hiç durmadan ,yürüyeceğime 

Ant iceriz 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 

 Hayrettin Bulut

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI SANATKAR İNSAN  ROMEN LER SEVGİYLE BAK  HOŞGÖRÜLÜ OL  HOŞGÖRÜ VE ERDEMLİK Hep kazanmak olmaz, insan bazen kazanır, bazen kaybeder. BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! YAŞAMAK YAŞATMAK İSTİYORUZ KORKMA  !..  DEPREM DEĞİL BİLİNÇSİZ YAPILAŞMA İNSANI ÖLDÜRÜR!  SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR  !  Haydi Bursa şimdi birlik zamanı.Bursa için el, ele Cumhuryet Halk Prtisi inegöl ilcesinin kıymetli üyeleri .  UĞURLAR  ÖLMEZ  !  DOĞAYI SEV ORMANLARI KORU !  Basın Milletin Ortak Özgür Sesidir Üyesi Olduğum      EMNİYETLİ HAYAT DERNEĞİ'nin BURSA'NIN  İLMEK İLMEK SEVGİSİ TÜM YURDU SARACAK.  ATATÜRK  KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR GÜN GELE  HARMAN OLA SARIKAMIŞ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM SANATLA BULUŞAN ELLER OYMA SANATÇISI  AHMET USLU  BURSA BURSA'DAN  KARS'A İLMEK İLMEK SEVGİ KÖPRÜSÜ  OLGUN OKTAY DEMİRCAN İLE  DENİZLİ'DE DEĞİŞİM  ZAMANI EY İNSANLIK!...  KADIN OLMAK SUÇMU?  BU  ÇOĞRAFYADA.  BAŞ ÖGĞRETMEN  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATATÜRK DİYOR 'Kİ!  YURT SULH, CİHANDA SULH...  SÜRGÜNDE KAYBOLUP GİDEN HAYATLAR AHISKA!  "Unutma, unutturma" GAZİ MUSTAFA  KEMAL ATATÜRK Ulusların  milli kahramanları vardır.  BURSA'NIN UMUDU  İLMEK İLMEK  SEVGİ GURUBU  !  İLELEBET YAŞASİN  CUMHURİYET!  CUMHURİYET VE KADIN!  EL ATKI YAŞASIN  LANETLİYORUM! Muhtar Küçük Ağa Büyük Taarruz ve Başkomutan BURSADA BAL GÖÇ RUZGARI BURSA'NIN HOŞ SEDASINDAN GÜZEL NAĞMELER YAŞANTIMIZI ŞEKİLLENDİREN KADINLAR ! İLK ADIM 19 MAYIS BURSA'YA BAHAR ÇOKTAN GELMİŞ ! HAYIRLI RAMAZANLAR! BEN ANA 'YIM ! ÇÜNKÜ BİR KADINIM! ÜLKEM RANTA KURBAN GİTMESİN GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEM ! ZEYTİNİN MUCİZESİ ALTIN YÜREKLİ KADIN ! SESİM OLURMUSUN DÜNYA DUYSUN ! SİYASETTE CESUR KADIN ! BULUT KADIN SİZLERLE !.. UNUTMAYINKİ SEVGİ İLAÇTIR! BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL SEVMEYİ UNUTTUK GALİBA! ŞİİRE KADIN'CA DOKUNUŞ! MİLLİ KAHRAMAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ONLARIN ADI Z KUŞAĞI 29 EKİM YAŞASIN CUMHURİYET ! ŞAİRCE "EZELDEN YARALI"! MOR EŞARP VE SIRLARI ! DUNDEN BUGÜNE KADRO ! TOPRAĞIN ELLERİ ! ANADOLUDAN BİR SELAM VAR ! EĞİTİM CİDDİ . MİLLİ MESELEDİR ŞAKAYA GELMEZ! NERESİNDEN BAKARSANIZ ! SANAT'TA KADIN ESİNTİSİ ! YURTTA SULH CİHANDA SULH! ŞANLI TARİHİMİZ ANAFARTALAR KANAYAN YARA EMLAK PİYASASI ! SINIR ÖTESİNDE ATATÜRK KİMDİR!