Fısıltı HABERLERİ
HV
24 NİSAN Çarşamba 21:26

KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 15-03-2023 10:00

KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

 

Siyasi arena kızışırken, siyasi partiler halkta karşılığı olan, halkın oy verebileceği adayları transfer etmeye başladı. Siyasi partilerin ismi ve liderleri kadar, milletvekili adayları da önem kazanmaya başladı. Yaptığı hizmetler ile kendini kanıtlamış adaylarda siyasi partileri hükümet koltuğuna taşıma yarışında en etkili yöntemlerden.

       Halkta karşılığı olan efsane işler yapmış, Tahsin Eyibil bugün Ak Parti Genel merkezine giderek Giresun Milletvekili Aday Adaylığı için resmen başvurdu. Hali hazırda Konya Kulu belediye başkan yardımcılığı yapan Tahsin Eyibil, hemşerilerinin ısrarı üzerine aday olduğunu açıkladı. Kendisini yakinen tanıdığım, daha önceki hizmetlerini bildiğim için sizler için bir röportaj yaptım. Tahsin Eyibil kimdir?

           “Giresun ilinin, Görele Taşlık köyünde 15.01.1973 yılında, ev hanımı Fikriye ve Tirebolu Çaykur çay fabrikasından emekli Adil’in dört çoğunun en büyüğü olarak dünyaya geldim.  İstanbul Büyükşehir belediyesi İSKİ genel müdürlüğünde 1996 yılında göreve başladım. İSKİ’de 185 şefi olarak İstanbul’un o yıllarda susuzlukla sorunu ile mücadelesinde savaşan ekibin içerisinde yönetici olarak çalıştım. “Hijyen için ıslak mendil kulanın su israfı yapmayın” “yıkamayınız siliniz” diyen CHP zihniyetinin pankart ve kalıplaşmış iş bilmezliğinden, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kısa zamanda İstanbul’u bu anlayıştan kurtaran ekipte bende yer aldım. İSKİ Genel Müdürlüğünde bulunan skala haritası üzerinde susuz kalan ilçelerin suyla kavuşması, yönlendirilmesi ve yönetilmesine saha çalışmalarında bizzat bulunarak Genel Müdürlüğe önemli bilgiler vererek, kısa zamanda İstanbul’da susuzluğun önüne geçilmesinde büyük katkı sağladım. 2022 yılında Turizm bakanlığı kütüphaneler genel müdürlüğünde belediyeler koordinatörü olarak görev aldım.

       Tirebolu ve Kulu belediyelerinde yönetici olarak çalıştım. Belediyelerin kısıtlı bütçelerine katkı yapabilme adına, çeşitli bakanlıklarımızın hibe ve yardımlarını belediye bütçesine katabilmek için, proje ve planlamalarda bulundum ve belediyelerin maddi yüklerini hafiflettim.

       Bu mevcut belediyelere Mali konularda projeler üreterek büyük katkılar sundum. Bu belediyelerin mevcut bütçeleri yapıla bilecek olan proje ve hizmetlere yeterli gelmediğinden dolayı, bakanlıklar ve değişik kurum ve kuruluşlardan hibe, kredilendirme ile mali ek bütçeler oluşmasına yardımcı oldum.

      2023 yılında Kulu belediyesi başkan yardımcısı olarak görev yaparken 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Ak Partimizden milletvekili aday adayı olmak için istifa ettim.

     Modern ve çağdaş bilimin ışığında entelektüel kişiliğim ile liderim Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bilgi, tecrübe ve hizmet aşkıyla “Hakka hizmet, halka hizmet prensibiyle hizmet etmek için bende varım.” Dedi ve ekledi “Halka yük olmak için değil halkın yükünü almak için, halkımın bütününü kucaklayarak sorunları çözmek, dertlerine derman olmak için bende Giresun’dan Milletvekilliği yarışında varım” dedi.

      14 mayıs genel seçimlere sayılı günler kala önemli isimlerden Milletvekilliği adaylığı açıklamalarını duymaya devam edeceğiz. Bu hafta köşemde Efsane Başkan Tahsin Eyibil’i sizlerle buluşturdum. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın…

Aydın Benli

Siyaset Bilimci. Araştırmacı Yazar

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER