Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 02:09
1 Advert

Hayatımızdaki Cevher

Cevâhir Aydın / Küçük Dünyam
Cevâhir Aydın / Küçük Dünyam
Giriş Tarihi : 05-09-2022 15:29

Hayatımızdaki Cevher

Hayatın koşuşturmacası içerisinde birey olarak kendimizi kaybedebiliyoruz.

Test ve tost ile geçen eğitim maratonundan sosyal hayatı tanıma ve kendimize yer bulma süreçlerinin tümünde iç dünyamıza yüz çevirmeye varıncaya kadar ne yazık ki bu hali peyder pey yaşıyoruz.

Kendisine bakınca Rabbimizi hatırlatan, ulvi hakikat temsilcisi manevi büyükler, gönül aynamıza nur hakikatlerini yansıtarak içimizdeki cevheri keşfe vesile olan sadıkane dost ve ahbaplarımız, ilmi birikimi ve manevi derinlikleri z kuşağınca çok beğenilmese de İhlas ve samimiyet abidesi aile büyüklerimiz...

Her birerleri bizlerin kaliteli bir birey olarak, sahip olduğumuz iç cevherleri bulmamızı, onları hayatlarımıza hayat kılmamızı arzulamış ve bu yönde çabalamışlardır.

Her insan özeldir, evet sahip olduğu cevherin farklı olması bu özel olma durumunu ayrıca değerli kılar ki kıymetli bireyler olarak kıymetli ve azametli bir toplumun varlığından söz edilebilsin.

Her toplum karakteristik farklılıklara rağmen kendi içinde benzerlikleri dışa vurur. Değil mi ki Nesiller içinde doğduğu toplumdan işaret izleri barındırır simasında, mizacında, karakterlerinde..

Bu izler beyin kodlarında kendisini gösterir. Vücudumuzun santrali hükmünde olan beyin, yaptığı yönlendirmelerle beden, ruh ve aklımızı şekillendirir.

Kâinat kitabı Kuran'ı Kerim'de akledenlerin, diğer insanlardan/toplumlardan ayrıldığı hakikati gün gibi ortadadır.

Cismani cihetiyle beyin/akıl ilişkisi kişilerin genel sağlık durumu hakkında ipuçları veriyor.

...

İnsan beyni, kul olmaya kodlu olarak yaratılmıştır. İnsan bu yapısı gereği yaratanın sevdiği bir birey olmak adına düşünce dünyasını da buna uygun şekillendirir ki fiilleri aynı rotaya yakışır kalsın.

Beynin temel fonksiyonu hem maddi hayatı düzenlemek hem de duygu dünyasını düzenlemektir. Çünkü insanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellik; düşünebilmesi, plan yapabilmesidir.

İnsan beyninin temel fonksiyonu öncelikle bedeni korumaktır. Bedeni hem dış dünyadan gelecek zararlara karşı korumak hem de beden ve ruh dünyasının bütünlüğünü sağlamaktır

Bunu yapabilmek için insan sürekli arayış içerisindedir. Bunun bir diğer tanımı huzurdur. Amaç mutlu olmak, huzurlu olmaktır. İnsan beyninin hedefi budur aslında. Aradığımız şey huzur…

Bedensel sağlığımız yerindeyse bu mutluluğumuz için vazgeçilmez bir ögedir.

Cevâhir Aydın / Küçük Dünyam

YORUMLAR