Fısıltı HABERLERİ
HV
18 NİSAN Perşembe 11:49

ACI HER YERDE

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 20-02-2023 18:00

ACI HER YERDE
Güneydoğu'da 11 ilimizde onarılanaz yıkım yaratan, bölge halkının birçoğunun  yaşamlarına son veren, mal varlıklarını yok eden, hayatta kalanların yaşadıklarına pişman olduklarını söyleyecek kadar acı içinde olduklarını gördüğümüz, büyük deprem felaketi  diğer yörelerde yaşayan tüm Türkiye halkının insanî duygularını ayağa kaldırdı.
Ülke çapında bir hafta yas ilan edildi. Felaketin üzerinden 15 gün geçti. Acılar bitti mi? Hayır! Belli ki bu acılar yıllarımızı alacak! Unutulmayacak! Bölgedeki 12 ilimizde yaşayan yaklaşık 14 milyon insanımızdan resmî olarak yapılan açıklamalara göre 41.156 can kaybımız olduğu, aslında 4-5 kat fazla kayıp olmasına rağmen halâ enkazdan çıkarılamayan, çıkarılıp kayıtlara geçmeden defnedilen canlarımız olduğu da biliniyor. Köy, ilçelerde bu gibi olaylar daha çok gerçekleşmiştir. 
Onur Abi Çocuk Derneği çocukların bulunduğu enkazların üstüne balonlar bırakarak dayanılmaz acıyı gözler önüne sermiştir. Boğazımızda bir yumruk, gözlerimizde yaş eksik değil. Canlarını yitirenlerimizin yakınları ülkemizin her yerinde. Acı Heryerde! 
Yaraların  sarılmasına yardım etmek isteyenlerin gösterdiği dayanışma örneği,  engellemelere rağmen anlatılmakla bitmez. Belediyeler, Siyasi Parti yetkilileri, STK lar, meslek örgütleri, işçi, emekli örgütleri,  sosyal medya inisiyatifleri vs.  yardım için seferber oldular. Açlık sınırının altında gelir düzeyi olanlar dahi maddi manevi desteklerini esirgemediler. 
Bu arada fırsatçılara da gün doğmadı diyemem. Kiralar, gayrimenkul satış değerleri uçuşa geçti. İnşaat sektöründe fiyatlar katlandı. Depremzedelerimiz  yerleşmek istedikleri şehirlerde de acılarla karşılaşıyorlar. Konuşlandırılacakları başka yer kalmamış gibi Üniversiteli gençlerimizin eğitimi yüzyüzeden uzaktan eğitime çevirilip, kaldıkları yurtlar depremzedelere tahsis ediliyor. Gençlerimizin düzenini bozan bu karar haklı olarak heryerde isyan etmelerine yol açtı. 

Olanları kadere bağlayanlar, bilime, teknolojiye değer vermeyenler, suçlular var, bu sonucun ortaya çıkmasında. Cezalandırılacaklar mı? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Çürük yapılan binalar ile gerçekleşen ölüm ve yaralanma neticeleri arasında açık seçik bir nedensellik bağı mevcuttur. 

Halâ din tacirliği yaparak yara sarmaya çalışanlar, 4-5 yaş çocukları için Kur'an kursu çadırı kurup küçücük çocukların beynini yıkamak istiyorlar. Yetkililerde alkış tutuyor. 
Yaşananlarla ilgili çok kitap yazılacaktır. 

Tüm halkımıza yaşanmakta olunan travmadan kurtulmaları ve her  an depreme hazırlıklı olarak yaşamlarını sürdürmeleri dileklerimle...
Esma Müjgan Çelikkol. 20.02.2023
#Acıheryerde #Deprem #Depremzede

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!