Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 20:58

SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?..

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 05-11-2022 11:11

SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. 


"İsmail Hakkı Karadayı’yı affettiniz, Çevik Bir’i affettiniz, Kemal Gürüz’ü affettiniz, Nur Serter’i affettiniz, Uğur Dündar’ı affettiniz, Ruşen Çakır’ı affettiniz, Erbakan’a küfreden Osman Özbek’i bile affettiniz Erbakan'a omuz vuranları, aşağılayanları, hakaret edenleri affettiniz, Erbakan Hocaya hayatı dar eden CHP'yi, CHP'lileri affettiniz,   

Lakin parti kurdu, iktidar oldu, Erbakan'a yapılanların hesabını tek tek sordu diye Cumhurbaşkanımızı affetmediniz?..  

Kızlarınızı, eşlerinizi saçlarından sürükleyenleri affettiniz,. 

Yurtlarınızı, Kur’ân kurslarınızı basanları affettiniz,. 

İmam Hatipleri kapatanlar affettiniz,   

Partinizi kapatanları affettiniz, 

Darbecileri, 28 Şubatçıları affettiniz, 

Darbeye alkış tutan gazetecileri, işadamlarını, akademisyenleri, sanatçıları affettiniz,. 

Ama başörtüsü sorunu çözen, 

Kur'an Kurslarına özgürlük getiren,. 

Darbecilerin, 28 Şubat'çıların yargılanmasını sağlayan,   
Erbakan düşmanlarına boyun büktüren Sayın   
Cumhurbaşkanımızı affetmediniz?..   

Nedir bu adamın suçu?.. 
Ne yaptı size bu adam?

Kindarların, zalimlerin, gözü kanlı emperyalistlerin niyetini biliyorum, onların derdini anlıyorum da size ne oldu...

Bu kadar zıvanadan çıkmanıza sebep olan şey nedir?..  

Cumhurbaşkanımız hangi işinizi yarıda koydu, 

Hangi mevzunuzu yetim bıraktı? 

Hangi yenilmişliğinizin hesabını sormadı.. Konuşsanıza arkadaş.. 

Ayasofya dedik açtı, 
Taksime cami dedik yaptı, 
Memura, askere namaz izni dedik çözdü,
İmam hatip dedik, 
Kuran Kursu dedik,
Köşe bucak İmam Hatiplerle, 
Kurslarla doldu taştı.. 
Daha neler neler. 
... 

Söyleyin yahu, ne yaptı size bu adam?.. 

Erdoğan'a karşı beslediğiniz bu kin, bu nefret, bu düşmanlık nedir?..   

Muhalefet etmenin de bir adabı, edebi, haysiyeti, onuru vardır.. 
Kimi destekliyorsanız destekleyin, 
Kime oy veriyorsanız verin, 
Kiminle ittifak yapıyorsanız yapın.. 
Lakin, Edep ve haya duvarlarını yıkmayın"
        ALINTIDIR. 

 Sosyal medya paylaşımcı bir şahsın yukarıdaki paylaştığı yazıyı okuduğumda aklıma yeni vefat haberini aldığımız Amasyalı Gazete ve köşe yazarı Ferhat Lap  kardeşimizle aramızda geçen bir hatıramı anlatmak istedim:
  
Okulumuza müfettişler gelmişti. Sanki okulda sadece ben varmışım gibi, olay başka, müfettişlerin üzerinde yoğunlaştığı kişi başka. Maalesef o kişi ben idim. Sanırım benim üzerime fazla gelmelerinin sebebi arkamda siyasi, parasal veya başka karanlık, kirli güçlerin olmaması idi.   

Neden derseniz, bizim gibi düşünen insanlar bile, "Ahmet hocam, kusura bakma, yapabileceğimiz bir şey yok, elimiz kolumuz bağlı" diyorlardı. 
  
Bir kaç gün önce Rahmetli olan gazeteci Ferhat Lap kardeşimiz beni çok iyi tanıyor ve o zaman, "Ahmet Abi sana bir şey anlatayım. Bu anlatacağım şey tam da seni anlatıyor." dedi.   

Ben de," Anlat, anlat, seni dinliyorum" dedim ve anlattı Sarı Öküz Hikayesini:

"Bir zamanlar bir büyük otlakta öküz sürüsü yaşarmış. Aslanlar öküzleri bir türlü rahat bırakmazmış. Sürekli öküz sürüsüne saldırırlarmış.  

Ee, öküz dediğin de öyle yabana atılır hayvan olmadığından bir araya gelir aslanlara karşı birlik olurlar, birkaç sıyrıkla saldırıyı atlatırlarmış. Gün geçtikçe aslanları bir kaygı almış, gitgide güçten düşmüşler.  

“Herhalde bize bu otlağı terk etmek düşüyor” demiş içlerinden biri.  

“Evet” diye tasdik etmiş diğerleri. Nereye gideriz diye düşünürlerken sürünün en çelimsiz, ama kurnaz mı kurnaz olan Topal Aslan söze girmiş.  

“Hayır” demiş, “Hiçbir yere gitmiyoruz. Siz bana bırakın, ben hallederim bu işi.” Topal Aslan yanına bir iki aslan daha alarak öküzlerin yanına beyaz bayrak çekerek gitmiş. Öküzler bakmış aslanlar elinde beyaz bayrak geliyor yaklaşmışlar.  

Topal aslan konuşmaya başlamış:. 

“Biliniz ki biz aslanlar barışçı, özgür, ilerici bir milletiz. Hele öküzlerle hiçbir alıp vermediğimiz olamaz. Size defalarca saldırdık, ama niye biliyor musunuz? 

Hep o sizin aranızdaki Sarı Öküz yüzünden. Onun rengi öyle sizinkiler gibi değil ki. Gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Onu gördük mü ne kadar barışsever olduğumuzu unutup size saldırıyoruz ve sürünüze zarar veriyoruz.   

Yoksa bizim sizinle hiç bir alıp veremediğimiz yok. Onun yüzünden hepiniz zarar görüyorsunuz. Bunların hepsi Sarı Öküz’ün suçu. Verin onu bize, siz kurtulun, biz de barış içinde yaşayalım.". 

Öküzler aslanı dinlemiş. Boz Öküz diğer öküzlerle birlikte aslanların teklifini değerlendirmiş. 

Bir tek yaşlı Benekli Öküz “Olmaz” demiş ama kendini kimseye dinletememiş. Zavallı Sarı Öküz diğer öküzlerin kurtuluşu için aslanlara kurban edilmiş.  

Uzunca bir süre öküz sürüsüne saldıran olmamış. Ama aslanlar sonra gene acıkmış. Topal Aslan yanına birkaç aslan daha alarak öküzlerin yanına gitmiş.

“Gördünüz ya biz aslanlar ne denli uysal milletiz. Doğru kararınız için sizi bir daha kutlamak isterim. Siz de huzur içindesiniz, biz de. Ne mutlu. Yalnız buraya bunları söylemek için gelmedim. Büyük bir problemimiz var.". 

“Ne?” diye sormuş Boz Öküz.
“Şu sizin Uzun Kuyruk” demiş Topal Aslan. “Öyle uzun bir kuyruğu var ki nereden baksak görünüyor. Gözümüz dönüyor, sürüye saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. 

Bir onun suçu yüzünden korkarım hepiniz zarar göreceksiniz. Gelin onu bize verin. Sulh içinde yaşayalım”. 

Boz Öküz yine istişare yapmış sürünün diğer öküzleriyle. Yine sadece Benekli Öküz karşı çıkmış. 

Ama kimse onu dinlememiş. Hepsi “verelim gitsin” demişler. Uzun Kuyruk’u sürüden dışlamışlar. Uzun kuyruk çırpına çırpına aslanlara yem olmuş.    

Aslanlar her geçen gün semirirken öküzler her geçen gün zayıflamış. Aslanlar küstahlaştıkça küstahlaşıyorlarmış.   

Artık bir sebep bile söyleme gereği bile duymadan “Verin bize şu öküzü yoksa karışmayız” diyorlarmış. 

Zavallı öküzlerin “Hayır” diyebilecek güçleri kalmamış. Hepsi birer birer aslanların pençesinde can vermiş. En sona Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış.  

“Ne oldu bize, ne zaman kaybettik bu savaşı aslanlara karşı, oysa ne kadar da güçlüydük?” diye sormuş biri Boz Öküz’e.  

“Biz” demiş Boz Öküz pişmanlıkla titreyerek, 
“BU SAVAŞI SARI ÖKÜZ'Ü VERDİĞİMİZ GÜN KAYBETTİK"

Fazla detaya gerek yok sanırım. Sağır sultan bile duydu, biliyor onların meselesini. Onların meselesi şahıs değil bizim değerlerimiz, kutsallarımızdır, biliyoruz. diyoruz 

Allah'ım AZZE VE CELLE, Ferhat LAP kardeşimize rahmetinle muamele eyle. 

Mekanını Cennet eyle. 
Senin yolunda hizmet edenleri mahçup eyleme,
Hizmet edenleri engelleyenleri, sırf senin rızan için yapılan hizmetleri aksatanları ya islah eyle, ıslahı mümkün değilse kahreyle diyoruz. 

Ahmet AYDIN.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,