Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 00:09

Diyetisyenler Hep Aynı Mıdır?

Gizem İlayda Çakmak ( YAZAR )
Gizem İlayda Çakmak ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 05-09-2022 16:18

Diyetisyenler Hep Aynı Mıdır?

Hem evet hem hayır.

Değişik tarifler arıyorsanız, tavsiyeler tabiki verilebilir ancak şunu unutmamalıyız ki dünyada var olan besinler aynıdır :)

Mesela kahvaltıda yiyeceğimiz, akşam yemeğinde yiyeceğimiz şeyler neredeyse aynıdır çünkü kültürümüz ve yaşam şeklimiz böyle. Daha 'otantik' seçenekler isteyenlere her zaman önerilerde bulunulabilir veya diyetisyenler kendi kullanmayı sevdikleri tarifler verebilirler. Bazı tarifler belirli bir rahatsızlığa çok iyi geldiği için, fiziksel hastalıkları olan danışanlara bu tarz yaklaşımları sıklıkla uygularız.

Demem o ki tarifler ve besinler hatta bazı hastalıklara uygulanan tedaviler neredeyse aynıdır. Bu konuda tartışılacak pek bir şey yok. 

Ancak konu danışanın kişiliği, alışkanlıkları, sevip sevmedikleri, yaşam şekline ve diyetisyenin sizinle olan ilişkisine gelindiğinde bu durum değişiyor. Her diyetisyen aynı olmuyor.

Defalarca diyetisyene gidip durmuşsunuzdur ancak bir bakmışsınız ki 8.kez değiştirdiğiniz diyetisyeniniz sizin dilinizden konuşuyor! Size iyi geliyor, yalnız hissetmiyorsunuz, motivasyonunuz artıyor, ümitsizliğe kapılmıyorsunuz, yaptığınız hatalar bile artık eskisi kadar gözünüzde büyümüyor, kendinize sevginiz ve saygınız artıyor, hayatınızın kontrolünü biraz daha elinize almaya başlıyorsunuz...

Her şeyden önce şunu unutmayalım ki diyetisyenler size bu yolunuzda bir yardımcıdır, bir dosttur ancak hayatınızı ve iradenizi elinize alıp değiştirmek isteyen kişi sizsiniz. Sizin başarınız hayatınıza da yansıyacak. Ama tıbbi bir yardım ve disiplin ile ne yapmanız gerektiğini gösterecek bir 'öğretmene' ihtiyacınız var.

Buraya kadar okuduklarınız benim Wattpad platformunda yayımlamakta olduğum kitabım "Neden Diyetisyene Gitmiyorum?" dan alıntıdır. Devamını oradan takip edebilirsiniz...

YORUMLAR