Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 00:14
1 Advert

BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ

Savaş  YILMAZ
Savaş YILMAZ
Giriş Tarihi : 24-01-2023 15:33

BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ

Sayısız insan karşımıza çıkar ve sayısız insanla konuşuruz ölüme kadar. Bu insanların çoğu hayatımızda kalmaz ve yaşam herkesi bir yerlere savurur. 

İş hayatında, okul dönemlerinde ve yakınlarımızdaki kişilerle bazen yolumuz kesişir ve sonra bazılarıyla yollarımız ayrılır. Kimiyle hoş bir şekilde ayrılırız, kimisiyle de küs bir şekilde irtibatımızı sonlandırırız.   

Hayatın sürekli bize yeni yüzler ve sürekli farklı karakterlerle gelmesi tabii ki güzel bir durumdur çünkü zaman ve mekanlar sürekli değişir, bu da farklı fikirlerle karşılaşmayı, farklı renkleri tanımaya olanak sağlar.   

Ve gün gelir bunların çoğu yaşamımızdan çıkıp giderler, geride kalan ise sadece mazi denilen olgu kalır. Kimi zaman güzelliklerle ve kimi zaman da nahoş durumlarla da karşılarız,  hayatımıza girenler ve çıkanlar özelinde. Böylece arkada bıraktığımız insanların, sonradan yaşamamıza bıraktığı etkiyi daha iyi anlarız.
            
Belki yanımızda olmasını istediğimiz, özlediğimiz ama konuşamadığımız çok eski dost ve arkadaş vardır. Telefonunun bile rehberimizde olmadığı insanlarla, artık sabahı selamı kesmişizdir. Hâlbuki onlara ve sohbetlerine çok ihtiyacımız vardır ama maalesef onları bir kere kaybetmişizdir.   

Bazen ölüm onları bizden ayırmıştır ve bazen de farklı hayat görüşleri bizi birbirimizden uzaklaştırmıştır. Ama şu bir gerçek ki bazılarını kaybettiğimiz için çok üzülürüz, ölümün bizden aldıklarına tabii ki bir şey yapamayız ama hayatta olup da görüşmediğimiz insanlar var ki işte onlarla görüşememek canımızı çok acıtır.   

Belki bizim hatamızdan dolayı, belki de onların hatasından dolayı uzaklaşmak gerekiyormuş o an, belki de uzaklaşmak daha iyi olmuştur ve birbirini daha fazla kırmamak için böylesi daha hayırlıymış da diyebiliriz.
           
En sevdiğiniz, sizin için değerli olan bir eşyanız başucunuzdayken, onların  sizdeki ehemmiyetini tam olarak anlamayabilirsiniz.   


Bozulmadan veya avucunuzdan kayıp gitmeden, sahip olduklarınızın size ne gibi katkısı olduğunu fark etmekte güçlük çekebilir ve onların, hayatınızdaki yerini çoğu zaman idrak edemezsiniz.   

Bunlar sadece eşya, araç olan şeyler için geçerliyken, bir de insan olan canlının, varlığı ve yokluğu arasındaki farkı onları kaybedince daha iyi anlar insan.   

Örneğin ; annesini kaybetmemiş bir insan, annesini kaybetmiş bir insanın derin yarasını bilemez ve annenin, hayat için ne kadar gerekli olduğunu anlamaz veya aynı şey babalar, yakınlarımız ve dostlarımız içinde geçerlidir.   

Kaybedince anlar insan, yokluğun ne kadar derinden yaşandığını. Sefalet çekmeyen insan anlamaz fakirin halini veya dikkate almadığımız kişiler, bizden uzaklaşınca anlarız ne kadar gerekli olduklarını.
          
Şüphesiz ki insan unutkan ve vurdumduymazdır çünkü insan elindekinin kralı, elinden kaçanın da kölesi olur. Değer vermeyip, onu elinden kaçırınca, pişmanlık ve keşke kelimeleri bitmez .   

Ahlar ve vahlar dilinden eksik olmaz ama artık çok geçtir, bir defa kaybedilmiştir o insan, bir su gibi avucunuzdan kayıp gitmiştir artık.   

Ne yaparsanız yapın, eskiye dönemeyeceğimiz ayrılıklar olmuştur, zamanında saygı ve sevgide üstüne titremediğiniz insan için sürekli kendinizle kavga edersiniz.   

Değeri, kıymeti bilinmeyen insanlar, hayattan bir film şeridi gibi geçer ve biz de sadece arkalarından bakarız, zaten başka çare de yoktur artık.   

Peki neden değerlerini ve kıymetlerini bilmeyiz, neden onlara sımsıkı sarılıp bir ömür hayatımızda olmalarını istemeyiz çünkü onları kaybedeceğimizi hiç düşünmeyiz veyahut kaybedince yerlerinin dolacağını veya dolmasa bile onlara özlem, ihtiyaç duymayacağımızı zannederiz.   

Tabii ki bazı durumlarda bizlere büyük yanlışlıklar yapıldığında, onları hayatımızdan çıkarmak doğru olanıdır. Hayatımızdaki insanla, ceviz kabuğunu doldurmayan sebeplerden dolayı tartışmak ve dünya menfaati, görüş ayrılıkları yüzünden onlara sırtımızı dönmek kesinlikle doğru değildir.   

Özleyeceğiz onları bir gün ve  sohbetlerine hasret kalacağız belki de bir kalemde üstünü çizdiklerimizin. Onları nasıl bir düşüncesizlikle kaybettiğimizi ve hayatımızdan çıkardığımızı anlayacağız belki bir gün. Ama artık zaman geçmiş, mekân değişmiş, herkes kendi yolunu çizmiştir. 
        
Kaybetmeyin, hayatınızdan çıkarmayın ve onlara bir çöp gibi davranıp fırlatmayın kaldırım kenarlarına, bir gün attığınız şeyi ararsınız yol kenarlarında ama bulamazsınız artık ve üzülürsünüz kapkaranlık gecelerde ve sabahı olmayan günlere uyanırsınız. Kaybetmeyin sevdiklerinizi, değerini bilin hep, gidenler bazen dönmez.  
  
Hep mutlu ve huzurlu kalmanız dileğiyle, sevgiler ve saygılar...

Savaş Yılmaz

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla