Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 11:09
1 Advert

The secret özelinde kişisel gelişim kitaplarına kısa bir bakış yapmaya ne dersiniz?

Asiye Tanrıöver Türkan
Asiye Tanrıöver Türkan
Giriş Tarihi : 24-10-2022 10:30

The secret özelinde kişisel gelişim kitaplarına kısa bir bakış yapmaya ne dersiniz?


...
Şu satırlar kitabın sahibi Rhanda Byıne ye ait; 
“Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gözledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. 

Tarihten en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan “sır” a vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim  adamları ile büyük düşünürler “sır”ı biliyorlardı; ve şimdi “sır” dünyaya açıklanıyor.

“Sır”ı öğrendiğinizde, istediğimiz her şeyi elde etmeyi, yapmayı ya da isteğiniz her şeyi olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz.”. 

Bütün bu iddialarını sağlamlaştırmak için verdiği soruları ve huzura ve başarıya hasret insanları nasıl da sabitleştirdiğini  de yazmadan geçemeyeceğim;

“Sizce dünya nüfusunun %1’lik kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin % 96’sına sahip olması bir tesadüf mü?  

Olağanüstü bir servete sahip olmak istemez misiniz?  

Muhteşem bir malikanede yaşamak istemez misiniz?
Ömrünüz boyunca hiçbir sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz?

Ruh eşinizi  bulmak  ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz?  

Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz?”. 

Yazar; sormamızı ve bu kitaptan alacağımız cevaba güvenerek istediğimiz sayfayı açmamız ve açtığımız sayfa da cevabı ve tavsiyeyi bulacağımızı belirtmiştir.   

Acaba bu kitabı okuyup tavsiyelerine uyan kaç kişi çok büyük bir malikanede kalıyor, çok sevdiği ruh eşi ile beraber, hiç sıkıntı çekmeden yaşayabiliyor?  

Ahiretin hiç adının bile anılmadığı kişisel gelişim kitaplarının insanı ne kadar gerileştirdiği ve ferasetten ne kadar uzak tuttuğu  gün kadar aşikardır.   

Ya Rab! Asıl “sır” ın  Senin gönderdiğin düsturlarda olduğunu, iyilerin muhakkak cennete gideceği, kötülerinde cehennemde olacağı ( İnfitar 82/13-14) borçluların borçlarını ödeyeceği (Fatiha 1/4) zerre miktar hayır  yapanın ve zerre miktar şer işleyenin karşılığını göreceği (Zilzal 99/7-8), bir takım yüzlerin zelil olduğu (Gaşiye 88/2) O  dehşetli günde Hakkı batıldan ayırmış bir şekilde hayatını yaşayıp son nefesimizi vermeyi bizlere lütfeyle. 

Şüphesiz affı ve mağfireti sonsuz olan sensin, SEN…  (Amin)   
 https://youtu.be/iyjQcypPmwc

Asiye Türkan

YORUMLAR