Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 21:04

Yaşı Küçük Kendi Büyük

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 25-10-2022 09:10

Yaşı Küçük Kendi Büyük

Yabancı okullardan birinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniydim. 
        
Günlerden bir gün okuldayız. Sanırım sabah  ikinci ders idi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi. Konumuz Hazreti Musa Aleyhisselam. Hazreti Musa ile ilgili ayetler, Hadisler okuyorum. Bu esnada, on iki yaşlarında, yedinci sınıfın öğrencilerden biri el kaldırıp,
  
- "Öğretmenim, KEHF SÛRESİ'ni okumuştum. Sınıfa Hazreti Musa' yı anlatabilirim, izin verir misin?" deyince,
  
- "Neden olmasın ki, buyur" dedim. Önce sınıftaki öğrencilere arapça konuşarak,
 
" Arapça mı anlatayım, ingilizce mi"diye sordu. Sınıfın tamamına yakını arapça anlatmasını istedi.   

Öğrencimiz bir başladı anlatmaya Hazreti Musa'yı, tam, on, on beş dakika, tıkır, tıkır, sanki nefes almadan Hazreti Musa'yı anlattı.   

Ben dahil sınıfın tamamında çıt yok. Herkes pür dikkat onu dinliyor. En ince ayrıntısına kadar anlattı. Doğumundan ta ki vefatına kadar. Mucizelerini bile anlattı.   

Bitirdiğinde konuşmasını o da yorulmuştu. Derin bir nefes aldı. Sınıftaki öğrencilerimizin tamamı öğrencimizi alkışladı. 
  
- "Bu bilgileri nereden öğrendin, kim yardım etti sana" dediğimde,
  
- KUR'AN, Kur'an okuyorum hergün." dedi. Kuranı Kerimden öğrendiğini, babasından yardım aldığını söyledi. Şaşırmamak mümkün değil. Tabiki ben de alkışladım sevgili öğrencimizi.   

Nasıl sevilmez ki, Kuranda 136 defa ismi zikredilen, ULUL AZM dediğimiz yüce Peygamberlerden, Kuran'da hayatı en detaylı anlatılan, kendisine 15 tane mucize verilen Hazreti Musayı en detaylı bir şekilde sundu bizlere. 

Sanırsınız ki yazılı bir metni bizlere okudu. Hayır, hayır, hiç bir yere bakmadan, tamamen zihninden, bildiklerini anlattı. Sağol varol, şimdi, yaşı küçük, kendi büyük adam. 
        
Sınıfta bir kaç tane arapça bilmeyen, sadece ingilizce bilen öğrencilerim de vardı. Onlar hiç bir şey anlamamış gibiydiler. Öğrencilerimden biri,
  
- "Öğretmenim, arkadaşımız arapça bilmiyor, ingilizce biliyor" deyince Hazreti Musayı anlatan öğrencimize ingilizce de anlatmasını istedik.   

Öğrencimiz özetleyerek ingilizce olarak da anlattı. Gıpta etmemek mümkün değil. Allah'ım AZZE VE CELLE yolunu açık eyle bu gençlerin diyoruz.
        
Merak edenler için Hazreti Musa'ya Allah AZZE ve CELLE'nin verdiği 15 Mucizeyi alıntı olarak sunuyorum.

Musa aleyhisselamın mucizeleri:
1. Asâsının ejderhâ (büyük yılan) olması.

2. Yed-i Beydâ: Sağ elini koynuna sokup çıkarınca, güneş gibi parlaması. Bu nûru gören düşmanları kaçışırlardı.  

3. Kavmiyle Kızıldeniz’in kenarına gelince asâsını vurup denizde yol açması.  

4. Tîh Sahrâsında kavminin susuz kalıp, su istemeleri üzerine asâsını bir taşa vurup Benî İsrail’in kabîleleri adedince, on iki pınar akıtması.

5. Firavun ve Kıbtî kavmi İsrailoğullarına zulüm ettiği ve Musa aleyhisselama inanmayıp isyân ettiklerinde, Allahü teâlâ hazret-i Musa’ya tûfân mucizesini vermiştir.   

Çok şiddetli yağmur yağdı. Öyle bir karanlık ve fırtına oldu ki, kimse evinden dışarı çıkamadı. Ayın ve güneşin ışığı görünmez oldu. Kıbtîlerin evlerini su bastı. Ayakta durur oldular. 

Su boğazlarına kadar yükseldi. İsrailoğullarının evlerine ise bir damla su girmedi. Firavun ve Kıbtî kavmi, bu belânın kaldırılmasını ve îmân edeceklerini söylediler. Kaldırıldı fakat yine îmân etmediler ve başka belâlara düçar oldular.

6. Kıbtî kavminin ekinlerini, meyvelerini ve giydikleri elbiselerini, evlerinin tavanlarını yiyen çekirge sürülerinin istilâsına uğramaları mucizesi. Bu çekirgeler İsrailoğullarına hiç dokunmayıp, Firavun’un kavmi Kıbtîlere musallat olmuştur.  

7. Kumnel yâni bit ve ekin böceği denen haşeratın Musa aleyhisselamın mucizesi olarak Kıbtî kavmine musallat olması.

8. Kurbağa mucizesi. Kıbtî kavmi her belâya tutuldukça, belâ kaldırıldığında îmân edeceklerini söylemelerine rağmen, sözlerinden vazgeçmeleri üzerine üst üstüne belâya tutuldular. 

Kurbağaların istilâsına uğramaları da bu şiddetli belâlardan biridir. Kurbağalar, yiyeceklerine, içeceklerine düşer, kalırdı. 

Bir söz söylemek isteseler ağızlarını açarken birkaç küçük kurbağa ağızlarından mîdelerine girerdi. Geceleri üzerlerinde toplanan kurbağaların seslerinden uyuyamazlardı. 

Firavun, bu belâ kaldırıldığı taktirde, îmân edeceğini söylemesine rağmen, belâ kalkınca yine îmân etmedi.

9. Kan belâsı. Mısır’da bulunan bütün sular, Kıbtîlerin kaplarına doldurulurken kan hâlini alırdı. Böylece susuzluktan çâresiz kalmışlardı. İsrailoğullarına ise böyle bir şey olmazdı.

10. İsrailoğullarından biri öldürüldüğü vakit kimin öldürdüğü bilinemeyince, Musa aleyhisselamın duası ile dirilip, kendisini öldüreni haber vermiştir.

11. Musa aleyhisselam kavmiyle Tîh Çölüne geldiği zaman, kavminin yiyeceği kalmadığı için, Musa aleyhisselama gelerek çoluk-çocuğumuzla açlığa dayanamıyoruz, dediklerinde Musa aleyhisselam Allahü teâlâya dua etti. Kudret helvâsı ve bıldırcın kebabı indi. Her ne zaman isteseler önlerinde hazır olurdu.

12. Hazret-i Musa’nın duası ile kuraklıktan kavrulup kuruyan ekinler, otlaklar ve meyveler eski hâlini almıştır.  

13. Hazret-i Musa Tîh Sahrâsında bulunan İsrailoğullarının durumunu merak edince bir kurt gelip onların hâllerini haber vermiştir.  

14. Hazret-i Musa’nın duasıyla sarı dikenler altın olmuştur. Malı ve zenginliğiyle gururlanıp isyân etmesinden dolayı malı ve mülkü ile birlikte yere batırılan Kârun, bu mucize karşısında âciz kalıp, hased ederdi.  

15. Yolculukta hazret-i Musa’ya uzun mesâfeler kısalır, kısa zamanda çok uzak mesâfeleri katederdi.
        
Allah'ım AZZE VE CELLE, bizleri sıratı mustakime, KUR'AN yoluna, nimet verdiklerinin yoluna ilet. Gadaplandığın, öfkelendiğin ve dalalete düşen, sapıtanlarun yoluna değil. AMİİİN


Ahmet AYDIN.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,