Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 14:08

Eline Koluna Diline Sağlık

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 08-09-2022 13:51

Eline Koluna Diline Sağlık 

"Uygun adım, MARŞ!" denirdi askerde, okulda, talimde, terbiyede. Şimdi siyasette, "İki ileri bir geri, MARŞ!" deniyor. Ya da "Koşar adım, MARŞ!" deyip birden "DUUUUR!" deniyor. 
        
Yaşadığımız toplumda, ileri hamle edersin, dur denir, durursun, uyu denir, kalkarsın, otur, konuşursun, sus. Lâkin, çalışırsın, çabalarsın, yorulursun da bir Allah AZZE ve CELLE`nin kulu, "Otur, dinlen, çok yoruldun, bize hakkın geçiyor“ demez.
        
Bazen bir günün işini bir iki saatte, bazen iki günün işini bir günde, bazen de üç günün işini bir günde yaptırırlar da, "Eline koluna sağlık, Allah AZZE ve CELLE razı olsun senden" demezler.   

Onun için ne yaparsan yap, yaptığını balık için değil, "Hâlık bilsin kıymetini" diyerek yapmalı. Zaten Allah AZZE ve CELLE, 
  
-"Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım" demiyor mu. İbadet ben Allah AZZE ve CELLE'ye inandım diyenin gün içinde  yaptığı, yapacak olduğu her şeyi kapsar. İbadet kulluktur, kul olmaktır. 
        
Günün koşuşturmacasından sonra gerçekten yorulmuştum o gün. Başım da ağrıdığı için elimi alnıma götürdüm. Karşı koltukta oturan şahıs,
  
-"Başınız mı ağrıyor" dedi. 
-"Evet" dedim. Başımı sağ elinin içiyle kavrayıp başladı şifa âyetlerini okumaya arapçasını. Okuduklarını anlıyordum müteşabih ayetler olmadığından. 
Mealen, 
Bismillahirrahmanirrahim
“Biz, Kur’ân’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, mü’minler için şifâ ve rahmettir…” (el-İsrâ, 82)

“Hastalandığım zaman bana şifâ veren O’dur.” (eş-Şuarâ, 80). 

“…De ki: O, (Kur’ân) inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifâdır…” (Fussılet, 44). 

“…Onların (arıların) karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifâ vardır…” (en-Nahl, 69). 

“…Gönüllerdeki dertlere şifâdır...” (Yûnus, 57). 

“Allah, mümin bir topluluğun kalplerine şifa versin/gönüllerini ferahlatsın!                             (et-Tevbe, 14)
Sadekallahül Azîm
        
Mırıldanarak okuduğu şeyin Ku'an-dan ayetler olduğunu anladım. Şifa ayetlerini okurken mutlak şifa olacağına inandım. İçime öyle bir his geldi. 

Okuması bitince sağ elimin baş parmağı ile işaret parmağı arasındaki bölgeye iki parmağıyla öyle bir basınç yapıp, öyle bir ovdu ki, orada bulunan bezeyi adeta eritti. 

Uyguladığı basıncın acısından konuşamadım bile, bir şey de söyleyemedim. Bir kaç dakika sonra elimi bıraktı gülümseyerek,
  
-"Geçmiş olsun" dedi. Ne ağrı kaldı ne de sızı. 
  
-"Teşekkür ederim, 
Allah AZZE VE CELLE senden razı olsun" dedim. Günün yorgunluğunu unuttum başımın ağrısının gitmesiyle.
        
Masaj ile ilgili bilgi araştırması yaptığımda karşıma Refleksoloji kelimesi çıktı. 
        
"Destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılan refleksoloji masajı halk arasında ayak masajı olarak bilinse de vücudun farklı bölgelerinde de uygulanmaktadır.   

Belli noktalara basınç uygulayarak sinirleri uyarmayı sağlayan refleksoloji teröpatik bir yöntem olduğu için kişilerin rahatlamasını sağlamaktadır.   

Kan akışını artıran ve merkezi sinir sistemini güçlendiren yöntem günümüzde hem pek çok hastalığın tedavisine ek olarak hem de cerrahi operasyonların ardından uygulanmaktadır". Alıntı bilgi
        
Maalesef bizler bu kadar basit ama etkili yöntemleri hakkında yeteri kadar bilmiyoruz. Bilmeli ve bilinçli olarak uygulamalıyız diye düşünüyoruz diyoruz.  


Ahmet AYDIN

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,