Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 16:42

BÜYÜK TEHLİKE DEİZM

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 15-11-2022 10:06

BÜYÜK TEHLİKE DEİZM

Deizm veya yaradancılık, din, peygamber veya vahiy aracı olmaksızın bireyin akıl ve gözlem yoluyla Tanrı'ya olan inancını esas alan bir felsefi görüştür. 

Yaradan’a inanmakla birlikte, belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen görüş, bir nevi Yaradan evreni yarattıktan sonra onu kendisi işlemesi için kendi başına bıraktığı inancı, kısaca peygamberlerin işlevine inanmamaktır.
     
Günümüzde DEİZM gençler arasında oldukça fazladır ve önlem alınmaz ise bu fazlalık iyice artacaktır. Bunun sebepleri kendini dindar olarak nitelendiren toplum önündeki örnek bireylerin, yaşam tarzlarıyla, haram ve helal kavramlarınım tam bir tezat içerisinde olmasıdır. 

Altın mikrofonlardan fakirlik söylemlerinde bulunu Sudilerin lüks ve şatafat içinde yaşaması. Zinanın haram olduğu için taşlanarak öldürülen aşıkların memleketi İran’da yöneticilerin ev partileri düzenlemesi. 

Kadını üçüncü sınıf insanmış gibi göste/ren Arap ülkelerinde kadın hareketlerinin artarak siyasi diktayı devirme eylemleri gibi birçok etken gençlerde sorgulama gereği hissettirdiğinden deizme yönelmeler artmış. 

İki yıl önce siyasilerinde dinin kendini güncellemesi lazım söylemleri de bu artışı tetiklemiş. Görsel ve yazılı basın ve kitaplarda yüce dinimiz İslam’a fobi karalama kampanyaları neticesinde birçok şeyde, doğrudan ve dolaylı İslam düşmanlığı neticesinde yapılan propagandalarda deizmin yayılmasında etkili olmuş ve oluyor.
       
Deylemi’nin İbn Ömer’den nakline göre Peygamberimiz (asm) şöyle buyurmuştur:. 

“Bana Cibril geldi ve “Ya Muhammed! Sen olmasaydın cennet yaratılmazdı, sen olmasaydın cehennem yaratılmazdı” dedi." (Keşfül hafa.c.1.s.45.hn.91). 

Taberani, Hakim, Ebu Nuaym, Beyhaki ve İbn Asakir’in Hz. Ömer (ra)den rivayet ettiklerine göre Peygamberimiz (asm) şöyle buyurmuştur:. 

“Âdem işlediği günahı işlediğinde başını semaya kaldırdı ve “(Allah’ım) Muhammed hakkı için beni bağışlamanı istiyorum” dedi.   

Allah ona “Muhammed kimdir?” diye vahiyle sordu. Adem “Beni yarattığın zaman başımı arşına kaldırdığımda orada “Allah’dan başka ilah yoktur, Muhammed onun resulüdür” yazılı olduğunu gördüm.   

Bundan bildim ki, senin katında İsmini ismin ile beraber yazdığın bu zattan daha şerefi yüce kimse yoktur.” dedi. 

Allah ona “Ey Adem! O senin zürriyetinden gelecek peygamberlerin sonuncusudur. Eğer o olmasaydı seni yaratmazdım” buyurdu.” (Ed-Dürrül Mensur.c.1.s.142)

Yine benzer bir rivayeti Hakim Müstedrek’in de “isnadı sahihdir” kaydıyla İbn Abbas’dan (ra) rivayet etmiştir. (Müstedrek. c.2.s.671)

Bu hadisten de anlaşılacağı üzere, cennetin üçte ikisini Peygamberimizin ümmeti dolduracaktır. Bu yönüyle O (asm) peygamberler arasında müstesna bir şahsiyettir.   

Muhakkak ki, bütün peygamberler ilahi hikmetleri insanlık âlemine öğretmişlerdir, ama onun tebliğ ve talimi bütün peygamberlerin hizmetinden büyük ve geniş olmuştur. Bu yüzden de o “Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım” hitabına mazhar olmuştur.

“Şüphesiz ki Allâh ve melekleri, Peygamber’e (çokça) salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na salevât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin!” (el-Ahzâb, 56) 

“…Rasûl size ne verdiyse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan da kaçının ve Allâh’tan korkun! Çünkü Allâh’ın azâbı şiddetlidir.” (el-Haşr, 7)   
     
Dinsiz peygamber, Peygamber siz din anlayışı olmaz. Her ferdin kendine çeki düzen vermesi gerekmektedir, anne ve babalar çocuklarınız deizme kayıp gitmesin, onlara hakkı ve hakikatı öğretin. 

Allah’a ısmarladık, hoşça kalın

Aydın Benli

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER