Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 12:11
1 Advert

KALABALIKLAŞMANIZI DİLERİM

Yudum MİNGAN
Yudum MİNGAN
Giriş Tarihi : 10-10-2022 13:04

KALABALIKLAŞMANIZI DİLERİM

 

Kimsesizliğin kaybolduğu yerde kalabalıklaşır insan. Kimsesizliğine sığınmaya başladığı anda yetebilme arzusu kişinin kendisinde baş gösterir. Kendine yetebildiği her an bir sonraki adıma olan merakı kalabalıklaştırır. Zor geleceğini bildiği halde korkmaz. Kendisindeki güç ruhunu alevlendirir.

Kimse çaresizliğinin arkasına saklanmamalı! Saklanmasın ki kalabalıklaşabilsin, kendine yetebilmeyi öğrenebilsin. Bir çoğumuz kişisel gelişim kitabı okumuşuzdur. Genellikle kişisel gelişim kitapları antidepresan etkisi yaratır. Çünkü birey içinde olmadığına kendisini inandırmaya çalıştıklarını kitaplarda arar. Korkutucu bir süreçtir.

Yetişkin bir insan beyni; 1400 gramdan oluşur. Bunun 1 litresi su, 160 gramı yağ, 110 gramı protein, 15 gramı şeker, 10 gramı ise tuzdur. Beynin oluşumu bizlere şunu gösteriyor. İnsanın dünya üzerinde en fazla suya ihtiyacı olduğu, en az ise tuz ve şekere ihtiyaç duyması gerektiğidir. Aslına bakılırsa bu bilgiden yola çıkılarak insanların beyninin taleplerine uymasının önem taşıdığını vurgulayabiliriz. Yine beynimizde kas bulunmaz. Nöronların uyumunun beyni yönlendirdiği apaçık bir şekilde ortadadır.

Beyin bu denli sistematik bir varlık iken beyne yapılan haksızlık oldukça üzücü bir boyuttadır. Bizler aradığımız her şeyi bünyemizde barındırmaktayız. Kişisel gelişim kitapları bu noktada etkilidir. Çünkü kişiye kendi aydınlanmasını yaşatır. En net örneği ise okurken dikkat etmemiz gereken noktaları net bir şekilde veren kitabı bitirdiğimizde, biz kitaplığa kitabı kaldırdıktan sonra “Bize etkisi var mı?” diye bakmalıyız. Yoksa zaman kaybettiğimizle kalacağız. En ürkütücü hali ise almamız gerekeni, almak istemediğimizde başlar. İlaç misali böbreklere bıraktığı hasar ile kalır. Oldukça üzücü bir süreçtir. Bilgiyi, tecrübe harmanlamak gerekir. Böylece daha tutarlı hatta sağlıklı olacaktır.

Ülkemiz Batı’dan alması gereken birçok şey varken almaması gerekeni almayı çok seviyor. Tabir-i caiz ise gerek gıda gerekse giyime gösterdiği özeni, bilim, sanat ve kültüre göstermiyor. Birey önceliğini eğitime ayırmalı! Böylece daha aydın olabilsin. Aydınlanabilsin ki aydınlatabilsin. Silsile misali birbirini üretecektir. Bir kere başladı mı üretmeye, imkânsızlık sözlüğünden silinecek. Belki yoracak ama onun için muhteşem bir hayal olmayı sürdürecek. Bugün beyninizi dinleyin. Hayaliniz gerçek olsun. Bugün üreterek başarın ve kalabalıklaşın. Bilirsiniz başarısızlık, yalnızlıktır. Ama başarı kalabalıktır. Kalabalıklaşmanızı dilerim.

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR