Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 04:18
1 Advert

20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM!

Esma Müjgan Çelikkol
Esma Müjgan Çelikkol
Giriş Tarihi : 04-01-2023 13:57

20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM!
Yıl boyunca TÜİK tarafından %80-90 larda açıklanan enflasyon, yıl sonunda; fiatlar artmaya devam ettiği halde amaçlı şekilde % 64,27 ye düşürüldü. Çünkü yılsonu enflasyon oranına göre memur ve emekliye verilecek maaş artışı belirleniyor. Diğer taraftan ise gerçeğe oldukça uygun belirlenen  % 122,93  Yeniden Değerleme Oranında vergiler toplanmaya devam ediliyor.

Alacağına Şahin, vereceğine Karga olan iktidar emekliye %25 zammı müjde olarak duyurdu. Yani emeklilere açlık sınırının yarısı kadar maaşları ile yaşasınlar dedi.
Ama maymun gözünü açtı! Bu artışın müjde olmadığını çok iyi bilen emekli tepkisini demokratik yollarla gösterecektir. Emekli ailelerinin sayısı ülke nüfusunun neredeyse üçte biridir. Bu ise çok büyük bir güçtür.

EMEKLİLER BU FAKİRLİĞE BİRDENBİRE, BİR- İKİ YIL İÇİNDE DÜŞMEDİLER!  Ceplerinden para çalınmaya tam 20 yıldır devam ediliyor.
20 yıl önce en düşük emekli aylığı asgari ücretin 1,5 katı kadar iken;  her yıl yapılıyor gibi gösterilen sahte maaş artış senaryoları ile asgari ücretin üçte biri kadar maaş alır hale getirildiler.  
Yani 20 yılın sonunda emeklinin gelirinden bir asgari ücretten fazla eksilme oldu. 
Adaletsiz bir ortamda emekliler adaletsizlikten payını fazlasıyla aldılar. Emekliler günümüzde asgari ücretin ve açlık sınırının üçte biri bile olmayan gelirleri ile ölmemek için çareler arıyor, dayanılmaz bir yaşam savaşı veriyorlar.
Bu adaletsizlik asla kabul edilemez!  

BU SÖYLEM YANLIŞTIR!
“En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun” söylemleri de tamamen yanlıştır, emeklinin uğradığı haksızlığı bilmemektir, günü kurtarma çabasıdır.  Emeklinin mevcut gelirine bir asgari ücret eklenip, üstüne enflasyon ve refah payları da katılmalı, emeklinin geliri yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmalıdır. Bunun dışında göstermelik yapılacak yüzdeli artışlar emekliyi kandırmacadır. Emekli kendisine dayatılan bu acı reçeteyi yırtıp atacak, adaletin işlediği ortamda, yasal yollarla ve demokratik yöntemlerle mutlaka hakkını alacaktır. 

İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ.
ESMA MÜJGAN ÇELİKKOL    
TÜRBEP GN.BŞK. YRD.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!