Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 04:38
1 Advert

Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla

Savaş  YILMAZ
Savaş YILMAZ
Giriş Tarihi : 10-01-2023 13:15

Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla


Yadırgamalar, arkanızdan atıp tutmalar ve önyargılarla dolu bir hayat vardır her insanın karşısında. Kimi bu önyargıları değerlendirip daha güçlü olur, kimisi de bu önyargılardan etkilenir ve hayatında olumsuzluklarla karşılaşır.   


Bazen her şey üst üste gelip canımızı sıkıyor olabilir ve bazen de hiç olmadık şeyleri dağ gibi büyüten insanlar, bunu size mâl edip herkesin gözünde kötü olmanızı istiyor olabilirler.   

Lakin bu sizin kendinizi paralamanıza neden olmasın, bu küçük şeyler sineğin bir bardak çaya düşmesi gibidir, bardağı boşaltırsınız ve yeni bir çay koyarsanız, bu kadar basit.
        
Kimseyi mumla aramayın, bırakın onlar sizin aydınlığınıza gelsinler, gelmek istemeyen de kendi bilir efendim, kimseye muhtaç değilim demelisiniz.   


İnsanlar sizi yargılarlar, sizi tenkit ederler, sizin söylemediklerinizi siz söylemişsiniz gibi anlatırlar ve sizin kötülüğünüzü istiyor olabilirler ama kesinlikle sizin üzerinizde hakimiyet kurmalarına izin vermeyin ve şunu düşünmelisiniz; gerçekten bunlar beni kıskanıyor veya cidden onların gözündeki değerim fazla ve bu yüzden sürekli beni eleştiriyor, sürekli beni çekiştiriyorlar demelisiniz.   

Muhakkak haklı eleştiriler olabilir ama bu eleştiriler önyargıya dönüşünce orda aslında iyilik değil kötülük yapmak istediklerini anlarsınız.   

Çamur atıp kaçanlar olacaktır, çamur atıp gelip yüzünüze gülümseyenler de olacaktır, hatta ve hatta çamur atıp ama sen bunu hak ediyorsun diyenler de olacaktır, desinler bakalım ne derlerse desinler, kul bir plan yapar, Allah o planları görür ve kulun duası sadece Rabbine oldukça eninde sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır, hem siz davranışlarınızla bunun öyle olmadığını belli edeceksiniz, hem de onlar bir gün vicdan azabından yüreklerinin kavrulacağını hissedecekler.   

Varsın hissetmeseler de olur, siz bildiğinizden şaşmayın, unutmayın ki dostlarım yükselenler ve azimle hareket edenlere hep köstek olanlar çıkacaktır ama bu vazgeçmenize sebep olmamalıdır, tam tersine daha istekli ve daha özverili işler yapmaya sizi teşvik etmelidir.
        
İşte önyargılar da böyledir, siz durumu açıklamaya çalışırsınız ve kendinizi ifade etmek istersiniz ama bir türlü karşıdaki sizi dinlemez. Karşıdaki insanlar size hem bedenini, hem vicdanını ve hem de kalplerini kapatırlar veya sizi sevmediklerinden duymak istemezler.   

Evet, zor bir durum kişilere niyetinizi anlatamamak ve susup öylece kalmak, bunun için yapılacak tek bir şey vardır, yılmamak. Hz. Muhammed (sav), önyargıları yıkmasaydı İslamiyet bu kadar yayılır mıydı, tabii ki yayılmazdı.   

Hepimiz farklı fıtratlarda insanlarız, kimimiz çok iradeli durur her olayda, kimimiz ise en küçük olayda bile yıpranır ve özellikle duygusal insanlarda bu durum daha fazladır.   

Bekleyeceğiz, göreceğiz, gerektiğinde konuşacağız ve davranışlarımıza yansıtacağız önyargıları dağıtmak için, bunu onlar için değil, kendimiz için yapacağız çünkü öyle biri değiliz zaten. 
        
Bu hayatta kendiniz olun, kendi olmayan insanlar başkalarının arkasına takılıp kalır. Kendini geliştiremeyenler hep başkalarına kusur bulur, kusur bulmak için ellerinden geleni yaparlar.   

Biz bunlara takılıp kalmayacağız dostlarım, bizim yapacağımız daha güzel şeyler olması lazım, o güzel iki kulağımızı kapatacağız gerekirse, kendi hedeflerimize odaklanacağız.

Yazımı okuma nezaketini gösterdiğiniz için tüm sevgili okuyuculara teşekkür ederim. Hep mutlu ve huzurlu kalmanız dileğiyle, sevgiler ve saygılar...

Savaş  Yılmaz

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ