Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 14:23
1 Advert

TERÖR

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 26-11-2022 16:09

TERÖR

 

Terör bir insanlık suçudur, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet, yaş, meslek ayırt etmeden insanları kaos, korku ve paniğe sürükler. Muhasır medeniyetlerin taşeron eliyle yaptırdıkları hain bir eylem biçimidir. Bulunduğumuz coğrafya ve konum itibari ile haçlı savaşları terör savaşlarına dönüşmüştür. Kitaplarımda da bu terör konusunu hikaye olarak sıklıkla işlerim, okurlarım bilirler, terörün tek amacı ve tek hedefi vardır, korku ile kaos çıkarmak. Yabancı istihbarat birimlerinin toplum içerisindeki bazı dinamikleri harekete geçirmesi ve bu dinamiklere para, silah ve eğitim desteği vermeleriyle terör grupları oluşur. Sonuç masum ve günahsız insanların ölmesidir. İnsanların ırkı, dili, dini ne olursa olsun acısı ve gözyaşı değişmez gözyaşlarının rengi aynıdır.

       Ruanda soykırımını hatırlayın, dili, rengi, ırkı aynı olan bir toplumu 1994 yılında Tutsi ve Hutu olarak kutuplaştırıp 800.000 bin insanın katledilmesi ile sonuçlanmıştır. Sorumlusu Fransa olmasına rağmen 800.000 bin insan ölmüş ve Fransa’ya hesap sorulamamıştır. Olan masumlara olmuştur. Aynı şekilde açıktan ABD ve Avrupa ülkeleri PYD ve YPG örgütlerini lojistik, eğitim ve silah desteği vererek insanlığın başına bela etmişlerdir. Bunun son örneği İstiklal caddesindeki hain bombalı eylem olmuştur. Olayın faili caninin kameralara elinde bir gülle verdiği mesaj çok manidardır.

 Terörizm,kökünü Latince ‘terrere’ sözcüğünden alan Terör deyimi ‘korkudan sarsıntı geçirme’ veya ‘korkudan dehşete düşmeye sebep olma’ anlamlarına gelmektedir. Amaç korku algısını yöneterek huzursuzluk çıkararak istikrarı bozmaktır. Önce ekonomi çöker sonra huzur ve istikrar bozulur yerini kaos ve kargaşa alır. Terör sorunu ile uğraşan ülkeler ekonomik olarak gelişemez, büyüyemez kendi sorunları ile uğraşmaktan diğer ülkelerde ne olup bitiyor ilgilenemez ve küçülürler. Sonrası Suriye, Irak ve coğrafyamızda ki diğer ülkelerde olduğu gibi parçalanmalara neden olur. Can güvenliği olmayan bir toplum göç etmeye zorlanır, göç yollarında kaybolan çocuklar ve kadınlar organ mafyalarının, beyaz kadın ticareti yapan mafyaların gelir kapısı olur. Silah tüccarları kazanır, devletler yeni silahlarını mazlumların üstünde çalışıp çalışmadıklarını denerler. Yer altı ve yer üstü zenginliklerini terörü finanse eden ülkeler sömürür.

      Sonuç kandırılmış bir avuç insan ve bu insanların döktükleri kan ve gözyaşı olarak topluma kara bir leke olarak sürülür. Yabancı istihbaratlar kutuplaştırma konusunda çok iyi oldukları için her farklılığı kullanır. Mezhepten, ırktan, ten renginden yakalar ve şeytanın verdiği vesvese gibi vesvese verir, para verir, silah verir.Thomas Edward Lawrence bu ismi hatırladınız mı? (16 Ağustos 1888 - 19 Mayıs 1935), takma adı ile Arabistanlı Lawrence veya kendini Araplara tanıttığı ismi ile John HumeRoss, İngiliz ordu subayı, arkeolog, diplomat ve yazar. Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı düzenlenen Arap Ayaklanması'nın (1916-1918) başarılı olmasındaki en mühim figür olması ile tanındı. Aynı zamanda, İngilizlerin zaferi ile sonuçlanmış Suriye-Filistin Cephesi'nde de (1915-1918) etkili bir isim olmuştur. Seçkin Hizmet Rütbesi sahibi olan Lawrence, elde ettiği başarılar sebebi ile Britanya Hükûmeti tarafından En Saygıdeğer Askerî Bath Nişanı ile ödüllendirildi. Çok iyi Arapça konuşuyor, İslam dinini çok iyi biliyordu ve her gece teheccüt namazına kalkıp namaz kılıyordu. Çok iyi Kuran okuyordu. Müslüman değildi ve görevi gereği kendini bile kandırmış ve hayatını göreve adamıştı. Bu şeytan Lawrence gibi deneyimli ve eğitimli binlerce düşman sahada kaos ve kargaşa çıkarmak için çalışıyor.

“Öyle puslu hava ki şeytan bile Müslüman mintanı giyiyor”. Kazım Karabekir Paşanın da dediği gibi. Müslüman her daim uyanık olması lazım, yüce Allah düşmanlarımızın şerrinden bizleri muhafaza etsin, dirliğimizi ve birliğimiz bozmalarına fırsat vermesin. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER