Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 04:21
1 Advert

ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 10-11-2022 09:36

ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT 

Ankara,  Haymana’da son zamanlarda yeni tesis ve mekânların açılmasıyla kültür ve sanat konusuna önem verdi. 

Konferans salonlarında, artık tiyatrolar ve söyleşiler eksik olmuyor. Bu konu beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Haymana Belediyesinin ve Kaymakamlığın organize ettiği güzel etkinlikler Haymanamıza güzellikler katıyor. 

Önce çocuk tiyatroları, sonra konserler ve kişisel gelişim konferansları sanat konusunda Haymana’yı bir level daha yukarı çıkardı. 

Televizyon programları ile de tanıtım medya etkin kullanılarak Haymana ilçeler arasında hak ettiği konuma geliyor. Emeği geçenlere şükranlarımı iletiyorum. Kültürel ve sanatsal yenilikler Türkiye genelinde desteklenmeli ve artmalı diye düşünüyorum.
     
Toplumlar yeni gelişmelere, değişim ve dönüşümlere açık, dinamik yapılardır. Belli bir zaman dilimi içinde ve farklı mekânlarda ortaya konan her türlü kültür ve sanat eseri, onu üreten sanatçının içinde yaşadığı toplumun tarihinden, sosyal ve kültürel hayatından derin izler taşır ve toplumda meydana gelen bütün değişim, dönüşüm ve oluşumları, yaşanan bütün olayları bir ayna gibi yansıtır. 

Haymana’da Belediye bünyesinde bir tiyatro ekibi kurulsa hem Haymana’da hem de Türkiye genelinde gösteriler sergilese iyi olmaz mı? Haymana'mız da eskiden sinema salonu vardı tekrar bir salon açılsa iyi olmaz mı?  Haymana caddelerinde reklam asmak için reklam panolarımız yok uygun alanlara reklam panoları yapılsa bu etkinlikler bu panolarda duyurulsa güzel olmaz mı?
     
Okur ile yazarları buluştursak, söyleşiler yapılsa, okurlar yazardan imzalı maliyetine kitaplar alsa güzel olmaz mı? 

Kitap okuma kampanyaları düzenlense büyükten küçüğe, roman hikâyeler okunsa bunlarda ödül ile teşvik edilse güzel olmaz mı? 

Edebiyat festivali düzenlense belirlenen roman dalında kitaplar yarışsa kazanan kitaba ödül verilse güzel olmaz mı? 

Resim, Fotoğraf, Roman, şiir dallarında yarışmalar düzenlense güzel olmaz mı?

Düzenli kitap okuyan kişilerin beyinlerindeki bağlantılar güçlenmektedir.

Düzenli bir şekilde kitap okumak kişinin empati yeteneğinin artmasını sağlamaktadır.

Düzenli kitap okuyan kişiler daha fazla kelime kullanırlar çünkü kelime dağarcıkları gelişir.

Düzenli kitap okuyan kişilerin stresleri azalır ve rahatlarlar.

Düzenli kitap okuyan kişiler geceleri daha rahat ve dingin uyurlar.

Düzenli bir şekilde kitap okumak depresyon belirtilerinin azalmasına destek verdiği gibi zamanla depresyonla baş etmeyi de sağlar.

Düzenli kitap okumak kronik yorgunluk ve strese karşı zihni korur ve rahatlatır.

Düzenli kitap okuyan kişiler daha çeşitli kelimeler kullanır ve konuşmaları akıcı hale gelir.

Düzenli kitap okumanın en önemli yararlarından biri unutkanlık sorununu ortadan kaldırmasıdır.

Gece uyku sorunu olan kişiler düzenli kitap okuyarak bundan kurtulabilirler. Gece daha rahat ve hızlı uykuya dalarlar.

Düzenli kitap okuyan kişiler çocukları için de doğru bir örnek oluşturur.

Özgüveni güçlendiren düzenli kitap okumak aynı zamanda zekâyı da geliştirmektedir.

Düzenli kitap okuyan kişiler hazır cevap ve pratik zekâlı olurlar.

 Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez, Haymana’ya kültür ve sanat konusunda büyük bir değişimin geldiği aşikâr ve göz ardı edilemez. 

Kültür ve sanata verilen değer sadece Haymana’da değil bütün Türkiye’de arması gerekir. Emeği geçen herkese teşekkürler, her şey Haymana için. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

Aydın Benli

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER