Fısıltı HABERLERİ
HV
24 NİSAN Çarşamba 20:25

SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 05-09-2022 15:27

SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR! 

Türk halkı olarak ülkemizin her kurumuna güven duygumuzu yitirdik. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü “Sağlıklı beslenmek için nelere dikkat edilmelidir” sorusunun cevabını sayfalarında anlatmaktadırlar. “Yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine göre günde 3 ana öğün ve öğünlerde çeşitli besinler tüketilmelidir.” der. 

Açız, Aç!

- Simit  5 lira!  6 Yaşında çocuğumuz zam geldiği için “ Açma” sı ile vedalaşan video çekiyor. Yaz gününde domates alamayan vatandaşlarımız meyve, et, süt, yumurtayı unuttular. TÜİK  Temmuz 2022 yıllık Gıda Enflasyonu % 94,65,  tüketici fiyat enflasyonu TÜFE % 79,60, Yİ-ÜFE %144,61 olarak belirlemişken, ENAG ise Temmuz 2022 yıllık TÜFE yi %176,04, yıl başından buyana  ise % 80,35  olarak açıkladı. Bilindiği gibi  TÜİK değerleri sabit gelirlilerin gelirinde baz alınan kaynak olması nedeniyle cebimizden para çalınmasına esas teşkil etmektedir. Gerçeklerden uzak belirlenen enflasyon rakamları ile bile G-20 ülkeleri arasında 1. Sıraya oturmamıza yetti. Gerçeklerden uzak dedim çünkü simitte olduğu gibi her şeyin fiyatı 5 kat artmıştır. İnsanlarımız bu şatlarda nasıl sağlıklı beslensinler?

Emeklinin maaşı 3500 lira!

- KPSS; ÖSYM; ÜDS;… sınavlarında yolsuzluk yapıldığı, soruların satıldığı defalarca basın ve medyada yer aldı. Yine aynı şeyler yaşanıyor,

- Din adamları gemi azıya aldılar, zamları da Allah yapıyor zaten, silahlı cemaat mensupları ülkede kol geziyor,

- Uyuşturucu bataklığı, kara para aklama, kolay zengin olma yolları arayışı, aileleri, gençleri, makam-mevki sahiplerini , siyasileri, emniyet mensuplarını …. Say sayabildiğin kadar bataklığa sürüklemiştir. Haber ve yorum programlarını izlemek dehşete düşmek için yeterlidir.

- Ülkemin mal varlıkları birer birer satıldı. Ne oldu bizim verimli topraklarımıza da Venezuelada tarım yapmak üzere toprak kiralıyoruz? Dehşete düşmemek elde değildir. 

- Türkiye hizmet sektörü cenneti oldu. İnsalarımız AVM lerde, turistik tesislerde vs…. hep sadece hizmet üretiyor. Bilinçli olarak tarım ve sanayi üretiminden geri bırakıldık.

- Elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz, Toprak, dağ, dere, orman, hava, su derken insanlarımızın da değerini bilmiyoruz. Beyin Göçünün en istenilmeyen halini yaşıyor ve seyirci oluyoruz. Ülkemizde Suriyeli, Iraklı, Afgan mülteci işgaline seyirci oluyoruz. 

- Memleketin parasının alım gücünü yerlerde süründüren, enflasyonu % 176 ya çıkaran, dış borç sarmalında kımıldayamayan; memur, işçi, emekli, dul yetim, engellisini açlığa mahkum eden; kapı kapı borç para bulmak için dolaşan bir yönetimin idare ettiği bir ülkem olması beni çok üzüyor, hemde bu ülkeyi atalarımızla birlikte ATATÜRK’ ün canları pahasına ne emeklerle kurmuş oldukları göz önüne alınırsa üzüntüm kat kat artıyor.

- Bu ne SABIR! Ne sabırlı milletiz! Din aracılığı ile SABIR ve ŞÜKÜR  telkin ediliyor! Demokratik yollarla bizi batıran bu yönetimden kurtulmak için çaba sarfedilirken araya nifak sokmak isteyenlere PES DOĞRUSU demekten kendimi alamıyorum. Güvenmek çok önemlidir, güven yoksa birliktelik olamaz. Bu yönetime her yönden güvenimiz kaybolmuştur, artık birlikte olamayız, bu kamburu sırtımızdan atmak boynumuzun borcudur.

 Acil çözüm bulunmalıdır, insanlarımız ölüyor, bunun daha ötesi yok!

Esma Müjgan Çelikkol

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI