Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 13:35

ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR…

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 07-02-2023 11:53

ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR…

       Üslup bir insanın kimliğidir, kimliği güzel olanın, kalbi de güzeldir. Bir insanı tanımak zordur, bazen aylarımızı yıllarımızı veririz, bazen de gerçek niyetlerini saklamak için yüzlerine ve kalplerine taktıkları maske sebebiyle, onları tanımakta zorlanır ve çok sonradan gerçek yüzlerine şahit oluruz ama iş işten geçmiş, olan olmuştur artık. 
    Bir kişinin karakterini tahlil etmenin çeşitli yolları vardır; ağzından çıkan sözcüklere, davranışlarına, insanlara ve diğer canlılara yaklaşımına bakmak yeterlidir, yani anlayacağınız, bir insanın nasıl olduğunu çözmek için üslubuna bakmak yeterlidir.
      Çevremize baktığımızda, çoğu insanın birbirinden üslup konusunda şikayetçi olduğu ama çoğunun da üslubunun bozuk olduğunu görmekteyiz.    
    Herkes bu durumdan yakınır ama kimse de üslubumuzu düzeltelim demez ve demiyor, böyle olunca da topluma yayılıyor, bu üslupsuzluk da toplumu etkisi altına alıp, yeni varoş bir düzen kurulmasına neden oluyor. 
    Yıllarca devam edecek bu üslupsuzluk yüzünden, gelecek nesiller de kalben ve ruhen çürümeye yüz tutar çünkü her cümlesinde argo ve küfürlü sözlerin olduğu bir nesil de kimseyle iletişim kuramaz.
     Üslup, kalpten gelen sestir! Kalbi güzel insanlara baktığımızda, konuştuklarına dikkat eder ve karşısındakileri davranışlarıyla rahatsız etmemeye özen gösterirler. 
    İyi biri olmak için güzel kalpli olmaya gerek vardır, altını çamura batırsanız da suya tuttuğunuzda altın değerinden hiçbir şey kaybetmez, işte insan da böyledir. 
    Tabii ki üslubu güzel olup da kalbi kötü olanlar vardır ama bunlar eninde sonunda gerçek yüzlerini ortaya çıkarırlar, gerçek niyet için bu gibi insanların çelişkilerine bakmak ve zamana bırakmak yeterlidir.
    Yağmurun geldiğini nasıl ki kara bulutların toplanmasından anlıyorsak, insanların da iyi veya kötü olduğunu sözlerinden ve hareketlerinden anlarız. 
    Okul, kahve sohbetleri, çevresel faktörler ve özellikle sosyal medyanın görgüsüzlük furyasını yüceltmesi nedeniyle, kişilerin karakteri ve kullandığı sözcükler, ahlaki eğilimlerinin kötü yöne doğru evrilmesine neden olur. 
    İşte bu unsurlar, gözle görülür ve kulakla duyulur şekilde ortaya çıkar. Bu durum sadece sözlerde kalmaz, davranışlarını da yansır çünkü insanlara ve gelecek nesillere sürekli empoze edilmek istenen yeni bir yaşam biçimi ortaya çıkarmak hedeftir bazılarınca. 
    Onun içindir ki üslup, kalbin aynasıdır ve çocuklarınıza, iyi bir kalbe sahip olmak için üslubun önemini anlatın. 
    Kalbiniz ne kadar iyi olursa olsun, üslubunuz kötüyse şayet, kimse sizin iyi bir insan olduğunuzu inanmaz. 

Savaş Yılmaz

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla