Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 12:53

Kördüğüm Gibi Sevmek

Yusuf Alper EVCİL ( YAZAR )
Yusuf Alper EVCİL ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 04-01-2023 14:01

Kördüğüm Gibi Sevmek

Sevmelerin en güzeline örnek ararken kaynağına bakmayı unutuyoruz genellikle. Dünyayı yaratan, bunca güzelliklerle donatan yaratıcımızın sevmeyi bizlere nasıl öğrettiğini görmezden geliyoruz.

Sevmenin asıl kaynağı olan Allah en sevdiği Muhammed’e sevmeyi nasıl öğretmiş. Bir kıssa ya denk geldim bunu araştırırken. Şiirlere konu olmuş birçok paylaşımda yerini almış bir rivayete göre Sevmeyi yaratanın en sevdiği kulu, eşini nasıl seviyormuş bir bakalım.

Aynen hikâyeyi alıntılamak istiyorum.

“- Hz.Aişe, Peygamberimiz (a.s.m.) ile yeni evlenmişti.Eşinin kendisini sevip sevmediğini merak etmekteydi. Ya da kendisini ne kadar ve nasıl sevdiğini. Aişe bu düşüncesini Peygamberle (a.s.m.) konuşmadan edemedi. – “Ey ALLAH`ınResulu,beni seviyor musun? – “Evet, ya Aişe tabi seviyorum!”
- Hz.Aisedahasını da merak ediyordu. Acaba nasıl seviyordu? Hemen sordu. – “Beni nasıl seviyorsun?” Peygamberimiz (s.a.v) sevgi şeklini tanımladı eşine: – “Kördüğüm gibi.”
- Bu cevap Hz. Aişe’yi çok sevindirdi.Çünkü kördüğüm açılmazdı. Açılmayan, bitmeyen sırlı bir sevgi demekti.
- Alacağı cevap onu cok mutlu ettiği için, Hz Aişe sık sık sorardı: – “Ey ALLAH’ın Resulü, kördüğüm ne âlemde?” Peygamberimiz(s.a.v), Hz.Aişe’yi memnun eden cevabı verdi her defasında: – ” ilk günkü gibi. ”

Kördüğüm gibi sevmek… Çözülmeyen, çözülmesi imkansız olan bir bağ ile sevmek. Sevmenin en güzel tanımı bu olmalı sanırım. Sadece bir insanı böyle sevmekten bahsetmiyorum tabi ki. Eşimizi, işimizi, çocuklarımızı kısacası yaşamı böyle sevmek gerek.

Çünkü insan sevdiği şeyler için mücadele eder. Sevdiği kavramlar için yaşar.  Köklerini en sevdiği toprakta derinleştirir ve orada filizlenir.

Ne kadar güçlü bir duygu ile bağlanırsa o kadar güzel olur yaşadıkları. Kördüğüm ile bağlanırsa artık ezası, cefası da güzel gelmeye başlar. Sevmek kör olmak gibidir. Kusurlara kör olmak…

Bir başkası yapsa yedi köyü yakacak kadar sinirleneceğin bir olaya, tebessüm ile geçip gitmek demektir.  Gönül sevdiği zaman artık göz devre dışı kalır çünkü. Artık insan gönlünün gözü ile bakmaya başlar hayata. En şeffaf, en temiz görebileceği pencereden.

Kördüğüm gibi sıkı sıkıya bağlanmalı, sevmeyi kaynağından öğrenerek uygulamalı. Gerçek bir sevginin hazzını bu şekilde içinde hissetmeli insan.

Kaynağından kana kana sevgiyi içmeniz dileği ile….

 

Selam ve Muhabbetle

Yusuf Alper Evcil

04.01.2023

 

 

YORUMLAR