Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:34

Başkan Vekili Murat Uygun Gazeteci Sedat Balta Duayen Gazeteci Muhittin Güven'e nezaket ziyareti

Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili Duayen gazeteci Murat Uygun, Gazeteci Sedat Balta ve Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci, Sakarya'nın sevilen gazetecilerinden olan Muhittin Güven ile bir araya gelerek 90'lı yılları yad ettiler..

gundem
Giriş Tarihi : 03-01-2024 14:21   Güncelleme : 03-01-2024 19:33
Başkan Vekili Murat Uygun Gazeteci Sedat Balta Duayen Gazeteci Muhittin Güven'e nezaket ziyareti

Bir araya gelen duayen gazeteciler, eski ustaları yad ederek 80'li yıllar. 90'lı yılları yorumlarken HEY GİDİ HEY diyerek eski günleri bir anda alsa hatırladılar.

UYGUN, Haberciliğe daha ciddi yaklaşan gazeteler okuyucularına dünyada olup bitenlere ilişkin olabildiğince fazla ve doğru bilgi vermek amacındadır. Gazetecilik, haberi doğru kaynaktan almakla yükümlüdür. Gazetecilik kulaktan dolma bilgilerle yapılmaz.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Murat Uygun;  90'lı yılları söyle özetledi, Öldürülen gazeteciler, bombalanan gazete binaları, yazılamayan haberler, gizlenen gerçekler... Türkiye tarihinin en can yakıcı dönemlerinden biri olan 90'lı yıllar, medyayı da derinden etkiledi.  “90’larda orada yaşamak başlı başına zordu. Gazeteci olmak daha da zor. Bir kere istediğiniz yere gidemiyorsunuz, OHAL olduğu için istediğiniz haberi yapamıyorsunuz, istediğiniz kişiye ulaşamıyorsunuz. O dönem bölgede yaşanan olaylarla ilgili sadece OHAL’in yaptığı resmi açıklamalara bağlı kalıyorduk.” eski günler gazeteciler içinde acımasızdı.

Eski günleri yad eden Başkan Vekili Murat Uygun, Sedat Balta, Sabahattin Birinci, Muhittin Güven, çay kahve molası ardından hatıra fotoğrafı çektirerek ayrıldılar.

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR