Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 21:50

DEVA Parti'li Murat Durak: "Serdivan 2019 seçimlerinde açıklanan 38 projenin 3'ü yapılmış"

31 Mart 2024 Yerel ve Mahalli İdareler Seçimleri an be an yaklaşırken siyasi arenada sıcak anlar yaşanıyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Serdivan Belediye Başkan Adayı Murat Durak, Cumhur İttifakı Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik’in açıkladığı projelerin ardından açıklamalarda bulundu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-03-2024 17:28
DEVA Parti'li Murat Durak:

Cumhur İttifakı Adayı Osman Çelik'in projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak sorular soran DEVA Partisi Serdivan Belediye Başkan adayı Murat Durak, Serdivan’da tespit ettiği bazı sorunlar ile birlikte kendi vaatlerini de anlattı. "Serdivan’a yapmayı vaat ettiğiniz projeleri; 2019 Yerel seçimlerinde açıklayıp yapmadığınız 30 proje yaptıktan sonra mı, yoksa önce mi yapmayı planlıyorsunuz?" sorusuyla başlayan Mehmet Durak'ın açıklaması şöyle:

"2019 yerel seçimlerinde açıklanan 38 projenin 3'ü yapılmış"

"Öncelikle Serdivan’a hizmet için bir yarış içerisine girdik ve mevcut iktidar partisinin adayı olan Sayın Osman Çelik bir bir Serdivan ‘ a yapmayı planladığı projeleri açıklıyor. Öncelikle kendisini tebrik ederim, göze ve kulağa hoş gelen projeler açıklıyor. Fakat halktan kopuşlarının en büyük göstergesi, Serdivan’ın acil problemlerine, ve vatandaşın gerçek hizmet ihtiyaçlarına hitap edememeleri. 2019 yerel seçimlerinde açıklanan 38 projenin 3'ü yapılmış, 5 projeye başlanmış ve bitirilememiş. Yapılması vaad edilen yaklaşık 30 proje ortada yok. Öncelikle Serdivan’lılar adına Osman Çelik’e soruyorum; Bu yapmayı planladığınız projeleri, 2019 yılında vaad edilen ve yapılmayan projelerden önce mi, yoksa sonra mı yapmayı planlıyorsunuz?" şeklinde soran DEVA Partisi Serdivan Belediye Başkan Adayı Murat Durak şöyle devam etti:

Kazımpaşa’da alt yapı ve kanalizasyon problemleri

Saha ziyaretleri kapsamında Serdivan’da kurulan semt pazarında rastladığı Kazımpaşalı vatandaşların yolların bozukluğundan, yıllardır çözülemeyen alt yapı ve kanalizasyon problemlerinden dert yandığını dile getiren DEVA Parti'li Durak, "Serdivan Sivritepe Caddesi ve Serdivan mezarlığından kampüse bağlanan yol olarak çok sık kullanılan 336 sokak olarak geçen yoğun kullanılan bir cadde yollar köstebek yuvası gibi çukurlarla dolu ve yaya kaldırımı yok. Belediye otobüslerinin ve kırmızı Serdivan dolmuşlarının kullandığı bu yolda yaya kaldırımının yıllardır yapılmamış olması , bu yolu kullanan öğrenci ve yayaların hayatlarını tehlikeye atıyor ve her gün kaza riski yaşanıyor."

Beşköprü Tokatdere – Girne Caddelerinde Öğrenciler Yolun Ortasından Yürüyor

Serdivan’ın Beşköprü bölgesinde de benzer sorunlar yaşandığını ifade eden Murat Durak, "Beşköprü Tokatdere – Girne Caddelerinde öğrenciler ve vatandaşlar okula ve işyerlerine giderken caddenin ortasından yürüyorlar ve her gün bir kaza riski yaşanıyor. Bu yollarda yaşanacak can kayıplı bir kazanın vebali , 20 yıldır bu problemleri çözmeyen, çözmeyi vaad etmeyen, halktan kopmuş belediyecilik anlayışında değil midir?"

DEVA Belediyeciliği ile yerinde ve anında çözüm: SERDİVAN APP

Projelerinden bahseden Murat Durak, "Yapacağımız mobil uygulama olan "SERDİVAN APP" ile tüm vatandaşlarımız , sokakta, parkta her hangi bir yerde karşılaştığı problemin fotoğrafını çekecek, konum bazlı bildirerek, ilgili birimlerin hızlı şekilde müdahale etmesini sağlayacaklar. Tüm bu bildirimleri tüm Serdivanlılar görecek, ilgili belediye birimleri çözdükten sonra, bu problem çöp olabilir, bozuk yol yada kaldırım olabilir, resim paylaşarak talebi kapatacaklardır. Belediye personelinin problemleri çözüm hızı ve ilgisinden dolayı performans ödülleri verilecek, ve belediye personelinin problem çözme motivasyonu arttırılacaktır. Ayrıca mahalle ve sokaklarda yapılacak değişiklikler ve hizmetler bu uygulama ile Serdivan halkının oylamasına sunulacak, Serdivanlı vatandaşların yönetime aktif katkı sunması sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.


"Yüksek vergi harçlar ve faturalar vatandaşı bıktırdı"

Vatandaşların faturalardan şikayetçi olduğunu dile getiren Durak, "Su cenneti olan ve bir çok su fabrikasının bulunduğu Sakarya’da su faturaları komşumuz Kocaeli’den çok yüksek gelmekte. İnsanlar geçim mücadelesi verip mutfak iaşelerini yetirmeye çalışırken, faiş fiyatlardan ücretlendirilen su faturalarını ödeyemeyen vatandaşın suyu hemen kesilmekte" dedi.

"Emekliye ve Üniversite öğrencisine su bedava olacak"

Vaatlerini anlatmaya devam eden Murat Durak, "Biz belediye yönetimini devir aldığımızda ilk etapta kirada oturan emeklilerden ve üniversite öğrencilerinden su faturalarında ücret almayacağız. Kişisel temizlik ve harcama için belirleyeceğimiz su kullanım kotasının aşılması halince en taban ücretlerden su tüketimini faturalandırarak, suyun gereksiz kullanımı ve israfın da önüne geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Gençlere ve Üniversite Öğrencilerine Barınma- Beslenme yardımı ve istihdam desteği

"Biz lokanta-cafe açarak esnafa rakip olmayacağız" diyen Durak, Anlaşmalı ve öğrenci dostu tabelası asan işletmelerde gençlere ve öğrencilere yemek ve içecek desteği sağlayacağız. 4 çeşit yiyecekleri yemeklerde örneğin, 120 TL olan tabldot ücretinin 80 TL sini belediye olarak biz karşılayacağız. Üniversite öğrencilerine barınma desteği sağlayacak, belediye destekli özel öğrenci yurtlarında ekonomik barınmalarını sağlayarak, harçlıklarının ceplerinde kalmasını sağlayacağız. Kuracağımız Üniversite – sanayi – belediye iş birliktelikleri ile staj ve iş imkanları konusunda kolaylıklar sağlayacak, kişisel gelişim kurslarının sayılarını ve alanlarını arttırarak gençlerin gelecek kaygısını ortadan kaldıracağız. Büyük sosyal alanlar ve kütüphaneler kurarak Serdivan’ın acil olan öğrenci sosyal alanlarını çözeceğiz. Kültür - Sanat Sokakları ve Festival Alanları, Mavi durak ve kafeler caddesindeki hareketliliği sadece kafe kültüründen çıkararak, muhalif tüm sanatçıların sanatlarını icra edebilecekleri kültür -sanat sokakları ve alanları oluşturarak, tiyatro ve gösterileri özel okulların salonlarından kurtaracağız" dedi.

Engelli Bireylere Özel Hizmetler

Engelli vatandaşlara yönelik projelerine değinen Murat Durak, "Özellikle sosyalleşme konusunda problemler yaşayan engelli bireylerimizin hayata katılması, sosyalleşmesi için çalışmalar yaparak gönüllerini kazanacağız. Engelli tuvaletleri ve engelli yolları ve rampaları yapacak, engelli bireylerimizin hayatlarına dokunacak projeleri onlarla birlikte gerçekleştireceğiz. Engelli taksi uygulaması ile ulaşımada zorluk yaşayan engelli bireylerimizin ulaşım problemlerini çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sosyal ve aktif Serdivan’lı Kadınlar

Projelerini açıklamaya devam eden Murat Durak şöyle devam etti;

"Kadınlarımızın sosyalleşmesi , hayata katkıda bulunmaları için kişisel gelişim kursları, kadın kooperatifleri kurulacak ve sayıları arttırılacak, çocuklu annelerin belediye destekli kreşlerde çocuklarının bakımı sağlanarak onlara kişisel ihtiyaçlarını çözmeleri için zaman kazanmaları sağlanacaktır.

Girişim Ofisleri – Şirket kurulum destekleri

Kadınlarımızın ve gençlerimizin, kendi işlerini kurmaları , yönetmeleri için ‘’girişim ofisleri’’ kurulacak, sekreterya hizmetleri ücretsiz verilecek, elektrik- su-internet gibi giderler alınmayacaktır. Yatırımcıların , bu alanlardaki projelere yatırım yapması sağlanacak, ücretsiz mentörlük hizmetleri ile kadınlarımızın ve yeni mezun gençlerimizin hayata atılmaları kolaylaştırılacaktır.

Başarılı belediyecilik çalışmaları örnek alınacaktır

Türkiye’de ve dünyada gerçekleşmiş olan başarılı belediyecilik hizmetleri örnek alınacak ve serdivan'da uygulanacaktır türkiye'de herhangi bir parti bu iktidar partisi ya da muhalefet partisi olabilir yaptığı iyi çalışmalar kaynak gösterilerek vatandaşın hayatının kolaylaştırılması için kullanımına sunulacaktır. Avrupa Birliği fonlarının desteklediği başarılı projeler örnek alınarak bu fonlar yardımıyla ekstra bütçe gerektirmeyen projeler yapılacaktır.

Şehrin 50 yıllık Vizyonu ‘’Fütürist Yaklaşım’’

Serdivan nasıl büyüyecek, nereye büyüyecek, ve 5’er yıllık nüfus ve nüfus artışları ön görülerek yapılacak projelerde, alt yapı konaklama ve eğitim ile alakalı öngörülen 50 yıllık master planı yapılacak, elektrikli şarj istasyonu park yerleri ve otonom sürüş gibi gelecekte kullanılacak teknolojilerin alt yapısına uygun olacak şekilde fütürist uygulamalar ön görülüp-planlanacaktır."

 

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR